ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Καθαρός" στη ρεβάνς

ÖÉËÉÊÏ / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÖÉËÉÊÏ / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χάσι καταλήγει στα πλάνα του ενόψει Ριέκα (16/8, 21:45) και ιδανικά θέλει τον Ολυμπιακό να πάει στη ρεβάνς δίχως να έχει δεχτεί γκολ στο Φάληρο. Τι θέλει να δει σε άμυνα και επίθεση ο 46χρονος τεχνικός.

Ο Οτζίτζα Οφόε ήταν και παραμένει ο μεγάλος πονοκέφαλος του Μπέσνικ Χάσι ενόψει της αναμέτρησης με την Ριέκα, το βράδυ της Τετάρτης (16/8, 21:45) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο 46χρονος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του ούτε τον Εμενίκε, που όμως δεν είχε προλάβει να ενσωματωθεί ουσιαστικά στην ενδεκάδα, επομένως η απουσία του δεν "πονάει" το ίδιο με του Βέλγου μέσου. Ο Χάσι επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του Οτζίτζα Οφόε, διότι θεωρούσε πολύ σημαντική την παρουσία ενός παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά στον άξονα των χαφ και την σύνδεση των γραμμών. Το πιθανότερο σενάριο είναι να στερηθεί των υπηρεσιών του Βέλγου στο πρώτο παιχνίδι με την Ριέκα και κάπου εδώ μοιάζει ιδανικό το timing της απόκτησης του Γκιγιόμ Ζιλέ.

Πέραν του Οτζίτζα Οφόε, έτοιμος στο 100% για το ματς με τους πρωταθλητές Κροατίας δεν θα είναι ούτε ο Μανώλης Σιώπης και με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη εκτός μάχης, οι παίκτες του άξονα που μπορεί να υπολογίζει ο Μπέσνικ Χάσι είναι οι Θανάσης Ανδρούτσος, Σάσα Ζντιέλαρ, Αλεξί Ρομαό και Γκιγιόμ Ζιλέ. Με τους δύο τελευταίους να παίρνουν φανέλα βασικού.

Η παραμονή Ρομαό στα χαφ, δίνει εισιτήριο εισόδου στην ενδεκάδα και στον Γιάγκος Βούκοβιτς. Με τον Οτζίτζα Οφόε διαθέσιμο ήταν υπαρκτό το σενάριο μετατόπισης του Ρομαό στο κέντρο άμυνας (όπως στο Βλειγράδι κόντρα στην Παρτίζαν), όμως τώρα που ο Τογκολέζος θα αγωνιστεί στη φυσική του θέση, ο Σέρβος στόπερ θα κάνει δίδυμο με τον Παναγιώτη Ρέτσο στην καρδιά της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Όπως διαβάσατε και στο χθεσινοβραδινό (13/8) ρεπορτάζ, ο Χάσι δεν το αποφασίζει να αλλάξει την τριάδα Φορτούνη - Μαρίν - Καρσελά πίσω από τον επιθετικό. Ο Κοσοβάρος τεχνικός δεν έχει μείνει ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από όσα έχει δώσει η συγκεκριμένη τριπλέτα και η αλήθεια είναι πως το "καμπανάκι" βάραγε κυρίως για τον Γερμανό.

Ωστόσο βάζοντας κάτω τα δεδομένα που επικρατούν στην αντίπαλο της Τετάρτης, σε συνδυασμό με την εικόνα στις προπονήσεις και τα θέματα που έχει η Ριέκα στο δεξί άκρο της άμυνας μετά την πώληση του Ριστόφσκι, ο Χάσι μοιάζει να θέλει να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στον Μαρίν να διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Με τους Σεμπά (κυρίως) και Πάρντο να καραδοκούν.

Ο Ελαμπντελαουί έχει ένα μικρό προβάδισμα για το δεξί άκρο της άμυνας, ο Κούτρης δεν μπορεί να απειληθεί αυτή την εποχή από τον Μίλιτς, ενώ ο Μπεν θα αγωνιστεί στην κορυφή της γραμμής κρούσης.

Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Μαρίν, Φορτούνης, Καρσελά και Μπεν είναι η ενδεκάδα που μοιάζει επικρατέστερη αυτή τη στιγμή για την Τετάρτη.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΧΤΥΑ"

Πέραν από τα πρόσωπα, ζητούμενο ενόψει της αναμέτρησης με την Ριέκα είναι το "μηδέν στην άμυνα". Ο Χάσι γνωρίζει καλά τον τρόπο που θα αγωνιστούν οι Κροάτες. Μια ομάδα σκληροτράχηλη, που βγάζει ενέργεια στο γήπεδο, αρέσκεται στο physical game και αμύνεται καλά πίσω από την μπάλα.

Σε χαμηλό τέμπο θέλουν να πάνε το παιχνίδι οι πρωταθλητές Κροατίας, να μην επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό και να τον αναγκάσουν σε περισσότερα ρίσκα από όσα είναι διατεθειμένος να πάρει. Δεν "ψήνεται" και πολύ για παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια η Ριέκα, θα ψάξει την κόντρα σε χώρους προς εκμετάλλευση.

Αυτό το τελευταίο είναι που δεν θέλει να δει ο Χάσι. Τους παίκτες του αν επιτίθενται άτακτα, δίνοντας χώρους στον αντίπαλο. Επιμένει πολύ στη σωστή κατανομή χώρων ο 46χρονος τεχνικός, θέλει τους παίκτες του προσηλωμένους τακτικά, με αγωνιστική πειθαρχία και να εκτελούν ανάλογα τον ρόλο της θέσης τους. Έτσι θεωρεί ότι δύσκολα θα δώσει ο Ολυμπιακός δικαιώματα στην Ριέκα να χτυπήσει στην κόντρα.

Όσον αφορά την επίθεση; Εκεί ο Χάσι ζητάει γρήγορο, αλλά όχι βιαστικό παιχνίδι. Δεν θέλει να δει επιπολαιότητες, ή ρίσκα που δεν εξυπηρετούν καμία σκοπιμότητα στο επιθετικό κομμάτι. Θέλει περισσότερο παιχνίδι στον χώρο και λιγότερο με την μπάλα στα πόδια, κάτι που προϋποθέτει διαρκή κίνηση. Ζητά κάθετες μεταβιβάσεις που θα δυσκολέψουν το δίδυμο των στόπερ της Ριέκα.

Φυσικά το πρώτο ζητούμενο είναι η νίκη το βράδυ της Τετάρτης, ιδανικά να συμβεί χωρίς να παραβιαστεί η εστία του Στέφανου Καπίνο. Ο Μπέσνικ Χάσι καταλαβαίνει πως το προβάδισμα της ομάδας του ενόψει ρεβάνς θα έχει μεγαλύτερη σημασία, αν οι Κροάτες δεν έχουν βρει στόχο στην αναμέτρηση του Φαλήρου.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι έκαναν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων
Εξαιρετικά αμφίβολος ο Οφόε με Ριέκα
Πού παν' οι τέσσερις
Η Κόρδοβα δίνει 800.000 ευρώ για Γιαννιώτα
Θεοδωρίδης: "Τελείωσαν τα ανθρώπινα λάθη"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ