ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κι αλλού πορτοκαλιές...

Κι αλλού πορτοκαλιές...

Η Εστουδιάντες έβγαλε σε πλειστηριασμό τον Καρίγιο, η Μονακό προσφέρει 8 εκατομμύρια ευρώ και ο Ολυμπιακός δεν θέλει ο Αργεντίνος να αποτελέσει νέο Φινμπόγκανσον, με τον Ζινιάκ να φαντάζει πολύ καλή περίπτωση.

Άκρα του τάφου σιωπή από τη Λα Πλάτα της Αργεντινής, όσον αφορά την πρόταση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Καρίγιο και στον Ολυμπιακό αναμένεται να ενεργοποιήσουν το Plan B, όσον αφορά την ανεύρεση νέου σέντερ φορ.

Με δεδομένο ότι "υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια" ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται διατεθειμένος να περιμένει πολύ την Εστουδιάντες, μετά το περσινό πάθημα με τον Φινμπόγκασον. Πέρυσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τον Ισλανδό φορ, αφού η ολλανδική Χερενφέιν, παρότι ο πρωταθλητής έκανε πρώτος πρόταση και πρόσφερε 5-6 εκατομμύρια ευρώ, έβγαλε τον παίκτη σε πλειστηριασμό και τον πούλησε 9 εκατομμύρια ευρώ στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Κώστα Μήτρογλου και τον Χόρχε Μπενίτες, ενώ ο Ισλανδός δεν προσαρμόσθηκε στη νέα ομάδα του και από τα 29 γκολ του ολλανδικού πρωταθλήματος, έπεσε στα 5 ,με αποτέλεσμα στην Ισπανία να θεωρούν την απόκτηση του ως την πιο αποτυχημένη μεταγραφή της περασμένης περιόδου.

Η ιστορία του Φινμπόγκασον μοιάζει με αυτή του Καρίγιο, αλλά έχουσιν πλέον γνώσιν οι... φύλακες και κοιτάζουν αλλού, καθώς οι Αργεντίνοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πρόταση του Ολυμπιακού για να βγάλουν τον παίκτη σε πλειστηριασμό. Ως αυτή την ώρα αυτό αποδεικνύεται, εκτός κι αν συμβεί κάτι συγκλονιστικό τις επόμενες ώρες ή ημέρες, ενώ πριν από λίγο δημοσίευμα από τον Νότια Αμερική μιλάει για πρόταση 8 εκατομμυρίων ευρώ από τη Μονακό.

Και ποιός θα είναι ο νέος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού; Ε, εκεί επικρατεί άκρα μυστικότητα και όσα ονόματα κι αν έχουν γραφτεί μπορεί να είναι προπέτασμα καπνού. Το ίδιο συνέβη και το περσινό καλοκαίρι, όταν έκαναν παρέλαση διάφοροι υποψήφιοι και ξαφνικά μας ανακοινώθηκε στο αεροπλάνο που μας πήγαινε στην Κωνσταντινούπολη για το φιλικό ματς με τη Γαλατά, ότι ο εκλεκτός του Μίτσελ ήταν ο Χόρχε Μπενίτες, ο Παραγουανός παίκτης που δεν είχε αναφερθεί από κανέναν. Μάλιστα πάνω στη βιασύνη δημοσίευσης της είδησης, κάποια μέσα έγραψαν για άλλον Μπενίτες.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα, αν και η περίπτωση του Γάλλου Ζινιάκ ταιριάζει γάντι στον Ολυμπιακό. Είναι ελεύθερος, μόλις 29 χρονών και έκανε μια χρονιά γεμάτη με γκολ στη Μαρσέιγ. Το όνομα του παίζει δυο καλοκαίρια για τον πρωταθλητή, άρα υπάρχει και καπνός στην υπόθεση.

Όσον αφορά τη θέση του εξτρέμ , εκτός από τον Ρομπίνιο που τροφοδοτεί το θέμα του με δηλώσεις, υπάρχει και ο Αντονί Μουνιέ της Μονπελιέ. Ο 28χρονος ακραίος κυνηγός προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν στο Championnat με 9 γκολ και 8 ασίστ σε 36 εμφανίσεις. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016, αλλά οι Γάλλοι όπως έχουν δηλώσει και επίσημα πρέπει να πουλήσουν τον παίκτη για να κλείσουν "τρύπες".

Οι απαιτήσεις της Μονπελιέ κυμαίνονται στα 2,5 εκατ. ευρώ, συν το 1,5 εκατ. ευρώ που αξιώνει ο Μουνιέ ως ετήσια αποζημίωση. Ανάλογα ποσά ξοδεύτηκαν πέρυσι για την απόκτηση του Τζίμι Ντουρμάζ και δεν αποκλείεται να δούμε τον Μουνιέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ