ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και την Καθαρά Δευτέρα κοντά στους πρόσφυγες

Και την Καθαρά Δευτέρα κοντά στους πρόσφυγες

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός μοίρασε φαγητά και ρουχισμό και σήμερα (14/3) στο λιμάνι του Πειραιά. Νωρίτερα είχε επιμεληθεί τα Σαρακοστιανά εδέσματα στην γιορτή του Δήμου Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το κοινωνικό του έργο και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας (14/3), καθώς χιλιάδες πρόσφυγες δέχτηκαν τη βοήθεια φαγητό και ρούχα από τους "ερυθρόλευκους".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η Καθαρά Δευτέρα λογίζεται ως αργία για, τουλάχιστον, τον περισσότερο κόσμο αλλά για τον Ολυμπιακό αργίες ΔΕΝ υπάρχουν. Ειδικά όταν πρόκειται για το τεράστιοφιλανθρωπικό έργο του μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας δεν γίνονται παύσεις. Παρά τη βροχή και την κακοκαιρία η αγκαλιά αγάπης του Θρύλου ήταν ξανά ανοιχτή για τους ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες πρόσφυγες που μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Αυξάνεται ωστόσο και η αλληλεγγύη του Ολυμπιακού που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και την συμπαράστασή του"

"Μέχρι και περίπου στις 21.30 απόψε τα βαν αγάπης του Ολυμπιακού ήταν στις πύλες του λιμανιού του Πειραιά και μοίραζαν φαγητό και ρούχα στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. Χιλιάδες, δίχως υπερβολή, μερίδες φαγητού (αφού μέρα με τη μέρα αυξάνονται και οι ανάγκες) μοιράστηκαν στους ανθρώπους που δοκιμάζονται σωματικά και ψυχολογικά"

"Παράλληλα, προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες από την κακοκαιρία, ο Ολυμπιακός μοίρασε και ρούχα. Μπουφάν, σκούφοι, γάντια, αντιανεμικά και πολλά άλλα που θα τους κρατήσουν ζεστούς δόθηκαν από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Καραϊσκάκης ΑΕ, κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ήταν και πάλι παρών και συντονιστής της όλης προσπάθειας για να αισθανθούν πιο άνετα και πιο ζεστά οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμα και μπάλες, για τους μικρότερους σε ηλικία πρόσφυγες, μοιράστηκαν από τον Ολυμπιακό προκειμένου τα παιδιά να ξεφεύγουν λίγο με το παιχνίδι απ' αυτή τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν".

Ο Ολυμπιακός γιόρτασε τα Κούλουμα με τους Πειραιώτες

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πρόσφερε τα Σαρακοστιανά εδέσματα στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης για να εορταστούν τα Κούλουμα. Έβγαλε και σχετική ανακοίνωση:

"Ολυμπιακός και Πειραιάς, ως γνωστόν, είναι ένα. Γι' αυτό λοιπόν δεν θα μπορούσε να λείψει ο Θρύλος από το παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης για να εορταστούν τα Κούλουμα"

"Ο Ολυμπιακός προσέφερε τα Σαρακοστιανά εδέσματα σ' αυτή την πειραιώτικη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες με κάθε αφορμή. Είναι δίπλα δηλαδή τόσο στους πρόσφυγες στους οποίους μοιράζει κάθε μέρα φαγητό όσο και στους πολίτες του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας όταν εκείνοι θέλουν να βάλουν λίγο χαμόγελο στη ζωή τους όπως συνέβη σήμερα σ' αυτή τη γιορτή. Ο διευθύνων σύμβουλος της Καραϊσκάκης ΑΕ, κ.Βασίλης Βασιλειάδης, ήταν για μία ακόμη φορά εκεί παρών ως οργανωτής της όλης προσπάθειας για την παρουσία του Ολυμπιακού στο γλέντι"

"Η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιξε αποκριάτικες μελωδίες ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους"

"Σε δικό του μήνυμα για τη γιορτή αυτή, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, είπε: “Καλή Σαρακοστή σε όλους. Δυστυχώς δεν είχαμε και φέτος σύμμαχο τον καιρό γι΄ αυτό και μεταφέραμε την εκδήλωση στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης. Χαίρομαι οι Πειραιώτες να διασκεδάζουν, όπως συνέβη σήμερα με παραδοσιακά τραγούδια, χορό και μουσική από τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζουν τις δράσεις μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρό της και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τα σαρακοστιανά εδέσματα που προσέφερε για ακόμα μια χρονιά, έτσι ώστε οι δημότες μας να περάσουν όμορφες στιγμές σε αυτή την παραδοσιακή γιορτή. Να είστε όλοι καλά”».

Παρούσα ήταν η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, που ανέφερε σχετικά: “Είχαμε την εκδήλωση για τα Κούλουμα το πρωί στην Φρεαττύδα. Δυστυχώς, ο καιρός μας τα χάλασε και μεταφερθήκαμε στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης. Είμαι χαρούμενη από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά για την παρουσία τους. Με τις παραδοσιακές τους μελωδίες και τα χορευτικά τους πρόσφεραν κέφι στους πολίτες. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα γεύματα τα οποία πρόσφερε στους δημότες μας. Πρόκειται μια πολύ ωραία εκδήλωση και παρά τον άσχημο καιρό στόχος ήταν εξ αρχής η διασκέδαση ως αργά¨".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ