ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καρεμπέ: "Στόχος του Ολυμπιακού να παγκοσμιοποιηθεί"

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο στρατηγικός σύμβουλος του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα "AS" και μεταξύ άλλων μίλησε για την ομάδα του Πειραιά, τις φιλοδοξίες της να γίνει παγκόσμιο brand name και για τον εαυτό του.

Ο στρατηγικός σύμβουλος του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα "AS" και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα. Για την διαδρομή του, τους πρόσφυγες, τις αξίες του, τον πολιτισμό, το ποδόσφαιρο, τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα.

"Ήμουν παίκτης της Σαμπντόρια όταν πήγα στο Euro στην Αγγλία (1996). Μια ημέρα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα: θα θέλατε να παίξετε στη Ρεάλ Μαδρίτης; Με ρώτησε στα ισπανικά. Αμέσως πήρε το τηλέφωνο ο Ονιέβα (τότε αντιπρόεδρος της Ρεάλ), όπως έμαθα στη συνέχεια, και είπε: μόλις μίλησες με τον κ. Λορέντσο Σανθ. Με τον Ονιέβα μίλησα στα γαλλικά, όμως δεν ήξερα εάν ήταν αλήθεια ή κάποια αστείο. Όταν διαπίστωσα ότι ήταν αλήθεια, είπα: Είστε ο κ. Σανθς; Αν θέλετε να έρθω στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα υπογράψω. Έχετε το λόγο μου. Τότε άρχισα να βλέπω το όνομά μου καθημερινά στις εφημερίδες, σε κάθε εφημερίδα.

Στη συνέχεια, κάλεσα τον κ. Μαντοβάνι, πρόεδρο της Σαμπντόρια. Ήμουν ειλικρινής. Του είπα όλη την αλήθεια. Αλλά τότε ξεκίνησε η πίεση. Όταν επέστρεψα στη Γένοβα υπήρχαν πολλοί δημοσιογράφοι εκεί. Και αναρωτήθηκα τι κάνουν όλοι αυτοί εκεί. Είναι όλοι για εμένα; Σκέφτηκα. Τότε ένας δημοσιογράφος με πλησίασε και με ρώτησε: θα έρθεις στη Μπαρτσελόνα; Ήμουν έκπληκτος. Στη Μπαρτσελόνα; Νομίζω ότι ο Ενρίκο Μαντοβάνι ήθελε να με πουλήσει στη Μπαρτσελόνα. Εξήγησα την κατάσταση, ήθελα να πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης, είχε δώσει τον λόγο μου", είπε αρχικά ο Κριστιάν Καρεμπέ και συνέχισε:

Δεν μπορώ να ξεφύγω από τις αξίες του λαού μου

"Δεν ήθελα να είμαι ένα προϊόν, ένα εμπόρευμα. Όμως εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι οι ποδοσφαιριστές είναι εμπορεύματα. Και είπα στον εαυτό μου: Πρέπει να είμαι προσεκτικός γιατί έχω ρίζες, έχω μερικές αξίες. Και δεν μπορώ να ξεφύγω από τις αξίες του λαού μου. Ήρθαν πολλές φορές από τη Μπαρτσελόνα και μου πρόσφεραν πολλά χρήματα. Και τους είπα ότι δεν ήθελα να πάω. Η Σαμπντόρια δεν με άφησε να παίξω. Έχασα έξι μήνες, με κίνδυνο να απουσιάσω από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία. Δεν μου επέτρεπαν να προπονούμαι με την πρώτη ομάδα. Πήγα στο ιταλικό δικαστήριο, αλλά έπρεπε να περιμένω. Εκανα μόνος μου προπονήσεις. Αυτό που με βοήθησε πολύ, ήταν τα γράμματα που λάμβανα από φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης. Για μένα ήταν μια αξέχαστη ιστορία. Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα τα χρήματα. Οι αξίες μου από τη Νέα Καληδονία, έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο για την λήψη αυτής της απόφασης. Είναι σαν ένα σακίδιο που πάντα κουβαλάω μαζί μου".

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να παγκοσμιοποιηθεί

Κάποια στιγμή, μίλησε και για τον Ολυμπιακό: "Ήμουν παίκτης εκεί. Έπαιξα τρία χρόνια και κέρδισα δύο πρωταθλήματα και πριν από πέντε χρόνια, ο πρόεδρος Ευάγγελος Μαρινάκης, με κάλεσε και με ρώτησε αν ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Η στρατηγική μας είναι να δημιουργήσουμε μια ακαδημία, να αναπτύξουμε τους νέους παίκτες της ομάδας. Νομίζω ότι έχουμε πρώτη ύλη. Πουλήσαμε τον Ρέτσο στη Λεβερκούζεν. Κοίτα πως είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μου άρεσε να είμαι προϊόν και τώρα λέω ότι έχουμε προϊόντα. Είναι μια οικονομική λέξη. Πουλήσαμε τον Μανωλά, τον Μήτρογλου. Είναι μέρος της επιχείρησης και είναι η ανάγκη μας.

Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Δεν είναι εύκολο για εμάς, αλλά αγωνιζόμαστε. Αυτή είναι η πρόκληση μας. Πρέπει να ανανεώσουμε τη δομή. Όταν μιλάμε για την Ελλάδα, μιλάμε για την Ακρόπολη, όχι για το ποδόσφαιρο. Να το αλλάξεις αυτό είναι δύσκολο. Θέλουμε να είναι πιο ελκυστικό, αλλά είναι δύσκολο να φτάσουμε στο πρωτάθλημα μιας άλλης μεγάλης χώρας. Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να παγκοσμιοποιηθεί. Δεν είμαστε παγκόσμια δύναμη ως ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ως σύλλογος, ναι.

Ο Ολυμπιακός έχει προϋπολογισμό 65 εκατομμύρια ευρώ, πολύ χαμηλό. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τα 700 ή τα 800 της Μπαρτσελόνα ή της Ρεάλ Μαδρίτης. Το επίπεδο δεν είναι το ίδιο σε όλες τις βαθμίδες. Είμαι ευχαριστημένος από το ποδόσφαιρο Ξεκίνησα από την ηλικία των 17 ετών και τελείωσα 17 χρόνια αργότερα για να εξισορροπήσω. Μου αρέσει να πηγαίνω σε μέρη για να εκπαιδεύσω τους ανθρώπους. Είχα τη στιγμή μου. Το ποδόσφαιρο, μου έχει δώσει πολλά που πρέπει να επιστρέψω".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ