ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάτι ήξερε ο Πάρντο...

Κάτι ήξερε ο Πάρντο...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Φελίπε Πάρντο το φώναζε εδώ και δύο εβδομάδες ότι δεν ήθελε να χάσει με τίποτα το ντέρμπι και το απέδειξε! Οι κατά καιρούς δηλώσεις του Σίλβα για τη συνύπαρξη των Τσόρι-Φορτούνη και η απόφασή του να τους βάλει μαζί από το ξεκίνημα

Αν ο Φελίπε Πάρντο είχε παίξει έστω και ένα λεπτό στο ματς της Τούμπας, είναι δεδομένο ότι θα ξεκινούσε στο χθεσινό (13/3) ντέρμπι. Ο Μάρκο Σίλβα παιδεύτηκε αρκετά όλη την περασμένη εβδομάδα για το σχήμα που θα χρησιμοποιούσε και για το αν έπρεπε να ξεκινήσει τον Κολομβιανό. Φοβόταν όμως... Φοβόταν ότι ο Πάρντο δεν θα είχε ρυθμό και έτσι προτίμησε να πάει στους παίκτες που είχαν ματς στα πόδια τους και δεν προέρχονταν από αγωνιστική απραξία ενός μήνα όπως ο Λατινοαμερικάνος...

Βέβαια, ο Πάρντο το φώναζε με την εικόνα του στις προπονήσεις. Το “έλεγε” με κάθε τρόπο στο Ρέντη ότι είναι έτοιμος να παίξει ακόμα και βασικός στο ντέρμπι. Ο Σίλβα όμως δεν ξέφυγε από τις συνήθειές του. Μας έχει δείξει από τον Αύγουστο ότι δεν είναι ένας προπονητής που θα βάλει έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από μακρά απουσία τραυματισμού.

Το θέμα είναι ότι ο Πάρντο μόνο ότι έλειπε ένα μήνα δεν έδειξε. Εντάξει, δεν γινόταν να το προβλέψει ο κόουτς ότι ο Κολομβιανός θα έμπαινε φουριόζος στο 62'. Το πρωί της Κυριακής (13/3), όμως, ο Σίλβα τα έβαλε κάτω τα πράγματα και αποφάσισε να βάλει μαζί τους Τσόρι και Φορτούνη. Πέρασε ένα δίμηνο από τότε που είδαμε για τελευταία φορά στο αρχικό σχήμα, με τον Αργεντινό πίσω από τον Ιντέγιε και τον Κώστα στο ένα “φτερό” της επίθεσης.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν περίμεναν ότι θα πήγαινε δίχως καθαρόαιμο εξτρέμ ο Σίλβα. Πόσo μάλλον ότι θα έπαιζαν μαζί οι Τσόρι και Φορτούνης, για τους οποίους έχει δηλώσει κατά καιρούς ο 39χρονος τεχνικός: “Περισσότερα χάνουμε όταν παίζουν μαζί παρά κερδίζουμε”. Από τότε που το είχε δηλώσει, δεν τους ξαναέβαλε μαζί. Ποιος να το φανταζόταν λοιπόν ότι θα τους επανέφερε στο αρχικό σχήμα ενόςντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

Ας όψονται όμως τα προβλήματα που είχαν προκύψει. Από τη μία ο τραυματισμός του Ντουρμάζ. Από την άλλη ο ένας μήνας απραξίας του Πάρντο και η ανετοιμότητα του Ερνάνι. Υπήρχε και ο Σεμπά βεβαίως, αλλά ο Βραζιλιάνος είχε μείνει εκτός πλάνων από το Σάββατο (12/3), γιατί πολύ απλά θεωρούσε ο Σίλβα ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει στο ντέρμπι.

Αποφάσισε λοιπόνο Πορτογάλος ότι έπρεπε να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό κυρίως από τον άξονα, γιατί τόσο ο Φουστέρ που έπαιζε στο ένα άκρο, όσο και ο Φορτούνης που ήταν στο άλλο, συνέκλινανσυνεχώς προς τα μέσα δίνοντας βοήθειες στον Τσόρι. Και πάλι όμως ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός δημιουργικά. Μπορεί να έφταιξε το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού και το γεγονός ότι από τη μία έφερε άγχος στους “ερυθρόλευκους” και από την άλλη ακόμα καλύτερη οργάνωση της άμυνας του “τριφυλλιού”.

Η ουσία είναι ότι πάλι δεν τράβηξε το σχήμα με τους Τσόρι και Φορτούνη στην ίδια ενδεκάδα. Και προσθέστε σε αυτούς και τον Φουστέρ που επίσης δεν είναι καθαρόαιμο εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε δίχως τη διαχρονική δύναμή του που είναι φυσικά τα άκρα του.

Μετά το ντέρμπι πολλά θα μπορούσαν να είχαν ειπωθεί αν είχε τελειώσει 1-1 το ματς καιο Ντα Κόστα δεν έβαζε το γκολ.Σίγουρα θα είχε ερωτηθεί ο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου για τον λόγο που δεν έδωσε φανέλα βασικού στον Πάρντο, ο οποίος όταν μπήκε άλλαξε προς το καλύτερο τον Ολυμπιακό. Κάτι ήξερε ο Κολομβιανός και το φώναζε... Αλλά είπαμε: Κάτι παραπάνω ήξερε καιο Σίλβα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότιο Πάρντο δενήταν σε θέση να βγάλει πάνω από ημίχρονο. Οπότε, δεν ήθελε να τον ξεζουμίσει από την αρχή και ήθελε να τον βάλει τη στιγμή που πίστευε ότι θα μπορούσε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Όπως τα έβγαλε τελικά σε μεγάλο βαθμό με τις κούρσες του και τις ενέργειές τουαπό τα δεξιά, καθώς ανησύχησε ουκ ολίγες φορές την πράσινη άμυνα.

Απ' όποια πλευρά και να το δει κανείς τελικά, ο Σίλβα δεν έκανε τίποτα τυχαία και στο τέλοςβγήκε κερδισμένος στη μάχη των πάγκων. Ο Στραματσόνι έκανε αλλαγές που αποσυντόνισαν τον Παναθηναϊκό. Ο Σίλβα έδωσε φτερά στον Ολυμπιακό με τις κινήσεις από τον πάγκο. Κι επειδή πάντα στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα, σίγουρα ο Πορτογάλος τεχνικός είναι αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού πέρα από το αποτέλεσμα, αυτό που κατάφερε ήταν να μεταλαμπαδεύσειστους παίκτες του την πίστη ότι μπορούν να φύγουν με το τρίποντο.

ΟΠάρντο από την πλευρά τουσίγουρα έστειλε το μήνυμά του στον Πέκερμαν ότι μπορεί να τον υπολογίζει κανονικά για τα προκριματικά του Μουντιάλ τέλη του μήνα. Από την άλλη βεβαίως, αποδείχθηκε περίτρανα ότι είχε δίκιοο Σίλβα όταν έλεγε μέχρι και πριν από δύο μήνες ότι η παρουσία των Τσόρι και Φορτούνη στην ενδεκάδα δεν βοηθάει στον βαθμό που θα ήθελε το δημιουργικό κομμάτι του Ολυμπιακού, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο! Δεν μπορούσε όμως να κάνει διαφορετικά. Οι συνθήκες τον ανάγκασαν να πάει σε ένα σχήμα, το οποίο ο ίδιος δύο μήνες νωρίτερα είχε... ξεκόψει ότι θα το ξαναβλέπαμε!

Διαβάστε ακόμα:

Η προφητεία του Σιόβα

Το άλλο πρόσωπο του ντέρμπι

Πανηγύρισε τη νίκη του Ολυμπιακού ο Ντάρμπισιρ

Tα γκολ του ντέρμπι στον Sport24 Radio 103,3

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ