ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και ξαφνικά Μάρκο Σίλβα

Και ξαφνικά Μάρκο Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα έρχεται στο προσκήνιο για την θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό και μάλιστα με καλές πιθανότητες. Δεν υπάρχει κάτι οριστικό μέχρι στιγμής.

Ανατροπή δεδομένων; Πιθανότατα! Στο Λιμάνι δείχνουν να προσπερνάνε τις περιπτώσεις του Φραν Εσκριβά και του Μάρτιν Γιολ, με τον Μάρκο Σίλβα να έρχεται ξαφνικά στο προσκήνιο και να συγκεντρώνει μάλιστα πολύ καλές πιθανότητες για να πάρει το χρίσμα στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Παρά το γεγονός πως οι δύο τελευταίοι Πορτογάλοι που δούλεψαν στον Ολυμπιακό δεν άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, οι "ερυθρόλευκοι" προκρίνουν έναν συμπατριώτη των Λεονάρντο Ζαρντίμ και Βίτορ Περέιρα, για να του δώσουν τα κλειδιά του Αθλητικού Κέντρου Ρέντη.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα αναλύσαμε τους λόγους που οι Πειραιώτες έχουν καθυστερήσει στην επιλογή τους , όπως και το γεγονός πως οι Φραν Εσκριβά και Μάρτιν Γιολ είναι δύο περιπτώσεις που έχουν εξεταστεί αλλά δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως φαβορί.

Όπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός δούλευε αυτή την περίπτωση υπό άκρα μυστικότητα και ο Μάρκο Σίλβα έρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα έχοντας προσπεράσει στην σειρά προτεραιότητας πολλές άλλες υποψηφιότητες.

Αν μπορεί να γίνει λόγος για τελειωμένη υπόθεση; Όχι, τουλάχιστον ακόμη. Από την πλατεία Αλεξάνδρας επιβεβαιώνεται πως ο 38χρονος τεχνικός έχει πολύ καλές πιθανότητες να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Βίτορ Περέιρα, ωστόσο δεν έχει υπάρχει κάτι τετελεσμένο τη δεδομένη στιγμή.

"Έχει ακόμη δρόμο η υπόθεση προπονητή", σημείωναν το βράδυ της Κυριακής (14/6) οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση για την παρουσία ή μη του Μάρκο Σίλβα στην Ελλάδα.

Οι επαφές είναι προχωρημένες με τον Πορτογάλο προπονητή και ουσιαστικά ο Ολυμπιακός τον έχει "κλειδωμένο". Ωστόσο στον Πειραιά δουλεύουν μια ακόμη περίπτωση και εφόσον δεν βρουν εκεί άκρη, το πιθανότερο είναι να ανακοινώσουν την πρόσληψη του Μάρκο Σίλβα στην τεχνική ηγεσία. Όπως και να 'χει, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να κλείσει οριστικά το θέμα του νέου προπονητή για τους Πειραιώτες.

Ποιος είναι ο Μάρκο Σίλβα

Γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 1977 στην Λισσαβώνα, ο Μάρκο Σίλβα αγωνίστηκε σε ομάδες όπως οι Μπελενένσες, Τροφένσε, Καμπομαϊορένσε, Ρίο Άβε, Σαλγκέιρος και Εστορίλ, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του τον Ιούλιο του 2011. Αυτή του ποδοσφαιριστή, για την στην ίδια ομάδα ξεκίνησε μια νέα καριέρα, την προπονητική.

Τον Σεπτέμβρη του 2011 ο Μάρκο Αλεσάντρε Σαράιβα Σίλβα (όπως είναι το πλήρες όνομα του) ανέλαβε τις τύχες της Εστορίλ, στον πάγκο της οποίας κάθισε μέχρι τον Μάιο του 2014. Την σεζόν 2012-13 οδήγησε τον σύλλογο στην 5η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Εν συνεχεία ανέλαβε την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, με την οποία φέτος κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας, ενώ υπό τις οδηγίες του τα "λιοντάρια της Λισσαβώνας" τερμάτισαν στην 3η θέση του πρωταθλήματος πίσω από τις Μπενφίκα και Πόρτο.

Και ξαφνικά Μάρκο Σίλβα

Ακόμη και για τον πάγκο της Πόρτο ήταν υποψήφιος, αν οι "Δράκοι" αποφάσιζαν να αντικαταστήσουν τον Ζουλέν Λοπετέγκι.

Το σύστημα που προτιμά ο Μάρκο Σίλβα είναι το 4-3-3 και οι παραλλαγές του, ενώ διακρίνεται για την προτίμηση του σε επιθετικές τακτικές και φιλοσοφία. Τρία ακόμη στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν; Προτιμά να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, λειτουργεί πολλές φορές σαν ψυχολόγος και δεν θέλει να μιλάει για την διαιτησία μετά από παιχνίδια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ