ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιταλικά σενάρια για Γκαρσία

Ιταλικά σενάρια για Γκαρσία

Ο Βίκτορ Σάντσεθ βρίσκεται προ των πυλών της εξόδου στον Ολυμπιακό και στην Ιταλία γίνεται αναφορά στον Ρούντι Γκαρσία ως υποψήφιο αντικαταστάτη του.

Μέχρι και την Ιταλία έφτασαν οι πληροφορίες που θέλουν τον Βίκτορ Σάντσεθ να βρίσκεται με ενάμιση πόδι εκτός Ολυμπιακού, μετά τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις των "ερυθρολεύκων" κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά που είχαν ως αποτέλεσμα έναν οδυνηρό αποκλεισμό από τα play offs του Champions League.

Ήδη κάποια ιταλικά ΜΜΕ έχουν καταπιαστεί με το θέμα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ο Ρούντι Γκαρσία βρίσκεται στο μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Ισπανού τεχνικού. Το όνομα του Γάλλου (έχει και ισπανική υπηκοότητα) τεχνικού "έπαιξε" νωρίτερα το καλοκαίρι για συλλόγους της Ιταλίας (Μίλαν) και της Αγγλίας (Σάουθαμπτον).

Ο 52χρονος (20/2/1964) Γκαρσία ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός προπονητή στη Σεντ-Ετιέν και ανέλαβε πρώτος στους "στεφανουά" τον Ιανουάριο του 2001. Ακολούθησαν Ντιζόν, Λε Μαν, Λιλ και Ρόμα. Ο μέσος όρος παραμονής του στον πάγκο μιας ομάδας είναι 2,5 χρόνια, ενώ το ποσοστό νικών στην καριέρα του βρίσκεται στο 46,8% (28,3% οι ισοπαλίες, 24,9% οι ήττες).

Η περίπτωση του Γκαρσία, αν και όσο ευσταθεί ως υποψήφιου για τον πάγκο του Ολυμπιακού, μόνο απλή δεν είναι. Εκτός από το γεγονός ότι περιμένει κάποια πρόταση από ομάδα προηγμένου πρωταθλήματος, έχει και ιδιαίτερα υψηλό κασέ. Στη Ρόμα ο Γάλλος τεχνικός εισέπραττε κάτι περισσότερο από 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό πολύ μεγάλο για τα δεδομένα μιας ελληνικής ομάδας έστω κι αν πρόκειται για τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, στο στρατόπεδο των Πειραιωτών υπάρχει η σκέψη μήπως θα ήταν καλύτερο σε αυτή τη χρονική στιγμή να προσληφθεί προπονητής που είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και θα χρειάζεται μικρότερο διάστημα προσαρμογής. Και αυτό γιατί σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει το πρώτο του ματς στα play offs του Europa League, στην προσπάθεια του να μην μείνει εντελώς εκτός Ευρώπης τη νέα αγωνιστική περίοδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ