ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καραπαπάς: "Η κοινωνική προσφορά βασικός άξονας της διοίκησης Μαρινάκη"

Καραπαπάς: "Η κοινωνική προσφορά βασικός άξονας της διοίκησης Μαρινάκη"
Καραπαπάς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τη φιλανθρωπική δράση του Ολυμπιακού μίλησε στο Κανάλι 1 ο διευθυντής επικοινωνίαςτης ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην προσφορά του πειραϊκού συλλόγου στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και εξήγησε πως όλα ξεκινούν από το όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην ίδια την κοινωνία, μέρος της αγάπης που δέχεται από τα εκατομμύρια των φιλάθλων του.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Κώστα Καραπαπά στο Κανάλι 1:

"Από την πρώτη στιγμή που ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό, η κοινωνική προσφορά ήταν από τους βασικούς άξονες της διοίκησής του. Να επιστρέφει δηλαδή ο σύλλογος την αγάπη που δέχεται από τους φιλάθλους του, πίσω, στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Η διοίκηση του κ. Μαρινάκη στον Ολυμπιακό ήρθε σε μία εποχή που η Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά, σε μία εποχή που η ελληνική κοινωνία περνά την πιο σκληρή δοκιμασία της μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και από αυτά που είχαν συμβεί παλαιότερα,με απολυταρχικά καθεστώτα.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά ένας σύλλογος. Δεν είναι απλά ο μεγαλύτερος, ο ενδοξότερος, ο πολυνίκης, ο πιο επιτυχημένος ελληνικός σύλλογος. Είναι ο σύλλογος που δίνει μία κοινωνική ταυτότητα στους φιλάθλους του. Οι μισοί Έλληνες είναι Ολυμπιακοί και μεταδίδουν μία τεράστια αγάπη και μία τεράστια ενέργεια στο σωματείο. Αυτή την αγάπη και αυτή την ενέργεια, είναι όραμα του κ. Μαρινάκη να την επιστρέφουμε, όσο μπορούμε, στον κόσμο που έχει ανάγκη, ιδίως στα παιδιά.

Αυτή η προσφορά δεν είναι πρόσκαιρη, ούτε πραγματοποιείται μόνο τώρα με τη διαδικασία που γίνεται με αφορμή το προσφυγικό και τους ξεριζωμένους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πόρτα μας, στην πόλη μας, στον Πειραιά. Είναι και δράσεις παλαιότερες και πρώτα απ’ όλα η πολύ σημαντική συνεργασία με τηUnicef. Δεν ξέρω πόσοι το έχουν αντιληφθεί, αλλά με τη συγκεκριμένη δράση μας για τη Unicefέχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα,βεβαίως, και τους έχει δοθεί μία ευκαιρία στη ζωή.

Επίσης, γίνονται συνεχώς και αδιάκοπα δράσεις που αφορούν στους Έλληνες που έχουν την ανάγκη μας. Πριν από λίγες ημέρες στείλαμε εκατοντάδες κιλά τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Σαλαμίνα και μέσω της ΚΟ.ΔΕ.Π. διαθέτουμε τρόφιμα σε άπορες οικογένειες του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός ήταν και παραμένει δίπλα σε όλους όσοι χρειάζονται βοήθεια. Από τη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά έως την Ψέριμο.

Είναι μεγάλη η προσφορά του Ολυμπιακού και το σημαντικότερο είναι πως το κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Εμείς, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πηγαίνουμε στα σημεία που πραγματοποιούνται όλες αυτές οι δράσεις. Δεν το κάνουμε μέσω οργανώσεων ή μέσω κάποιου τρίτου. Εντολή του κ. Μαρινάκη είναι, ο ίδιος ο Ολυμπιακός να πηγαίνει στο σημείο του προβλήματος, να το βλέπουμε, να το ζούμε.

Καθημερινώς στο λιμάνι του Πειραιά προσφέρουμε χιλιάδες μερίδες ζεστού φαγητού. Αυτό γίνεται από ανθρώπους του συλλόγου. Είναι εργαζόμενοι του Ολυμπιακού που κάθε μέρα, με επικεφαλής τον κ. Βασιλειάδη, προσέρχονται στο λιμάνι του Πειραιά για να διαθέσουν το φαγητό στους πρόσφυγες. Οι ίδιοι άνθρωποι από το πρωί στο Καραϊσκάκη ετοιμάζουν όλη αυτή τη διαδικασία.

Πρόκειται για μία τεράστια και επίπονη προσπάθεια, που εάν δεν το έχεις στη ψυχή σου δεν το αντέχεις. Όσοι έχουν βρεθεί στο λιμάνι, γνωρίζουν ποιες είναι οι συνθήκες. Όλοι στον σύλλογο θαυμάζουμε αυτούς τους εθελοντές μας, που δίνουν καθημερινώς με αγάπη μία μεγάλη μάχη για να σκορπίζει ο σύλλογος χαρά στους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας.

Βλέπω πάρα πολλούς που έχουν άποψη, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί εκεί. Όταν πηγαίνεις εκεί και βλέπεις τα μάτια των παιδιών, ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα. Ρώτησε κάποιος συνάδελφος από το γερμανικό Deutsche Welle -σε ένα ρεπορτάζ του- ένα παιδάκι ποιο είναι το όνειρό του.

Προφανώς περίμενε να ακούσει ως απάντηση, πως θα ήθελε να πάει με την οικογένειά του σε κάποιο κράτος της Ευρώπης. Ο μικρός όμως του είπε, πως όνειρό του είναι να μεγαλώσει και να παίξει μπάλα στον Ολυμπιακό. Τα παιδιά λοιπόν αλλά και οι μεγαλύτεροι δεν θα ξεχάσουν ποτέ την προσφορά του Ολυμπιακού.

Στο λιμάνι βρίσκονται άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων. Όμως τα παιδιά σε όλο τον κόσμο είναι τα ίδια. Τα παιδιά είναι πάνω από πατρίδες και πάνω απ’ όλα. Αυτή είναι η δική μου αντίληψη και πιστεύω πως ως σύλλογος πράττουμε άριστα που βοηθάμε τα παιδιά, οπουδήποτε και αν βρίσκονται και οποιοδήποτε και εάν είναι το πρόβλημα.

Κοιτάμε πίσω από το πρόβλημα και εστιάζουμε στον άνθρωπο. Για το προσφυγικό ζήτημα μπορούμε όλοι μας να έχουμε πολλές διαφορετικές απόψεις. Όταν, όμως, ένα παιδί κρυώνει το σκεπάζεις με μία κουβέρτα ή όταν ένα παιδί πεινάει το ταΐζεις. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι.

Είναι πολύ σημαντικό που ένα ραδιοτηλεοπτικός κολοσσός όπως τοBBC, κινητοποιήθηκε για το θέμα της φιλανθρωπικής δράσης του Ολυμπιακού, προσπάθησε και τελικώς πήρε συνέντευξη από τον κ. Μαρινάκη. Ο πρόεδρος εξήγησε ακριβώς τι έχει γίνει, τόνισε πως έχουν διατεθεί έως τώρα 60.000 μερίδες ζεστού φαγητού στο λιμάνι του Πειραιά.

Είναι εξάλλου διαφορετικό να δίνεις σε κάποιον ένα κρύο σάντουιτς από το να του μαγειρεύεις, όπως ο Ολυμπιακός, και να του προσφέρεις ζεστό φαγητό. Αυτό ακριβώς υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης και τόνισε πως επιθυμία του είναι, να βρίσκεται ο Ολυμπιακός δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.

Δικαίως, λοιπόν, αυτή η φιλανθρωπική δράση του συλλόγου έχει απήχηση παγκοσμίως και θετικό αντίκτυπο για την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός και με τις αθλητικές του δράσεις σε όλα τα αθλήματα και με την κοινωνική του προσφορά έχει ως στόχο να ανέβει και η Ελλάδα ψηλότερα.

Στον Ολυμπιακό έχουμε την τύχη να βρίσκεται ένας άνθρωπος που στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε την κοινωνική προσφορά του συλλόγου. Είναι ο κ. Μαρινάκης που υλοποιεί, ακόμη και όταν ο ίδιος ο σύλλογος δεν μπορεί,όλες αυτές τις φιλανθρωπικές δράσεις.

Εσείς στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά το γνωρίζετε καλά, πως εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν καθημερινά συσσίτια στην πόλη για τους απόρους. Όπως προανέφερα δεν είναι τωρινή η δράση. Απλώς με το προσφυγικό πέφτουν περισσότερο επάνω μας τα φώτα της δημοσιότητας.

Στο λιμάνι αυτή την περίοδο βρίσκονται δεκάδες τηλεοπτικοί σταθμοί και ΜΜΕ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και προβάλλονται περισσότερο και οι δικές μας ενέργειες. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι πως ο Ολυμπιακός δεν σταματά ούτε μία ημέρα να βοηθά παντού, στο μέτρο του δυνατού, τον οποιοδήποτε Έλληνα ή ξένο που έχει την ανάγκη μας. Αυτή είναι η επιθυμία του προέδρου μας του κ. Μαρινάκη.

Δυστυχώς υπάρχουν ελληνικά κανάλια που δεν έχουν δείξει καθόλου αυτή την προσφορά του Ολυμπιακού. Όμως δεν μας αφορά καθόλου αυτό. Αυτό που μας αφορά είναι πως ο πρόεδρός μας κι ο σύλλογός μας είναι πάντα εκεί, δίπλα σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη.

Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού αισθάνεταιμία τεράστια χαρά που μπορεί να δείχνει αυτή την ανθρώπινη εικόνα και να βοηθά ουσιαστικά και εμπράκτως όσους χρειάζονται στήριξη. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει και θα συνεχίσει να είναι στον λιμάνι του Πειραιά όσο υπάρχει αυτό το ζήτημα.

Θα συνεχίσουμε με είδη ρουχισμού και από την άλλη εβδομάδα θα προσφέρουμε -σε συνεργασία με τηUnicef- παιχνίδια στα παιδιά των προσφύγων. Έχουμε σχεδιάσει και άλλες δράσεις. Μαθαίνουμε πως ο στρατός αναλαμβάνει μεγάλο αριθμό συσσιτίων, οπότε θα συνδράμουμε και με άλλες ενέργειες για να διατηρήσουμε χαρούμενα τα παιδιά.

Αυτή η κοινωνική προσφορά του Ολυμπιακού θα υπάρχει όσο είναι ο κ. Μαρινάκης στον σύλλογο και ο κ. Μαρινάκης θα είναι για πολλά ακόμη χρόνια στον Ολυμπιακό. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε ούτε από «πολέμους», ούτε από συκοφαντίες και συνεχίζουμε.

Όπως βλέπετε ο Ολυμπιακός μεγαλώνει διαρκώς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Να θυμίσω πως εφέτος είχαμε την υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Συνεχίζουμε να σαρώνουμε τους τίτλους στην Ελλάδας και από εκεί και πέρα η κοινωνική προσφορά εντείνεται και συστηματικά θα αυξάνεται.

Ο Ολυμπιακός από τη φύση του και από τη λογική του ονόματός του πρέπει να συνδέει τον ανθρωπισμό με τον αθλητισμό και να προάγει της αξίες που πρεσβεύει και η Ελλάδα. Ο αθλητισμός πρέπει να’ ναι η αφορμή να προσφέρεις στην κοινωνία. Αυτή ήταν και η αρχική λογική του αθλητισμού από τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας. Η ειρήνη και η εκεχειρία.

Βεβαίως, θα πρέπει να πούμε πως και άλλες ομάδες έχουν κινητοποιηθεί στο μέτρο που μπορούν και στο μέτρο έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν. Συνολικά το ποδόσφαιρο σε αυτές τις δράσεις είναι κοντά και αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους. Δεν πρέπει να κατηγορούμε μόνο το ποδόσφαιρο, όπως κάνουν ορισμένοι συστηματικά αλλά να επισημαίνουμε και αυτά που προσφέρει".

Photo Credits: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ