ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καμπς: "Η καριέρα του Πάρντο μόλις άρχισε"

Καμπς: "Η καριέρα του Πάρντο μόλις άρχισε"

Ο βοηθός ομοσπονδιακού τεχνικού της Κολομβίας, Πατρίσιο Καμπς, εξηγεί στο Sport24.gr τους λόγους για τους οποίους ο Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν κάλεσε τον Φελίπε Πάρντο στους "καφετέρος".

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Φελίπε Πάρντο με τη φανέλα του Ολυμπιακού τόσο στη Super League όσο και στο Champions League, είχαν ως αποτέλεσμα ο Κολομβιανός εξτρέμ να κληθεί για πρώτη φορά στους "καφετέρος" και να κάνει ντεμπούτο με το αντριπροσωπευτικό του συγκρότημα καθώς πέρασε στο 85ο λεπτό, στο αγωνιστικό χώρο του "Εστάδιο Νασιονάλ Χούλιο Μαρτίνες Πράδανος" στο Σαντιάγο κι έδωσε το "παρών" στο ισόπαλο 1-1 με τη Χιλή.

Το Sport24.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αργεντινό πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και νυν βοηθό του Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής Κολομβίας. Ο "νέγρο" από την Μπαρανκίγια, όπου έχει καταλύσει η αποστολή των "καφετέρος" εξηγεί γιατί - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - "η καριέρα του Πίπε, μόλις τώρα άρχισε".

"Ξέραμε τον Φελίπε Πάρντο από τότε που έπαιζε στην Κολομβία, και τον είχαμε υπό παρακολούθηση όταν έπαιζε στην Μπράγκα. Φυσικά αυτό συνεχίστηκε κι όταν από την Πορτογαλία μετακόμισε στην Ελλάδα. Είδαμε ότι κάνει εξαιρετική χρονιά τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League. Η ομάδα του, ο Ολυμπιακός, κάνει εξαιρετική χρονιά κι ο "πίπε" είναι μέρος αυτής", είπε αρχικά ο Πατρίσιο Καμπς.

- Ταξιδέψατε στην Ελλάδα για να τον παρακολουθήσετε από κοντά ή μόνο από την τηλεόραση;

"Όχι, όχι δεν ταξιδέψαμε. Μόνο από την τηλεόραση".

- Εσείς κι ο ίδιος ο προφεσόρ Πέκερμαν μείνατε έκπληκτοι από την τόσο καλή απόδοση του Φελίπε Πάρντο και από την τάχιστη προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα ή ήταν κάτι που περιμένατε;

"Είναι αλήθεια ότι προσαρμόστηκε με πολύ καλό τρόπο. Περιμέναμε ότι αυτή η αλλαγή, η μετακίνηση σε μία ομάδα που θα έπαιζε στο Champions League και θα είχε ρόλο πρωταγωνιστή στη χώρα της, θα του έκανε καλό. Κάνει εκπληκτικούς πρώτους μήνες με τον Ολυμπιακό κι αυτό αντικατοπτρίζεται και στο Champions League. Φυσικά και είναι ευχάριστο για εμάς".

Colombia's James Rodriguez celebrates with teammates after scoring against Chile during their Russia 2018 FIFA World Cup South American Qualifiers football match, in Santiago, on November 12, 2015.    AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI
Colombia's James Rodriguez celebrates with teammates after scoring against Chile during their Russia 2018 FIFA World Cup South American Qualifiers football match, in Santiago, on November 12, 2015. AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI AFP

- Πως ήταν η πρώτη παρουσία του Φελίπε Πάρντο στους "καφετέρος". Ήταν "ψαρωμένος" ή έδειξε να προσαρμόζεται αμέσως;

"Όχι, καμία σχέση. Η ομάδα μας, το επιτελείο μας, υποδέχεται πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές που καλούνται για πρώτη φορά. Κι αυτός με τη σειρά του ανταποκρίθηκε καλά. Με πολύ ενθουσιασμό, με όρεξη να προσφέρει. Αυτό είναι που προσπαθούμε να επιτύχουμε με κάθε ποδοσφαιριστή που καλούμε. Να αισθάνεται άνετα και να είναι σε θέση να προσφέρει"

- Από τα χέρια του προφεσόρ Πέκερμαν και του τεχνικού επιτελείου του, του οποίου αποτελείται μέλος, έχουν περάσει ποδοσφαιριστές όπως ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Ραδαμέλ Φαλκάο, ο Νταβίντ Οσπίνα, ο Τζάκσον Μαρτίνες. Μπορεί ο Φελίπε Πάρδο να αποτελέσει μέλος της νέας "χρυσής γενιάς" των "καφετέρος";

"Πρέπει να δουλέψει πολύ καλά, να δώσει το 100%. Αυτό απαιτεί η εθνική Κολομβίας. Αυτό είναι που εγώ κι ο Πέκερμαν θέλουμε. Πιστεύουμε στον Φελίπε, είναι ένας παίκτης με ικανότητα κι ελπίζουμε να δώσει πολλά στην εθνική"

- Ο Φελίπε Πάρντο είναι ήδη σε ένα μεγάλο κλαμπ, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Μπορεί να αγωνιστεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο; Να πάρει μεταγραφή γι' ακόμη μεγαλύτερη ομάδα;

"Για να το πετύχει, πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται και να συνεχίσει όλη τη σεζόν σ' αυτό το επίπεδο. Έχει και την ικανότητα και τον ενθουσιασμό για ν' αγωνιστεί σε ακόμη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι επαγγελματίας και πιστεύουμε (σ.σ το τεχνικό επιτελείο της Κολομβίας) ότι η καριέρα του μόλις άρχισε. Θα ανέβει ένα-ένα τα σκαλιά. Τώρα είναι στον Ολυμπιακό, ένα μεγάλο κλαμπ, κι αυτό εμάς μας κάνει χαρούμενους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ