ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καπίνο: "Μην την πατήσουμε όπως το καλοκαίρι"

Καπίνο: "Μην την πατήσουμε όπως το καλοκαίρι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Καπίνο παραχώρησε συνέντευξη στον "Sport24 Radio 103,3" κι αναφέρθηκε στο κρίσιμο παιχνίδι με την Οσμάνλισπορ για τους "32" του Europa League, καλώντας τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της ομάδας. Τι είπε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

O τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Στέφανος Καπίνο, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Οι Τρεις Μπαλαδέρος" για τη σεζόν που διανύουμε, σχολίασε γιατί οι "ερυθρόλευκοι" είναι στην κορυφή της Super League και με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον εντός έδρας αγώνα της Πέμπτης (16/02, 20:00) με την Οσμάνλισπορ, για τους "32" του Europa League, ζητώντας απ' τον κόσμο της ομάδας να σταθεί στο πλευρό τους προκειμένου να πανηγυρίσουν μαζί την πρόκριση.

Για τον αγώνα με την Οσμάνλισπορ: "Ξεκινάει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με την Ευρώπη και τα ντέρμπι. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε όσα μας είπε ο προπονητής μας, για να κάνουμε ένα καλό ματς την Πέμπτη".

Για το γεγονός ότι η Οσμάνλισπορ δεν διαθέτει μεγάλο όνομα: "Δεν μπορούμε να κρίνουμε μια ομάδα από το όνομα, την πατήσαμε το καλοκαίρι στο Champions League. Είναι μια καλή ομάδα η Οσμάνλισπορ, την οποία η Βιγιαρεάλ δεν κέρδισε καμία φορά στους ομίλους. Δεν λέει τίποτα το όνομα, δεν λέει τίποτα το ότι δεν πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημά της. Και είναι ακόμη πιο δύσκολο για μας, όταν παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει μεγάλο όνομα. Και αυτό το έχουμε καταλάβει όλη στην ομάδα και το έχει καταλάβει και ο κόσμος. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να πάμε στη ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα".

Για την αντιμετώπιση από τον κόσμο και το πόσο μπορεί να βοηθήσει: "Ο κόσμος βοηθάει πάρα πολύ. Η ομάδα στα ντέρμπι, που ήταν γεμάτο το γήπεδο, έδειξε διαφορετικό πρόσωπο από άλλα παιχνίδια. Μας βοηθάει όλους και το έχουμε μεγάλη ανάγκη. Δικαιολογώ τις αντιδράσεις, γιατί ο κόσμος έχει μάθει να βλέπει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο στο Champions League και είναι φυσικό μερικές φορές να μην είναι ευχαριστημένος. Παίζουμε σε μεγάλη ομάδα και πρέπει να αντιμετωπίζουμε ρεαλιστικά την κατάσταση".

Για το πώς αντιμετωπίζει την ένταση εντός γηπέδου όταν δυσανασχετεί η κερκίδα: "Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος. Φτάνει στα αυτιά μου αυτή η ένταση, αλλά δεν μπορείς να τους κρίνεις κιόλας. Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει. Η πλειοψηφία έχει σταθεί δίπλα μας φέτος και είναι σημαντικό ότι ο κόσμος μας βοηθάει. Είναι λογικό να υπάρχει αντίδραση από τον κόσμο, όταν δεν παίζουμε καλά".

Για το πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστεί το αποτέλεσμα με καλή απόδοση: "Σίγουρα και στην αρχή της χρονιάς κανείς δεν περίμενε ότι Φλεβάρη μήνα θα είχαμε τόση διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας, αλλά όχι ότι θα είχαμε τόσο μεγάλη απόσταση".

Για το αν παίζει ρόλο και η κακή κατάσταση που βρίσκονται οι άλλες ομάδες: "Σίγουρα είναι ένας συνδυασμός, όμως δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με το ότι οι υπόλοιποι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Παίξαμε και νικήσαμε ξεκάθαρα τα παιχνίδια εκείνα που ήταν δύσκολα. Τώρα έχουμε ντέρμπι, αλλά περάσαμε από δύσκολες έδρες και ομάδες που κόβουν βαθμούς. Το αν παίξαμε καλά ή όχι δεν έχει και τόσο σημασία".

Για το ότι ο κόσμος ρωτάει για το ματς με την ΑΕΚ: "Για τον κόσμο είναι σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά εξίσου σημαντικό είναι και της Πέμπτης. Η Κυριακή είναι πολύ μακριά. Πρώτα να φτάσουμε στους 16 και μετά να δούμε τα υπόλοιπα παιχνίδια".

Για τους νέους του Ολυμπιακού: "Το ότι τους εμπιστεύεται ο προπονητής είναι κάτι πολύ όμορφο. Τους δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι παίζουν. Γίνεται καλή δουλειά και πρέπει κι εμείς να τους αποφορτίσουμε από την πίεση που υπάρχει. Μπορούν να παίξουν στον Ολυμπιακό αλλά και στο εξωτερικό".

Για το αν βλέπει εφιάλτες και το πώς κρίνει το λάθος του Μπάρκα της ΑΕΚ στο ματς με τον Ηρακλή: "Βλέπω πολλούς εφιάλτες (γέλια) . Οχι όμως ότι χάνω την μπάλα μέσα από τα χέρια μου. Η διαχείριση είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Το θέμα είναι να το ξεπερνάς. Σημαντικό είναι να κρατάς μια σταθερή πορεία, ένα στάνταρ απόδοσης. Οταν ένα λάθος επαναλαμβάνεται, κάτι δεν γίνεται σωστά".

Για τον Καρνέζη και το λάθος που είχε κάνει σε ματς Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ: "Ήταν εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι με το λάθος του Ορέστη, γιατί ήταν Κύπελλο και είχε αποκλειστεί η ομάδα του. Τραυματίστηκε κιόλας και έμεινε έξω για μεγάλο διάστημα. Ο Ορέστης όμως το ξεπέρασε. Το έδειξε η πορεία του και η καριέρα του. Είναι δυνατός σας χαρακτήρα και σαν άνθρωπος. Το λάθος του Μπάρκα με του Καρνέζη δεν συγκρίνονται. Το χθεσινό ήταν σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Κι αυτός (σ.σ. Μπάρκας) θα το ξεπεράσει και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.Αυτά συμβαίνουν σε όλους μας.".

Για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η θέση του τερματοφύλακα: "Από τη στιγμή που αποφασίζεις να παίξεις τερματοφύλακας, συμβιβάζεσαι με αυτό το πράγμα. Αυτή είναι η ζωή του τερματοφύλακα".

Για τον γκολκίπερ που επιλέγει ο Μπέντο και το πώς νιώθει όταν δεν παίζει: "Είναι επιλογές που κάνει ο προπονητής. Ισως να αξίζουμε και οι δύο να παίζουμε. Τρεις δουλεύουμε στην προπόνηση και προσπαθούμε να πάρουμε την ευκαιρία, όταν αυτή μας δίνεται. Ποιος παίκτης είναι χαρούμενος όταν δεν παίζει; Τι να λέμε; Τα αυτονόητα;"

Για το αν χρειάζεται και ο ίδιος στήριξη και συμβουλές: "Έχω περίπου επτά χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κι εγώ χρειάζομαι συμβουλές και στήριξη, δεν έχω ακόμη μεγαλώσει".

Για τον κόσμο: "Να μας στηρίξουν για να πανηγυρίσουμε στο τέλος. Να κάνουμε μια μεγάλη νίκη και να πάρουμε μια μεγάλη πρόκριση".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ