ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καρίγιο στο Sport24.gr: "Δεν ξέρω τίποτα για Ολυμπιακό"

Καρίγιο στο Sport24.gr: "Δεν ξέρω τίποτα για Ολυμπιακό"

Σε επικοινωνία του με το Sport24.gr, ο Αντρέ Καρίγιο δήλωσε άγνοια για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Τι συμβαίνει με Ελαμπντελαουί και πώς συνδέεται ο Ρομπέρτο με το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ για Όμπλακ.

Είθισται οι προπονητές που πάνε σε έναν καινούριο σύλλογο να προτιμούν στις μεταγραφές και κάποιους από τους παίκτες που έχουν συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν, οπότε γνωρίζουν ακριβώς τι μπορούν να περιμένουν από αυτούς.

Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν και για τον Μάρκο Σίλβα να έχει κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις στα υπόψιν. Λίγες μέρες αφού έγινε γνωστό ότι ο Πορτογάλος θα είναι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, είχατε διαβάσει στο Sport24.gr ότι ένας από τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να προτείνει στην διοίκηση των Πειραιωτών είναι και ο Αντρέ Μαρτίν Καρίγιο.

Εξάλλου στον Πειραιά ήταν και είναι σε αναζήτηση εξτρέμ, επομένως είχε βάση να θέλει ο Σίλβα τον Περουβιανό διεθνή άσο, ο οποίος ολοκλήρωσε την σεζόν 2014-15 με απολογισμό 7 γκολ και 18 ασίστ σε 46 παιχνίδια, φορώντας την φανέλα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Πρόκειται για μια περίπτωση η οποία η λογική λέει ότι είναι εκτός ορίων του Ολυμπιακού, καθώς η τιμή του κυμαίνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει πάντως μια σημαντική λεπτομέρεια, που δεν είναι άλλη από αυτή που θέλει το συμβόλαιο του Καρίγιο με τα "λιοντάρια της Λισσαβώνας" να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2016.

Τα πράγματα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι περίπλοκα. Από την άποψη ότι όπως ο Ολυμπιακός με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, έτσι και η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με τον Αντρέ Μαρτίν Καρίγιο έχει δύο επιλογές: είτε επεκτείνει την συνεργασία με τον Περουβιανό, είτε τον πουλάει.

Στο δεύτερο σενάριο μάλιστα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον πουλήσει στην πραγματική του αξία, αφού κανείς δεν θα πληρώσει ένα τέτοιο ποσό για παίκτη που από το Γενάρη του 2016 έχει το δικαίωμα να υπογράψει ως ελεύθερος.

Για την ώρα δεν έχει βρεθεί κοινό σημείο στις διαπραγματεύσεις των Πορτογάλων με τον μάνατζερ του Καρίγιο, Έλιο Κασαρέτο.

"Η υπόθεση πώλησης του Καρίγιο είναι δύσκολο να επιτευχθεί, εξαιτίας του ποσού που ζητάει η Σπόρτινγκ για τον Περουβιανό ακραίο, που έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με το κλαμπ.

Ο Έλιο Κασαρέτο, μάνατζερ του παίκτη, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες στη Λισσαβώνα για ακόμα έναν γύρο διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέου συμβολαίου", σημειώνει χαρακτηριστικά και η πορτογαλική " A Bola".

Το Sport24.gr κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος πάντως δήλωσε άγνοια για τα περί Ολυμπιακού.

"Δεν γνωρίζω τίποτα απολύτως για τον Ολυμπιακό και το αν ενδιαφέρεται για την απόκτηση μου. Δεν μου έχει μιλήσει κανείς για ένα τέτοιο ενδεχόμενο", μας είπε χαρακτηριστικά ο Αντρέ Καρίγιο. Μια τοποθέτηση του 24χρονου (14/1/1991) ακραίου κυνηγού, που μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα.

Προφανώς και στην συγκεκριμένη υπόθεση πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των συζητήσεων της διοίκησης της Σπόρτινγκ με τον Έλιο Κασαρέτο. Αν δεν υπάρξει συμφωνία για νέο συμβόλαιο, τότε είναι δεδομένο ότι οι Πορτογάλοι δεν έχουν άλλη λύση από το να βγάλουν τον Περουβιανό προς πώληση.

Όπως και να 'χει και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην χώρα είναι μάλλον αδύνατο να κινηθεί ο Ολυμπιακός για παίκτες σε τέτοια χρηματικά ύψη.

Δεν ξεχνάει τον Ελαμπντελαουί η Μπενφίκα

Ο Ολυμπιακός... αρέσει στην Μπενφίκα, καθώς μετά τους Φέισα και Σάμαρη, οι "Αετοί της Λισσαβώνας" επιθυμούν να αποκτήσουν και τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Στον Πειραιά δεν μοιάζουν πρόθυμοι να παραχωρήσουν τον Νορβηγό διεθνή μπακ, ωστόσο το "όχι" τους θα πρέπει απαραίτητα να συνοδευτεί με υπογραφή νέου συμβολαίου.

Ο Ελαμπντελαουί έχει υπογράψει συνεργασία έως το 2016 με τους "ερυθρόλευκους" και για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στην προοπτική επέκτασης αυτής της συμφωνίας. Η Μπενφίκα για να δελεάσει τον Ολυμπιακό, πέραν από χρήματα μπορεί να προσφέρει και έμψυχα ανταλλάγματα.

Όπως τον Στίβεν Βιτόρια. Πρόκειται για τον Καναδοπορτογάλο, γεννημένο στο Τορόντο, στόπερ που το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός (9 συνολικά συμμετοχές με 810 αγωνιστικά λεπτά) στο MLS και συγκεκριμένα στην Philadelphia Union.

Είναι 28 ετών, έχεις ύψος 195 εκατοστά και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Εστορίλ (96 συμ., 24 γκολ), Ολανένσε (42 συμ., 1 γκολ), Κοβίλια (30 συμ., 2 γκολ), Μπενφίκα Β' (7 συμ., 3 γκολ) και Μπενφίκα (5 συμ.). Στην Εστορίλ ο Βιτόρια συνεργάστηκε με τον Μάρκο Σίλβα, επομένως ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού τον γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Ο Βιτόρια, που ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Πόρτο, κοστολογείται αυτή τη στιγμή στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Για την ώρα ωστόσο δεν μοιάζει με περίπτωση που συγκινεί ιδιαίτερα τους Πειραιώτες.

"Γιουνάιτεντ άσε μας στην ησυχία μας"

Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στην σκέψη των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Γιατί το λέμε αυτό; Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν μια από τις ομάδες που προσέγγισε τον Ρομπέρτο για το ενδεχόμενο της επιστροφής του Ισπανού γκολκίπερ στο "Vicente Calderon".

Ωστόσο οι "ροχιμπλάνκος' δεν μπορούσαν/ήθελαν να εγγυηθούν θέση βασικού στον Ρομπέρτο και ο ίδιος αρνήθηκε να επιστρέψει σε προ... Ολυμπιακού καταστάσεις. Το θέμα ατόνησε κάπου εκεί, αλλά το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Όμπλακ μπορεί να το ανακινήσει.

Ο Ντε Χέα μάλλον αποχαιρετά τους "κόκκινους διαβόλους" (με προορισμό την Ρεάλ Μαδρίτης) και ο Λουί Φαν Χάαλ έκανε ήδη κρούση στην Ατλέτικο για τον Όμπλακ. Οι "ροχιμπλάνκος" απέρριψαν την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πάντως φέρεται διατεθειμένη να επιστρέψει με βελτιωμένη προσφορά.

Σε περίπτωση που ο Όμπλακ μετακομίσει στο "Old Trafford", τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο να στραφεί η Ατλέτικο στον Ρομπέρτο, αυτή την φορά δίνοντας του και εγγυήσεις για το Νο1 κάτω από τα δοκάρια, καθώς οι Μαδριλένοι ούτως ή άλλως δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τον Μογιά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ