ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καραπαπάς: "Στόχος τους να φύγει ο Μαρινάκης"

Καραπαπάς: "Στόχος τους να φύγει ο Μαρινάκης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κωνσταντίνος Καραπαπάς, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για όσα έγιναν στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και όσα ακολούθησαν. Τι είπε για Σαββίδη, Κοντονή, Λεωφόρο και Μαρινάκη.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κωνσταντίνος Καραπαπάς, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "My Way" με τους Γιάννη Καραλή και Γιώργο Συρίγο.

"Ακούγαμε ότι θα αναβληθεί ο αγώνας μας χωρίς να καταλάβουμε το λόγο. Τελικά ήρθε η απόφαση πριν λίγο στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός από το υπουργείο. Πρέπει να ενημερώσουμε τον προπονητή και τους παίκτες τι συμβαίνει. Πρέπει να τους πούμε ότι ζούμε στην Μπογκοτά. Εμείς όπως θυμάστε πέρσι ήμασταν τα θύματα στην Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε σκληρά πράγματι. Ο Κοντονής έβαλε λουκέτο στο ποδόσφαιρο γενικά", είπε αρχικά ο κ. Καραπαπάς.

"Έβαλε λουκέτο στο πρωτάθλημα. Πήγαμε και παίξαμε με 60.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ ( στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός) γιατί προφανώς δεν... είχε επικινδυνότητα. Προχωράει ο χρόνος. Πάμε στην Τούμπα, γίνεται χαμός, κινδυνεύουμε και μετά μας λένε πως κάτι που κατακτήσαμε στο γήπεδο και μας δίνει τη δυνατότητα να προκριθούμε, ούτε αυτό το έχουμε σίγουρο. Πέρσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 έτσι θα μπορούσε να γίνει και φέτος και να πάμε στα πέναλτι. Δείτε τι έγινε με την Γιουβέντους.

Εμάς ξαφνικά δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να πάμε στον τελικό. Εμείς δεν πειράξαμε κανένα. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Εγώ το σταματάω είπαν ξαφνικά. Αυτό που είναι σοβαρό θέμα είναι πως ζούμε να τιμωρείται ο Ολυμπιακός, που θέλουμε το τρόπαιο και ταυτόχρονα ανατρέπεται η λογική γιατί ευνοείται ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε πως δεν θα πάει στον επαναληπτικό. Γλιτώνει από την τιμωρία και παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ένας το έχει συζητήσει στην κυβέρνηση; Δεν βρίσκουν τίποτα παράλογο;

Φτάνουμε στο σήμερα. Μας λένε πως δεν θα παίξουμε με τον Ηρακλή. Ένα λόγο πείτε μας. Η Αστυνομία το είπε; Ξέρετε πόσες φορές έχει πει το ίδιο η Αστυνομία και λέει το ίδιο αλλά τα ματς γίνονται. Δεν είναι και θέμα μεταναστών και πριν λίγες μέρες ήταν στην Ελλάδα, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Ανατρέπεται ο αγωνιστικός μας προγραμματισμός".

Συνεχίζοντας τα λεγόμενα του, τόνισε:

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πως υπάρχει οργή πραγματική στον κόσμο. Ο κόσμος είναι σε ένα σημείο που δεν έχω ξανανιώσει τέτοιο πράγμα. Αυτά τα μηνύματα παίρνουμε. Πως θα αντιδράσουμε εμείς; Κάποτε η Χούντα έδιωξε παίκτες. Τώρα θα τους διώξουν όλους.

Θα πιέσουμε με κάθε τρόπο για γίνει το ματς. Ο κ. Σαββίδης είπε πως το πρόβλημα είναι οι Έλληνες. Να τους διώξουμε και να φέρουμε τους κατοίκους του Ροστόφ. Κάθε μέρα έχουμε και γεγονότα. Θέλαμε να αλλάξουμε το προγραμματισμό μας και να πάνε Κυριακή. Λες και είμαστε ερασιτεχνικό σωματείο.

Όταν έγινε η Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά για να πάρουν τηλεοπτικό όλες οι ομάδες. Εμείς έχουμε να χάσουμε τα περισσότερα. Ποιες ομάδες θα στεναχωρηθούν; Αυτοί που δεν έχουν άδεια για να πάνε Ευρώπη; Το ποδόσφαιρο πρέπει να αντιδράσει θεσμικά. Βλέπουμε μία κόντρα ανάμεσα στο Υπουργείο και τους θεσμούς. Βγήκε αθλητικό νομοσχέδιο χωρίς να ζητηθεί η άποψη των ομάδων".

Για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, είπε:

"Στο ματς Κυπέλλου του μπάσκετ αν η διοίκηση του Φάρου δεν μπορεί να ελέγχει τους οπαδούς τι θα κάνει; Θα διακόψει και το κύπελλο; Στο τέλος θα κλείσει όλες τις διοργανώσεις (ο Κοντονής). Εμείς που είμαστε οι ομάδες θα λέμε αφού μπήκαν οι χούλιγκαν θα τιμωρήσουμε τους παίκτες.

Όταν άνθρωποι από πολιτικούς χώρους έκαιγαν το σύμπαν έκλεισε κανένα κόμμα; Πήγε κανείς να βγάλει νόμο πως όταν κάνουν οπαδοί κόμματος επεισόδια θα κλείνει; Γιατί; Σε ποιο άλλο χώρο γίνεται αυτό; Αύριο λοιπόν θα συζητάμε ο καθένας να έχει τα δικά του μέτρα. Στην Τούμπα έγινε εισβολή, ξέρετε γιατί έγινε η εισβολή;

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε να ανοίξει η πόρτα και να παίξουμε για να σωθούν και να γίνει το ματς για να μην τιμωρηθούν. Η λογική λέει ότι η γηπεδούχος ζητά να γίνει το ματς για να μην τιμωρηθεί η μία ομάδα τους. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του ΠΑΟΚ έλεγαν στους παίκτες μας μπείτε μέσα και θα σας προστατεύσουμε. Υπήρχαν παίκτες που φέρθηκαν σαν άντρες και τους ευχαριστούμε.

Ήρθαν σε εμάς και μας είπαν παίζετε! Ο διαιτητής μας το είπε και βγήκαμε. Καταλαβαίνω πως μοιράζεται λάθος τι έγινε από άλλον περιβάλλον. Ο ΠΑΟΚ πίεζε να βγούμε. Ο πάγκος του Ολυμπιακού μετά το ποτήρι που δέχθηκε ο Σίλβα είπαμε να παίξουμε.

Η Αστυνομία μας ζήτησε να βγάλουμε τα πράγματα μας έξω. Και εκεί δίπλα είχε 40 κρατουμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και σήμερα είδα ιστοσελίδες ότι ο Ρομπέρτο είπε πως θέλω να φύγω και τους έκανε εντύπωση. Τι έπρεπε να πει; Τι ωραία που περνάμε εδώ; Εμείς παρόλα όσα συνέβησαν είπαμε να βοηθήσουμε να ηρεμήσει η κατάσταση.

Στο τέλος θα μας πουν καταργούμε το γήπεδο σας. Θα ζητήσουμε να γίνει το κύπελλο σε όλους τους τόνους. Ο κόσμος μας λέει δεν κάνετε τίποτα. Αντιμετωπίζουμε κατηγορίες. Αν θυμάστε εσείς ξανά στην Ελλάδα να έχουν στηθεί μηχανισμοί για να φύγει ένας πρόεδρος τι να πω. Ο μόνος στόχος είναι να φύγει ο Μαρινάκης. Αν φύγει και έρθει ο Σαλιαρέλης όλοι θα είμαστε στα ίδια.

Έχουμε προσπαθήσει για το ποδόσφαιρο και στο τέλος θα βγούμε κερατάρες και δαρμένοι. Ποιος είναι ο κ. Κοντονής; Αποφασίζει να διακοπεί μία διαδικασία επαγγελματιών. Δεν είναι σχολικός αθλητισμός. Εμείς αντιδράσαμε και προσπαθήσαμε να φέρουμε και τους άλλους".

Για το αντικείμενο με τον Πλατανιά, είπε:

"Ας υποθέσουμε πως έπεσε αντικείμενο στον Κουλιμπαλί. Ήταν χάρτινο αντικείμενο. Το είδα και στο γήπεδο. Δεν έπεσε αναπτήρας. Εμείς τιμωρηθήκαμε. Ποιος θα κρίνει ποιο είναι το επικίνδυνο αντικείμενο; Το ποτήρι με παγάκια δεν είναι επικίνδυνο και είναι το άλλο. Είναι αστείο. Στην Τούμπα έπεσε φωτοβολίδα ευθεία; Ο διαιτητής που πήγε να καταστρέψει τον ΠΑΟΚ δεν το διέκοψε. Πως γίνεται αυτό;"

Για την Λεωφόρο, δήλωσε: Στην Λεωφόρο είχαμε τραυματία. Κάηκε ο Φινμπόγκανσον. Ο Ολυμπιακός δεν είπε τίποτα. Ένας παίκτης μας τραυματίστηκε. Ας εξηγήσει κάποιος πως καμία ομάδα δεν μπορεί να πει να γίνει ή να μην γίνει ένα ματς.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού επηρεάζονται από την προπαγάνδα. Ο διαιτητής αποφάσισε. Οι παίκτες μας έτρωγαν πίτσα εκείνη την ώρα όταν βγήκαν να παίξουν! Θέλω να πω πως ο Ολυμπιακός δεν είπε ποτέ δεν παίζω στην Λεωφόρο".

Για τα επεισόδια με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: "Ήταν στο τέλος. Το ματς είχε λήξει. Είναι και οι περιπτώσεις διαφορετικές. Νομίζω ότι υπάρχει κόσμος που εκφράζει άποψη χωρίς να ξέρει τι είναι το γήπεδο. Αφού λοιπόν είναι το πέναλτι και ο κόσμος του ΠΑΟΚ έβραζε και έλεγε φύγετε-φύγετε. Γιατί πριν το ματς είχε επεισόδια και δακρυγόνα; Γιατί είχε επεισόδια έξω από την θύρα 4; Το μυαλό μας πάει αλλού".

Για το "Καραϊσκάκης" και τους οπαδούς: Στον Ολυμπιακό υπάρχουν δυο συνθήκες που είναι ικανές να φέρουν την ισορροπία. Πρώτα έχουμε σύγχρονο γήπεδο που μπορεί να ελέγχει πιο εύκολα. Δεν ξέρω πως μπορεί να διαχειριστεί κάποιος τον κόσμο στην Λεωφόρο. Απορώ πως παίζουν ακόμα εκεί. Από υποδομές είναι αρχαίο. Και δεν βοηθά. Εμείς επίσης είμαστε σαν οικογένεια και γνωριζόμαστε. Παρόλα αυτά παλεύουμε και παρακαλάμε να προστατεύσουν την ομάδα. Και οι πιο φανατικοί λένε έχουμε να χάσουμε. Θέλουμε να βλέπουμε να παίζει. Θέλουμε να γίνουν τα ματς. Κάντε ένα τελικό με τα σχολεία της Αττικής. Και όσοι έχουν αποκλειστεί χάνουν γιατί δεν θα πάρουν χρήματα.

Αυτό έλειπε για όσα γίνονται ένα χιλιόμετρο έξω από το γήπεδο. Αν αρπάζονται οπαδοί με την Αστυνομία είναι θέμα δικό τους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ