ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιταλικό σενάριο για Μάριο Οικονόμου στον Ολυμπιακό!

Ιταλικό σενάριο για Μάριο Οικονόμου στον Ολυμπιακό!
Οικονόμου

O διεθνής αμυντικός, Μάριος Οικονόμου, ακούγεται έντονα για τον Ολυμπιακό ενόψει Γενάρη, την ώρα που ο Σιόβας ετοιμάζει βαλίτσες για την Ισπανία. Πώς περιορίζει η νέα λίστα της UEFA τις αναζητήσεις των "ερυθρολεύκων".

Ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν αξιόπιστο στόπερ για να ενισχύσει την άμυνά του. Αν μπορεί να βοηθήσει και ως αριστερός μπακ, ακόμη καλύτερα. Αν είναι κι Έλληνας μπορεί να καλύψει τη θέση του φευγάτου Δημήτρη Σιόβα όχι μόνο στο ρόστερ, αλλά και στη λίστα της UEFA. Σε αυτό το “πακέτο” ανταποκρίνεται ο διεθνής άσος της Μπολόνια Μάριος Οικονόμου, για τον οποίο ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας ενόψει Γενάρη.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα του συζητά το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει δανεικό στη διάρκεια του επόμενου μήνα, με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, ενώ τον κοστολογεί συνολικά γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο... σούπερ Μάριο δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020, ενώ φέτος μετράει 8 συμμετοχές στο “καμπιονάτο”. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει γράψει πέντε συμμετοχές, ενώ είναι μόνιμος στις κλήσεις του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Μίκαελ Σκίμπε.

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΑΝΤΙ-ΣΙΟΒΑΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ UEFA

Στον Ολυμπιακό δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους σχετικά με το κέντρο της άμυνας. Οι αρμόδιοι του συλλόγου παραδέχονται πως υπάρχει ενδιαφέρον για μια προσθήκη, καθώς πέρα από τις γνωστές αδυναμίες, υπάρχει και το δεδομένο της παρουσίας του Μανουέλ Ντα Κόστα στο “Κόπα Άφρικα” στη διάρκεια του Γενάρη. Από 'κει και πέρα, για όσους δεν το γνωρίζουν τη θέση του Σιόβα στη λίστα της UEFA θα πρέπει να πάρει Έλληνας ποδοσφαιριστής κι όχι ξένος. Το μάξιμουμ των ξένων (κοινοτικών και μη) που μπορεί να δηλώσει μια ομάδα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι 17. Και αυτός ο αριθμός είναι συμπληρωμένος στον Ολυμπιακό ακόμη κι αν υπάρξουν αλλαγές.

Άρα κάθε Έλληνας που βγαίνει από τη λίστα θα πρέπει να αντικατασταθεί με Έλληνα, την ώρα που είναι φευγάτος και ο Πραξιτέλης Βούρος. Αν ο Ολυμπιακός δεν θέλει να δηλώσει μόλις 20 παίκτες για τις υποχρεώσεις του στη συνέχεια του Europa οφείλει να ενισχυθεί με τουλάχιστον έναν συμπατριώτη μας. Με τα τωρινά δεδομένα οι διαθέσιμοι Έλληνες είναι οι Φορτούνης, Καπίνο, Μπουχαλάκης. Από 'κει και πέρα, μπορούν να δηλωθούν και οι γνωστοί πιτσιρικάδες από τα τμήματα υποδομής (Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης).

ΘΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για να επιστρέψουμε στον Μάριο Οικονόμου, πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, αρκεί να το κάνει για μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Αν οι Ερυθρόλευκοι τον θέλουν, λοιπόν, είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αφήσει το “καμπιονάτο” και τη Μπολόνια, για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Πιθανή συνεργασία με τον Ολυμπιακό κι ένα καλό συμβόλαιο θα καλύψει το σύνολο των απαιτήσεών του.

Την ώρα που ο Σιόβας ετοιμάζει βαλίτσες για να πετάξει στις αρχές της εβδομάδας με προορισμό την Ισπανία και τη Λεγκανές, το ενδεχόμενο να τον διαδεχθεί ο Μάριος Οικονόμου φαίνεται να “φουντώνει”. Άνθρωποι του Ολυμπιακού τον έχουν τσεκάρει σε πρόσφατα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας κι έλεγαν πως μπορεί να εξελιχθεί σε αξιόπιστη λύση, παρότι η τεχνική κατάρτιση δεν είναι το δυνατό του “χαρτί”. Είναι, ωστόσο, πολύ καλός επαγγελματίας, πειθαρχημένος, με πλούσια σωματικά προσόντα, δυναμικός, με αξιόλογη ταχύτητα, ενώ μετράει προϋπηρεσία 3,5 ετών στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της μέρας, υπήρξαν διάφορα ρεπορτάζ για τον Μάριο Οικονόμου. Σε κάποια από αυτά δεν αποκλειόταν το σενάριο να μετακομίσει από τη Μπολόνια για προορισμό άλλη ομάδα του “καμπιονάτο”. Συγκεκριμένα, γράφθηκε ότι ενδιαφέρεται για την απόκτησή του και η Σαμπντόρια. Ίδωμεν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ