ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καπίνο: "Δεν γυάλιζε το μάτι μας"

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Στέφανος Καπίνο μίλησε για την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στο Φάληρο και τόνισε πως είναι θέμα των παικτών να επανέλθει η ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Για έλλειψη κατάλληλης νοοτροπίας έκανε λόγο ο Θανάσης Ανδρούτσος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής γκολκίπερ στην κάμερα της NOVA, μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Αστέρα στο "Γ. Καραϊσκάκης":

-Για τη φάση του πέναλτι:

Σημασία έχει ότι δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Το τι έχουμε ακούσει είναι κάτι σύνηθες στην Ελλάδα δυστυχώς. Σε μεγάλη ομάδα είμαστε, πρέπει να συμβιβαστούμε μ’ αυτό.

-Για τις επεμβάσεις του μετά το 0-1:

Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τον βαθμό, αλλά ο Ολυμπιακός πιστεύω είναι μία ομάδα η οποία δεν μπορεί να είναι χαρούμενη με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το να δούμε κάποια ομάδα πάνω από εμάς στη βαθμολογία, θα είναι κάτι που θα μας πειράξει όλους και κάτι το οποίο δεν το έχουμε συνηθίσει και αυτό είναι κάτι το οποίο σίγουρα θα μας πεισμώσει για τη συνέχεια. Γιατί όπως έχω ξαναπεί και όπως είπα και πριν, ο Ολυμπιακός δεν είναι συνυφασμένος με τη δεύτερη θέση, δυστυχώς.

-Εάν υπήρχε κούραση μετά το ματς με την Σπόρτινγκ:

Το ματς με την Σπόρτινγκ σίγουρα κόστισε, αλλά πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα των παικτών. Ότι μεταξύ μας έπρεπε να δώσουμε περισσότερη βάση σ’ αυτό το παιχνίδι, ότι ο προπονητής για ακόμα ένα παιχνίδι μας είπε ακριβώς το τι θα κάνουμε στο σημερινό ματς.

Εμείς δεν καταφέραμε να μπούμε δυνατά και να γυαλίζει το μάτι μας για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη και να καθαρίσουμε το ματς από νωρίς και να συγκεντρωθούμε στο ματς της Τρίτης όπως έπρεπε να κάνουμε.

Όσο περνούσε η ώρα βάραιναν τα πόδια, χωρίς κόσμος είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα και φάνηκε και μετά την άτυχη στιγμή του πέναλτι ότι δυσκόλεψε πολύ το πράγμα.

-Για το τι είπαν στο ημίχρονο μεταξύ τους οι παίκτες:

Δεν ήμασταν ευχαριστημένοι με την εικόνα του ματς και εννοείται ότι συζητήσαμε μεταξύ μας. Αναλύσαμε τι πρέπει να κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο και ξανάλεω όταν μπαίνεις στο δεύτερο ημίχρονο και γρήγορα βρίσκεσαι πίσω στο σκορ, κόντρα και σε μία ομάδα η οποία ήρθε να παίξει ξεκάθαρα αμυντικό ποδόσφαιρο, είναι δύσκολο να βρεις χώρους.

Ήμασταν και άτυχοι με το δοκάρι του Εμενίκε. Άμα έμπαινε εκεί το γκολ θα ήτανε πολύ πιο εύκολα τα πράγματα πιστεύω για εμάς, ώστε να είχαμε περισσότερο χρόνο μετά να βρούμε ένα ακόμα γκολ.

-Για την άμυνα:

Σίγουρα κοστίζει. Όπως είπατε και εσείς ο Ρομαό είναι αμυντικό χαφ. Δεν θέλαμε να παίξουμε έτσι αλλά οι συγκυρίες το φέρανε. Λείπει ο αρχηγός της ομάδας μας, ο Μποτία, ο οποίος είναι ένας παίκτης ο οποίος βοηθάει πάρα πολύ πίσω στην άμυνα.

Είναι μία φυσιογνωμία η οποία μας βοηθάει όλους μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, ο Βούκοβιτς τραυματίστηκε, ο Κούτρης είναι τραυματίας, ο Ομάρ είναι άρρωστος.

Δηλαδή, γίνονται κάποια πράγματα που δεν μας βοηθάνε και πολύ για να καταφέρει να πάρει χρόνο η ομάδα. Είναι επίσης ο Ταχτσίδης, ο Μπιόρν (σ.σ.: Ένγκελς), έχει τρία παιχνίδια που έχει παίξει, οπότε δεν είναι εύκολο να βρει και αυτός τα πατήματά του και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα μετά την πρόκριση, έχει κάνει μία «κοιλιά» και αυτό είναι κάτι το οποίο βαραίνει πάνω απ’ όλα εμάς τους παίκτες, γιατί ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και πως μέσα απ’ αυτό θα καταφέρουμε να βγούμε πάλι στο UEFA Champions League και του χρόνου.

-Εάν το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό:

Δεν είναι οι αντίπαλοι πιο αποφασισμένοι. Είναι στο χέρι μας ξεκάθαρα τι θα κάνουμε. Όπως ξαναείπα, είμαστε Ολυμπιακός και πιστεύω πως εμείς θα φταίμε αν χάσουμε αυτό το πρωτάθλημα, δεν θα είναι οι άλλοι καλύτεροι από εμάς.

Από εκεί και πέρα, πέρυσι καταφέραμε να πάρουμε μια καλή διαφορά στον πρώτο γύρο λόγω και των ντέρμπι τα οποία τα κερδίσαμε όλα. Χάσαμε βεβαίως από την Λάρισα στις αρχές, οπότε είχαμε μια άτυχη στιγμή και καταφέραμε και σηκώσαμε κεφάλι και κάναμε ένα πάρα πολύ καλό come back στη συνέχεια. Οπότε νομίζω όπως είπα και πριν, είναι στο χέρι μας.

-Για το ματς με την ΑΕΚ που ακολουθεί για το πρωτάθλημα:

Πρώτα έχουμε το μυαλό μας στο ματς της Τρίτης με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο. Ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να πάρουμε την ρεβάνς απ’ αυτή την ισοπαλία και να ξεκινήσουμε με το δεξί στο Κύπελλο γιατί είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση για εμάς.

Οπότε, από την Τετάρτη θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Πρέπει να καταφέρουμε να κερδίσουμε γιατί θέλουμε να πρωταγωνιστούμε σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνιζόμαστε, γιατί απ’ ότι φαίνεται μετά την πρόκρισή μας στους ομίλους του UEFA Champions League, δεν είμαστε και τόσο συγκεντρωμένοι».

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: "ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ"

Ο Θανάσης Ανδρούτσος έκανε λόγο για έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και κατάλληλης νοοτροπίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Δεν θέλω να δικαιολογήσω την ομάδα. Είμαστε Ολυμπιακός και έπρεπε να νικήσουμε. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεν είχαμε την κατάλληλη νοοτροπία και έτσι ήρθε αυτή η ισοπαλία που σίγουρα δεν μας ικανοποιεί.

Από σήμερα κιόλας πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να αλλάξει η νοοτροπία μας. Είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει να νικάμε συνέχεια. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε πρώτοι εκεί, αλλά και στην Ευρώπη να έχουμε πολύ καλό πρόσωπο.

Ο κόσμος είναι στο πλευρό μας και είναι ο 12ος παίκτης. Τον θέλουμε γιατί είναι ένα μεγάλο αβαντάζ για εμάς, όταν τον έχουμε δίπλα μας.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ