ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καβάλα στ' άλογο ή "κυνηγός"

Καβάλα στ' άλογο ή "κυνηγός"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα πέντε ματς πρωταθλήματος και Ευρώπης που ακολουθούν ο Ολυμπιακός έχει τη μοναδική ευκαιρία να... στρώσει χαλί για την υπόλοιπη σεζόν, έχοντας βγάλει μια εξαιρετικά απαιτητική σειρά αγώνων.

Βγάζοντας νικηφόρα την τελευταία αγωνιστική του υποχρέωση, στην πάντα σκληρή έδρα της Νέας Σμύρνης, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει μετά το πέρας της 7ης αγωνιστικής (θυμίζουμε έχουν αναβληθεί οι δύο πρώτες, που θα γίνουν μέσα στον Γενάρη) να φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Ένας Ολυμπιακός που ξεπέρασε μια μίνι αγωνιστική κρίση μετά τις ήττες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας αρχικά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Φάληρο και εν συνεχεία τον, πολύ καλό και φέτος, Πανιώνιο, εκτός έδρας.

Η σκέψη των Πειραιωτών στρέφεται στην αναμέτρηση της Πέμπτης (20/10, 22:05) με την Αστάνα στο Φάληρο, ενώ τρεις μέρες αργότερα (23/10, 20:30) ο Ολυμπιακός περιμένει τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", σε μια ακόμη δύσκολη αποστολή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η... ανηφόρα για τους "ερυθρόλευκους" θα συνεχιστεί με τα ματς κόντρα σε Ατρόμητο (19/10, 19:30, Περιστέρι), Αστάνα (3/11, 18:00, Καζακστάν) και Παναθηναϊκό (6/10, 19:30, Φάληρο).

Μιλάμε για μια πεντάδα αγώνων που χωρίς υπερβολή, μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα κυλήσει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος στο Λιμάνι.

Ξεκινώντας από την Super League, οι τρεις επόμενες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού είναι με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό κατά σειρά. Ισάριθμες νίκες αυτόματα θα σημάνουν ότι μετά το ντέρμπι με τους "πράσινους" οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Και το σημαντικότερο είναι ότι στο πρόγραμμα θα έχουν βγάλει Καυτανζόγλειο, AEL FC Arena, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι και συνάμα θα έχουν πετύχει το απόλυτο στα τρία εντός έδρας παιχνίδια με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό.

Πρωτοπόρος στη βαθμολογία και με σαφώς πιο βατό πρόγραμμα πλέον εντός συνόρων, ο Ολυμπιακός θα έχει αποκτήσει πλεονέκτημα στην κούρσα του τίτλου.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τις δύο αναμετρήσεις με την Αστάνα που ακολουθούν σε επίπεδο Europa League. Οι έξι πόντοι στα ματς με τους Καζάκους θα στείλουν τον Ολυμπιακό στους 9 βαθμούς, πριν υποδεχθεί την Γιουνγκ Μπόις στο Φάληρο για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Εκεί όπου ενδεχομένως οι "ερυθρόλευκοι" ακόμη και μια ισοπαλία θα μπορούν να σφραγίσουν την πρόκριση τους στην επόμενη φ'αση, πριν καν το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου στην Κύπρο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Τα ματς που θα έχει βγάλει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα μετά και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ 6-1 (3η αγωνιστική Super League)

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (4η αγωνιστική Super League)

ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (5η αγωνιστική Super League)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 3-0 (6η αγωνιστική Super League)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (7η αγωνιστική Super League)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 23/10, 20:30 (8η αγωνιστική Super League

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 29/10, 19:30 (9η αγωνιστική Super League)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6/10, 19:30 (10η αγωνιστική Super League)

Τα πρόγραμμα και η βαθμολογία στο Europa League:

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (1η αγωνιστική Europa League)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΕΛ 0-1 (2η αγωνιστική Europa League)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΑΝΑ 20/10 - 22:05, (3η αγωνιστική Europa League)

ΑΣΤΑΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 03/11 18:00, (4η αγωνιστική Europa League)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ 24/11, 22:05 (5η αγωνιστική Europa League)

ΑΠΟΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 08/12, 20:00 (6η αγωνιστική Europa League)

Καβάλα στ' άλογο ή "κυνηγός"

Προφανώς σε αυτή την πεντάδα αγώνων ένα πιθανό στραβοπάτημα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί καταστροφικό, όμως σίγουρα θα κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα για τους "ερυθρόλευκους" στη συνέχεια.

Και σίγουρα το "5 στα 5" είναι μια ιδανική εξέλιξη, όχι όμως και εύκολη υπόθεση, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για σερί νίκες σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια πεντάδα παιχνιδιών την οποία αν καταφέρει να βγάλει δίχως απώλειες ο Ολυμπιακός θα έχει... στρώσει χαλί για την υπόλοιπη σεζόν, πηγαίνοντας καβάλα στ' άλογο. Διαφορετικά θα κληθεί να ψάξει τα αποτελέσματα λειτουργώντας κάτω από πίεση.

Την ίδια στιγμή ο Πάουλο Μπέντο καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει Αστάνα και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τον ΠΑΟΚ. Ευελπιστώντας παράλληλα ότι θα πάρει άμεσα βοήθεια από ποδοσφαιριστές που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα μέχρι σήμερα.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Από τον Φορτούνη ξεκινά ο Μπέντο
Πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων: Τι καιρό θα κάνει στο Ολυμπιακός-Αστάνα
Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει Αστάνα
Ο δίδυμος αδερφός του... Φιγκέιρας
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ