ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καμπς: "Σημαντικό ενόψει Μουντιάλ ότι ο Πάρντο παίζει στον Ολυμπιακό"

Καμπς: "Σημαντικό ενόψει Μουντιάλ ότι ο Πάρντο παίζει στον Ολυμπιακό"

Ο βοηθός προπονητή της εθνικής Κολομβίας, Πατρίσιο Καμπς, εξηγεί στο Sport24.gr γιατί θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι ο Φελίπε Πάρντο αγωνίζεται στον Ολυμπιακό όσον αφορά στην πιθανή κλήση του ενόψει Μουντιάλ 2018.

Ο Κολομβιανός εξτρέμ του Ολυμπιακού, Φελίπε Πάρντο, κλήθηκε στους "καφετέρος" για τα φιλικά με Κίνα (σκόραρε κιόλας) και Νότιο Κορέα. Μπορεί να μην ήταν παρών στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 όσον αφορά στη γεωγραφική ζώνη της Νοτίου Αμερικής, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει βγει εκτός πλάνων του Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο βοηθός προπονητή της εθνικής Κολομβίας και πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Πατρίσιο Καμπς, εξηγεί στο Sport24.gr ότι ο Πάρντο είναι σταθερά στο "ραντάρ" του τεχνικού επιτελείου των "καφετέρος", τονίζει ότι το ενδεχόμενο παρουσίας του στην τελική λίστα της αποστολής για τα γήπεδα της Ρωσίας εξαρτάται από την απόδοση του ιδίου στο εναπομείναν κομμάτι της σεζόν και στέκεται στη σημασία του γεγονότος ότι αγωνίζεται σε μια ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οδηγήσαμε την Κολομβία στη δεύτερη διαδοχική πρόκρισή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν ο μεγάλος στόχος που είχαμε μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Δουλέψαμε πολύ, τα παιδιά ωρίμασαν. Είμαστε πολύ υπερήφανοι. Είναι πολύ σημαντικό για την ποιότητα των παικτών και το ποδοσφαιρικό πρότζεκτ της χώρας.

Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε συνεχώς όλους τους Κολομβιανούς που υπολογίζουμε. Και ο Φελίπε είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Έχουμε ειδικό πρόγραμμα με βάση δεδομένων, σύμφωνα με το οποίο παρακολουθούμε τα ματς που μας ενδιαφέρουν, όπως και τα στατιστικά του κάθε παίκτη. Τους παρακολουθούμε συνέχεια. Τον Φελίπε τον ξέρουμε από παλιά. Δεν τον είδαμε τώρα. Έχει σημασία το γεγονός ότι αγωνίζεται σε μια σημαντική ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκές παρουσίες κι αυτό το κάνει πιο εύκολο. Νομίζω ότι εξαρτάται από τον ίδιο και την απόδοσή του, πλέον. Μένουν έξι μήνες για το τέλος της σεζόν και το Μουντιάλ 2018 και οι κλήσεις θα κριθούν από την απόδοσή των παικτών σε αυτό το δεύτερο μισό. Έχουμε πολλούς παίκτες σε κάθε θέση. Κι αυτό μας βάζει δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνω, ότι η πόρτα είναι "ανοικτή" για όλους και η παρουσία στην τελική λίστα εξαρτάται από την απόδοσή τους στο τελευταίο εξάμηνο. Οπότε, εξαρτάται από τον ίδιο".

Jose Pekerman, right, coach of Colombia's national soccer team and assistant coach Patricio Camps, talk during a training session in Santiago, Chile, Tuesday June 23, 2015. Colombia will play against Argentina on June 26 in a Copa America quarter finals match. (AP Photo/Jorge Saenz)
Jose Pekerman, right, coach of Colombia's national soccer team and assistant coach Patricio Camps, talk during a training session in Santiago, Chile, Tuesday June 23, 2015. Colombia will play against Argentina on June 26 in a Copa America quarter finals match. (AP Photo/Jorge Saenz) AP

Πατρίσιο Καμπς και Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν (AP Photo/Jorge Saenz)

Οι "καφετέρος" εξασφάλισαν την τελευταία αγωνιστική την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Κολομβία κατάφερε να πάρει βαθμό στο Περού (1-1) και τερμάτισε στην 4η θέση, έτσι θα είναι και αυτή στα γήπεδα της Ρωσίας. Δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ για την εθνική ομάδα της χώρας της Νοτίου Αμερικής μετά από εκείνο της Βραζιλίας (2014). Γιατί εξελίχθηκε σε "θρίλερ" η προκριματική σειρά της Νοτίου Αμερικής (Ουρουγουάη, Αργεντινή, Κολομβία εξασφάλισαν την τελευταία αγωνιστική την απευθείας πρόκριση, το Περού πήγε στα μπαράζ και προκρίθηκε επί της Νέας Ζηλανδίας); Ποιο είναι το "μυστικό" επιτυχίας των "καφετέρος";

"Τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 στη γεωγραφική ζώνη της Νοτίου Αμερικής είναι δύσκολα. Κάθε φορά γίνονται και πιο δύσκολα. Οι ομάδες στην έδρα τους παίζουν πιο δυνατά και είναι δύσκολο να φύγεις με τη νίκη. Γι' αυτό και βλέπουμε η πρόκριση να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική. Είναι ένα τουρνουά που διαρκεί δυόμιση χρόνια. Πρέπει να δουλέψεις καθημερινά για να είσαι ανταγωνιστικός.

Δεν μπορώ, παρά να παραδεχθώ ότι η εμπειρία του τεχνικού επιτελείου μας, συνετέλεσε αποφασιστικά στην πρόκριση. Για παράδειγμα ξέρουμε ποια ματς πρέπει να χτυπήσουμε και να τα πάρουμε πάση θυσία, σε ποια άλλα πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις και να παίξουμε πιο επιφυλακτικά. Πρέπει να βελτιωθούμε, ωστόσο, για να κάνουμε κάτι καλό στα γήπεδα της Ρωσίας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ