ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καπίνο ή Ρομπέρτο για τον τελικό του Κυπέλλου με ΑΕΚ

Καπίνο ή Ρομπέρτο για τον τελικό του Κυπέλλου με ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το δίλημμα "Καπίνο ή Ρομπέρτο" είναι στο μυαλό του Σίλβα ενόψει του τελικού με την ΑΕΚ. Τα δεδομένα που θα ζυγίσει ο Πορτογάλος πριν πάρει την απόφαση του, το ειδικό βάρος του "τώρα" και τα κέρδη του "αύριο".

Πλησιάζοντας στον τελικό της 7ης Μαΐου για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Μάρκο Σίλβα εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, όσον αφορά τις μισές σχεδόν θέσεις της ενδεκάδας.

Το ποιους θα παρατάξει ο Πορτογάλος τεχνικός στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ θα κριθεί οριστικά ενδεχομένως λίγες ώρες πριν από τη σέντρα.

Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης και Ιντέγε είναι αυτοί που μοιάζουν να έχουν καπαρώσει μια θέση στο βασικό σχήμα και από εκεί και πέρα επικρατεί... θολούρα.

Τα δεδομένα στο δίλημμα του Νο 1

Απόλυτα ξεκάθαρη δεν είναι η πρόθεση του Σίλβα ούτε όσον αφορά την επιλογή του στον "άσο". Όχι τουλάχιστον όπως στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν είχε αποφασίσει πως ο Ρομπέρτο θα είναι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, με τον Καπίνο να παίρνει τα παιχνίδια του Κυπέλλου.

Ο Έλληνας γκολκίπερ μέτρησε έως τώρα οκτώ 90λεπτα στη διοργάνωση (δέχτηκε συνολικά 5 τέρματα, ενώ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 4 ματς), άφησε θετικές εντυπώσεις και ο Σίλβα του έδωσε εσχάτως ευκαιρίες και στην Super League (Αστέρα Τρίπολης, Πανθρακικό και Παναιτωλικό).

Άλλωστε αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα -και δύσκολα θα αλλάξει στην πορεία- είναι ότι ο Καπίνο θα προαχθεί σε Νο 1 των Πειραιωτών όταν θα έρθει η στιγμή να αποχωρήσει από το Λιμάνι ο Ρομπέρτο.

Ο Σίλβα εμπιστεύεται τον Έλληνα διεθνή πορτιέρε και αυτό δεν αλλάζει, άσχετα αν ο Πορτογάλος σκέφτεται τον Ρομπέρτο για τον τελικό του ΟΑΚΑ. Το γεγονός ότι στον ημιτελικό που δεν πραγματοποιήθηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Σίλβα είχε στην ενδεκάδα τον Ισπανό γκολκίπερ δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έχει πάρει την απόφαση του και για τον τελικό.

Σίγουρα όμως αμφιταλαντεύθηκε μέσα στη βδομάδα ανάμεσα στους δύο και για την ώρα δεν αποκάλυψε τα πλάνα του (μέσα του ίσως έχει κατασταλάξει), όσον αφορά τον άνθρωπο που θα υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ. Η εμπειρία του Ρομπέρτο είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και το γεγονός ότι δεν αποκλείεται αυτό να είναι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του με τα "ερυθρόλευκα".

Το ειδικό βάρος του "τώρα" και το... αύριο

Από την άλλη ο Σίλβα δύσκολα αλλάζει τακτικές που έχει ακολουθήσει από το ξεκίνημα της σεζόν, όπου ο Καπίνο κάθισε κάτω από τα γκολπόστ στα ματς του Κυπέλλου και με αυτόν ο Ολυμπιακός έφτασε έως τον τελικό.

Υπάρχει λοιπόν το πρακτικό μέρος της υπόθεσης, υπάρχει το συναισθηματικό (ενδεχομένως να ολοκληρώσει την παρουσία του στον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο σε έναν τελικό και με ένα τρόπαιο), το ειδικό βάρος του "τώρα", υπάρχει όμως και το... αύριο.

Ο Ρομπέρτο ακόμη κι αν φύγει το καλοκαίρι, έχει πάμπολλες όμορφες στιγμές που θα πάρει μαζί του. Τεράστιες νίκες στο Champions League με τον ίδιο απόλυτο πρωταγωνιστή, τίτλους και κυρίως το γεγονός ότι βρέθηκε η ομάδα που τον πίστεψε, τον στήριξε, του έδωσε την ευκαιρία να σταματήσει να είναι στην σκιά του οποιουδήποτε, να ζει με την αμφιβολία.

Που του έδωσε τη δυνατότητα να αποδείξει ότι πράγματι είναι ένας γκολκίπερ που μπορεί να αντεπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Και ένας τελικός Κυπέλλου, ελάχιστα θα προσθέσει κάτι παραπάνω σε όλα αυτά και σίγουρα τίποτα δεν θα αφαιρέσει.

Αντίθετα για τον Καπίνο μπορεί να αποδειχθεί μια πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον η συμμετοχή του σε έναν τελικό με τα "ερυθρόλευκα". Είτε η έκβαση του είναι θετική για τον Ολυμπιακό, είτε αρνητική, ο 22χρονος τερματοφύλακας μόνο να κερδίσει έχει από ένα 90λεπτο τέτοιου χαρακτήρα. Και φυσικά είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας του Καπίνο σε καταστάσεις πίεσης.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια ψυχολογική ώθηση ενόψει της επόμενης σεζόν, μια πιθανή συμμετοχή του Καπίνο στο βασικό σχήμα των Πειραιωτών σε ένα παιχνίδι που κρίνεται τίτλος. Θα τον προϊδεάσει και για τις καταστάσεις που συναντήσει με τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όπως και να 'χει, ακόμη κι αν τελικά ο Ρομπέρτο πάρει το χρίσμα (ένα μικρό προβάδισμα το έχει), ο Πορτογάλος τεχνικός θα εξηγήσει την απόφαση του αυτή στον Έλληνα τερματοφύλακα. Το δίλημμα "Καπίνο ή Ρομπέρτο" είναι αποκλειστικά του Σίλβα και φυσικά μόνο αυτός θα δώσει την απάντηση, όταν ανακοινώσει στους παίκτες του την ενδεκάδα, λίγη ώρα πριν τον τελικό στο ΟΑΚΑ.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ