ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καμπιάσο: "Μπορώ να δεχτώ λίγο τον πάγκο..."

Καμπιάσο: "Μπορώ να δεχτώ λίγο τον πάγκο..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καμπιάσο ο αποκαλυπτικός. Διαβάστε τι δήλωσε ο Αργεντινός στην "Gazzetta dello Sport" για την παρουσία του στον Ολυμπιακό, το... άρρωστο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και την πρόβλεψή του για την κόντρα της "πρώην" του Ίντερ με τη Μίλαν.

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο κοσμεί εδώ και μισό χρόνο τη Super League όμως έχει μία μακρά θητεία στη Serie A και οι Ιταλοί δεν τον έχουν ξεχάσει, για αυτό η "Gazzetta dello Sport" τον αναζήτησε και πήρε από τον Αργεντίνο άσο μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη ενόψει του ντέρμπι της Ίντερ με τη Μίλαν.

Ο "Cuchu" αναφέρθηκε στο μεγάλο ματς του Μιλάνου αλλά όχι μόνο σε αυτό καθώς η συζήτηση περιελάμβανε και τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης του 35χρονου άσου:

Στον Ολυμπιακό δεν παίζεις σε όλους τους αγώνες, κάτι που δεν είχες συνηθίσει στο παρελθόν.

Η επιθυμία να παίζω υπάρχει πάντα, όμως αποδέχτηκα το γεγονός να μην παίξω σε ένα Μουντιάλ (σ.σ. αυτό του 2010) όταν ήμουν στο τοπ της καριέρας μου. Μπορώ να δεχτώ λίγο τον πάγκο. Το μονο γεγονός που με δυσαρεστεί είναι αν χάνω. Δεν βαριέμαι καθόλου που έχουμε νικήσει στα 18 από τα 19 παιχνίδια μας στο πρωτάθλημα και το μοναδικό για το οποίο μετανιώνω είναι που αποκλειστήκαμε με αυτό τον τρόπο από το Champions League.

Αρκεί που δεν χάσατε στο ντέρμπι.

Στην Αθήνα για τους οπαδούς είναι ένα είδος αρρώστιας, στο Μιλάνο είναι απλά ένα ξεχωριστό παιχνίδι μέσα σε ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχει κυρίαρχη ομάδα. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι αλλά απλά ένα παιχνίδι.

Εστέμπαν, έχεις μετανιώσει περισσότερο που έφυγες από την Ίντερ ή την Λέστερ;

Δεν μετανιώνεις ποτέ για κάτι που δεν μπορείς να επιλέξεις -και ήταν η Ίντερ που ήθελε να κλείσει το παρελθόν- και αυτό που επιλέγεις εσύ. Θα μπορούσα να μείνω στη Λέστερ αλλά ήμουν εγώ που "απελευθέρωσα" τον Ρανιέρι. Μετανιώνεις για πράγματα όταν δεν σου αρέσει αυτό που έχεις.

Καμπιάσο: "Μπορώ να δεχτώ λίγο τον πάγκο..."

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο έπαιξε 10 χρόνια στην Ίντερ (2004-2014) και έφαγε... με το κουτάλι τα μεγάλα τοπικά ντέρμπι με τη Μίλαν

Ποιος φτάνει σε αυτό το ντέρμπι έχοντας μεγαλύτερα προβλήματα: Μίλαν ή Ίντερ;

Είναι δύσκολο να υπολογίσεις τη δύναμη του μυαλού: θα πρέπει να δεις ποια είναι η ψυχική τους κατάσταση μετά τους αγώνες που έδωσαν στο Coppa Italia. Εάν αναλύσουμε όλη τη σεζόν, νομίζω ότι διοικητική αβεβαιότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στη Μίλαν. Στην Ίντερ υπήρχε μεγαλύτερη σταθερότητα, περισσότερη ισορροπία και είχε και έναν προπονητή που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Αυτή τη στιγμή Ίντερ και Μίλαν έχουν τους βαθμούς που δικαιούνται στο πρωτάθλημα.

Και το φετινό σκουντέτο ποιος θα το πάρει;

Μετά από 38 αγωνιστικές, μόνο αυτός που το αξίζει. Πάντα έτσι απαντούσα, ακόμα και όταν ήμουν πίσω στη βαθμολογία. Για τα υπόλοιπα δεν είμαι ο Νοστράδαμος.

Το αγαπημένο σου ντέρμπι;

Το φιλμ που θα έγραφα εγώ για ένα ντέρμπι, το πιο έντονο συναισθηματικά: το 3-2 με το γκολ του Αντριάνο στο 92'.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ