ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και που να… ζωηρέψει!

Και που να… ζωηρέψει!
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου και εστιάζει στον Χαβιέρ Σαβιόλα και στην αλλαγή κλειδί του Μάρκο Στσέποβιτς.

Με εξαίρεση το παιχνίδι του Αγρινίου, το οποίο μάλιστα και δεν κέρδισε, ο Μίτσελ σε όλες τις άλλες αναμετρήσεις, έχει κάνει στην διάρκεια του 90λεπτου, την ίδια κίνηση. Έχει «παίξει» με την επίθεσή του. Είτε άλλαξε παίκτη, είτε έβαλε και δεύτερο στράικερ, είτε έκανε αλλαγή προσώπων και… ανακάτεμα θέσεων ταυτόχρονα. Το έπραξε και στη Νέα Σμύρνη. Και ένα τετράλεπτο μετά, του έφερε αποτέλεσμα. Δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι όλο αυτό υπόκειται στο απλοϊκό «αυτό ξέρει, αυτό κάνει», όπως δεν είναι και σωστό τις νίκες να τις χρεώνονται οι παίκτες και τις ήττες εξ΄ολοκλήρου οι προπονητές. Ο Ισπανός, αυτό έκανε και πάλι, αυτή την φορά έβαλε τον Στσέποβιτς, ελευθέρωσε περισσότερο τον Σαβιόλα και η δουλειά έγινε…

Δείτε την Κυριακή στις 22:00 την εκπομπή SUPERBALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στη 6η αγωνιστική της Superleague.

Ο νταμπλούχοι πήραν τους βαθμούς της νίκης με πρωταγωνιστή τον Αργεντίνο! Και έχει κάθε δικαίωμα ο φίλαθλος του Ολυμπιακού να χαμογελά για τον συγκεκριμένο παίκτη, αφού πολύ απλά, αποδίδει και προσφέρει, δίχως να χρειάζεται να φορτσάρει και δίχως να είναι στην κατάσταση που τον έχουμε συνηθίσει. Και που να ζωηρέψει δηλαδή ο Χαβιέ, ο οποίος έφτασε στο σημείο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανιώνιο να γυρνάει και πίσω από το κέντρο για να παίρνει μπάλα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν αντέχει να μένει εκτός αγώνα, δεν μπορεί να θεωρείται η μεταγραφή του καλοκαιριού και να κάθεται μπροστά, περιμένοντας μπας και του έρθει η μπάλα. Έστελνε τον Ολαϊτάν για να πατήσει πρώτος περιοχή και αυτός έκανε βήματα πίσω για να πάρει μπάλες και να βοηθήσει όσο μπορούσε στην δημιουργία. Όμως εύκολο δεν ήταν. Για μια ώρα ο Νίκος Παντελής και οι ποδοσφαιριστές του, έπαιρναν συγχαρητήρια για τον τρόπο που λειτουργούσαν ανασταλτικά. Για το πώς αμύνονταν. Για τον τρόπο που έκλειναν διαδρόμους, που συνεργάζονταν που δούλευαν τέλεια για να μην απειληθούν. Και κάπου εκεί, ο Σαβιόλα, τους έπιασε στον ύπνο. Γιατί ο Στσέποβιτς είχε πάει μπροστά να απασχολεί τους Λαμπρόπουλο- Αυλωνίτη, οι κόφτες του Πανιωνίου κουράζονταν και έμεναν πίσω, δίχως να ασκούν ίδια πίεση και ήταν η ώρα να …μιλήσει η ποιότητα. «Ξυραφιά» πάσα στον Βάις και σιγά μην έχανε ο Σλοβάκος το πλασέ. Το 0- 1 έγειρε την πλάστιγγα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκεί που περιμένεις τον Πανιώνιο να αντιδράσει, παρά τις αλλαγές, η κατοχή μπάλας του Ολυμπιακού αυξήθηκε. Και ήρθε και το δεύτερο τέρμα, βγαλμένο από τους βασικούς νόμους του ποδοσφαίρου. Μια άσκηση που κάνουν όλες οι ομάδες. Με μια… άσκηση έβαλε το δεύτερο γκολ η ομάδα από το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Ψηλά ο σέντερ φορ (Στσέποβιτς) έκοψε μπάλα στον δεξιό πλάγιο, την ώρα που πάταγε περιοχή.

Αυτός, ο Ολαϊτάν στην συγκεκριμένη περίπτωση, έφτασε ως την γραμμή του άουτ και γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι. Εκεί είναι νόμος να πάει η μπάλα. Αν ο ποδοσφαιριστής κάνει κάτι άλλο, ο προπονητής έχει δικαίωμα να τον… στείλει σπίτι του, σε όποια ομάδα κι αν είναι. Από… σχολείο, μέχρι επίπεδο Μουντιάλ. Ο Ολαϊτάν δεν ήθελε να πάει σπίτι. «Έσπασε» τη μπάλα στο πέναλτι και ο Σαβιόλα όπως έπαιζε μικρούλης στο σαλόνι του σπιτιού του, έτσι και σε αυτή την φάση με ένα απλό πλασεδάκι, πέτυχε το 0- 2!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ησύχασαν στον Ολυμπιακό. Επιστροφή στις νίκες, ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση για το ματς με την Άντερλεχτ. Ο Μίτσελ έβαλε και τον Ν’ Ντινγκά, τον «βίδωσε» μπροστά από τα στόπερ του και όλα τελείωσαν. Το θέμα είναι ο Αφρικανός, πέρα από το να τσουλήσει τη μπάλα, να μπορεί και να τρέξει για να αναχαιτίσει τους παίκτες της βελγικής ομάδας. Για να δούμε…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ