ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καλοκαιρινό... ρεκτιφιέ στον άξονα

Καλοκαιρινό... ρεκτιφιέ στον άξονα

Με τους Οτζίτζα και Ζιλέ να αποτελούν ουσιαστικά παρελθόν και αβέβαιο το μέλλον των περισσότερων χαφ, η ενίσχυση του Ολυμπιακού στον άξονα θα έρθει μέσα από μεταγραφές και την εκτίμηση του Μαρτίνς για τους Σιώπη - Καμαρά.

Δεν ήταν μόνο η αμυντική γραμμή που ταλαιπώρησε φέτος τον Ολυμπιακό. Το ίδιο μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί κανείς και για το κέντρο. Εκεί όπου όλα γύριζαν γύρω από τον Ρομαό, που αποτέλεσε τη μοναδική σταθερά σε όλη τη σεζόν.

Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, το σενάριο συνήθως ήταν "ο Τογκολέζος και ο παίκτης δίπλα του". Πότε ο Οτζίτζα, πότε ο Ζιλέ και πότε ο Ταχτσίδης, σπανιότερα οι Ανδρούτσος και Μαρτίνς. Την κορυφή του τριγώνου που έδειχνε προς την επίθεση, συμπλήρωνε κατά κανόνα ο Φορτούνης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Αναμφισβήτητα ο άξονας της μεσαίας γραμμής και ο τρόπος που θα στελεχωθεί από τα πρόσωπα, είναι ένα βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός σίγουρα θα ζητήσει μεταγραφική ενίσχυση στην "κουλούρα" και η προτεραιότητα είναι σε έναν παίκτη που θα συνδυάζει ταχύτητα, τοποθετήσεις και καλή μεταβίβαση.

Και σίγουρα τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι περισσότερα από ένα, καθώς από τους επτά παίκτες του ρόστερ που ολοκλήρωσαν τη φετινή σεζόν και αγωνίζονταν στα συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα του αγωνιστικού χώρου, σε ποσοστό +60% δεν θα υπάρχει τη νέα σεζόν.

  • Ο Γκιγιόμ Ζιλέ (28 συμ., 2 γκολ, 2 ασίστ) από την Πέμπτη (10/5) είναι εκτός κάδρου και αναμένεται να επιστρέψει στο Βέλγιο, συνεχίζοντας την καριέρα του στα πάτρια εδάφη.
  • Ο Οτζίτζα Οφόε (28 συμ., 4 γκολ, 3 ασίστ) αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν και το ενδιαφέρον στρέφεται στο που θα παίζει του χρόνου και με τι καθεστώς. Θα μπορέσει να τον πουλήσει ο Ολυμπιακός ή θα τον παραχωρήσει δανεικό;
  • Ο Αντρέ Μαρτίνς (14 συμ., 1 γκολ, 1 ασίστ) είχε μια "αδιάφορη" σεζόν, ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα και έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Ακόμη κι αν η πρόσληψη ενός συμπατριώτη του στην τεχνική ηγεσία μοιάζει με σωσίβιο για τον 28χρονο μέσο, πολύ δύσκολα θα παραμείνει.
  • Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης (25 συμ., 1 γκολ, 2 ασίστ) με ξεκάθαρα θετικά κι αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του, είχε κερδίσει εντυπώσεις με τη συμπεριφορά του αλλά τις έχασε, με την κίνηση του να διασκεδάσει σε νυχτερινό κέντρο λίγες ώρες μετά την ήττα του Ολυμπιακού με 3-0 από τον ΠΑΣ και ενώ είχε ακολουθήσει το σκληρό μήνυμα Μαρινάκη. Έχει κληθεί σε απολογία και το μέλλον του είναι στον "αέρα".
  • Ο Θανάσης Ανδρούτσος (18 συμ.) έπεσε θύμα της κακής σεζόν του Ολυμπιακού και της ψευδαίσθησης ότι δεν θα μπορούσε να προσφέρει όσα οι εμπειρότεροι παίκτες του ρόστερ. Παίκτης με μοντέρνα στοιχεία, αναμένεται να βρίσκεται στο ρόστερ της νέας σεζόν.
  • Ο Κώστας Φορτούνης (37 συμ., 11 γκολ, 14 ασίστ) ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που έγραψε διψήφια νούμερα σε γκολ και ασίστ, αλλά δεν γλίτωσε από την γκρίνια και την κριτική. Πιθανότατα γιατί βάσει ταλέντου μπορούσε περισσότερα. Η αλήθεια είναι ότι στα ντέρμπι και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020 και χρηματιστηριακή αξία στα 7 εκατ. ευρώ, ο Ολυμπιακός τον κοστολογεί με περισσότερα. Αν δεν έρθει κάποια εξωπραγματική πρόταση, θα μείνει.
  • Ο Αλεξί Ρομαό (36 συμ., 3 γκολ, 2 ασίστ) ολοκλήρωσε μια... τίμια σεζόν με τα ερυθρόλευκα. Φιλότιμος, δυναμικός, πάντα πρώτος στη μάχη ο Τογκολέζος και καλός επαγγελματίας. Φτάνουν αυτά για να του εξασφαλίσουν μια θέση στο επόμενο ρόστερ; Μάλλον όχι, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει κάτι διαφορετικό (και ιδανικά ποιοτικότερο) στη θέση του ανασταλτικού μέσου.

ΚΑΜΑΡΑ, ΣΙΩΠΗΣ & ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη αποκτήσει τον Μαντί Καμαρά από τον Αζαξιό. Ο 21 ετών κεντρικός μέσος από τη Γουϊνέα έκανε 28 συμμετοχές στην ομάδα της Κορσικής, που διεκδικεί την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία μέσω playoffs.

Ο Καμαρά θα είναι στην προετοιμασία του καλοκαιριού και ο Πέδρο Μαρτίνς θα αποφασίσει για την παραμονή του ή μη στο ρόστερ.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ακόμη τρεις παίκτες δανεικούς, στη θέση του κεντρικού μέσου. Τους Μανώλη Σιώπη, Καζίμ Λάτσι και Σάσα Ζντιέλαρ. Ο πρώτος θα είναι σίγουρα στην προετοιμασία και θα τσεκαριστεί από τον Πορτογάλο τεχνικό. Εξάλλου ακόμη και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό, ο Σιώπης θα μπορούσε να δώσει λύσεις, κάτι που θα έχει την ευκαιρία να κάνει του χρόνου.

Η Αζαξιό εκτός απροόπτου θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα (περίπου 300.000 ευρώ) του Λάτσι (21 συμ., 3 γκολ, 1 ασίστ) και θα τον κάνει δικό της, ενώ αυτή είναι η πρόθεση και της Παρτίζαν για τον Ζντιέλαρ (500.000 ευρώ η ρήτρα).

Επομένως η ενίσχυση του Ολυμπιακού στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα προκύψει μετά από την μεταγραφική δραστηριότητα των Πειραιωτών στο καλοκαιρινό παζάρι και την εκτίμηση του Πέδρο Μαρτίνς για τους Καμαρά και Σιώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η εξίσωση των "άσων" στον Ολυμπιακό!
Ο Ολυμπιακός διαψεύδει για Καρνέζη και Ανέστη
Χτίζει... γκρεμίζοντας την άμυνα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ