ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιντέγε, κάνε το ξανά

Ιντέγε, κάνε το ξανά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν από εφτά χρόνια (και δύο ημέρες), ο Μπράουν Ιντέγε είχε "περιποιηθεί" την Γιουνγκ Μπόις και φιλοδοξεί να το επαναλάβει και απόψε. BONUS: Το γκολ του Όσκαρ Καρντόσο στην Ελβετία. (VIDEOS & PHOTOS)

Η πλειοψηφία των παικτών του Ολυμπιακού γνωρίζει την Γιουνγκ (ή Γιανγκ) Μπόις μόνο από παλαιότερα στιγμιότυπα που (μπορεί να έχει) δει από αγώνες της στo Europa League. Όχι, όμως, και ο Μπράουν Ιντέγε. Ο Νιγηριανός και την έχει αντιμετωπίσει και έχει "φορτώσει" τα δίχτυα της.

Ιντέγε, κάνε το ξανά

Καλημέρα με γκολ

Ο Ιντέγε μεταγράφηκε στην Ξαμάξ την σεζόν 2007-08, όπου όμως δεν αντιμετώπισε την Γιουνγκ Μπόις, αφού έτυχε να βρίσκεται εκτός ομάδα στα δύο ματς κόντρα στην συγκεκριμένη ομάδα. Και στα δύο παιχνίδια, η Ξαμάξ νίκησε με το ίδιο σκορ: 3-1.

Την σεζόν 2008-09, αντίθετα, ο Νιγηριανός επιθετικός βρήκε μπροστά του τα "νεαρά παιδιά" και, παρ’ ότι γνώρισε τρεις ήττες και μια ισοπαλία σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, κατάφερε να σκοράρει στα δύο από αυτά.

Στις 10 Αυγούστου του 2008, η Ξαμάξ ηττήθηκε 2-1 στο "Σταντ ντε Σουίς", όπου θα αγωνιστεί απόψε ο Ολυμπιακός, με τον Μπράουν Ιντέγε να ανοίγει το σκορ (23’), αλλά την Γιανγκ Μπόις να το ανατρέπει.

Το γκολ του Ιντέγε, στο 4:49

Τρεις μήνες μετά (9 Νοεμβρίου), ο Μπράουν αντάμωσε ξανά με την Γιουνγκ Μπόις, αυτή την φορά στο "Σταντ ντε Μαλαντιέρ". Ο Νιγηριανός νυν επιθετικός του Ολυμπιακού έκανε κατά λάθος ασίστ στον Ματάρ Κολί (81’) και σκόραρε σχεδόν αμέσως μετά (85), αλλά ήταν πλέον αργά, αφού το μόνο που κατάφερε η Ξαμάξ ήταν να περιορίσει την έκταση της εντός έδρας ήττας (2-3). Η σεζόν έκλεισε με μια ακόμα εντός έδρας ήττα (2-3) και μια εκτός έδρας ισοπαλία (0-0).

Η παραλίγο ανατροπή του Μπράουν, από το 2:55 και μετά

Ιντέγε, κάνε το ξανά

Τα έκανε όλα, καλά και άσχημα!

Το κορυφαίο ματς του Μπράουν Ιντέγε με αντίπαλο την Γιουνγκ Μπόις σημειώθηκε σχεδόν εφτά χρόνια σαν σήμερα. Για την ακρίβεια, εφτά χρόνια και δύο ημέρες σαν σήμερα, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2009.

Η Ξαμάξ "καταπίνει" την αντίπαλό της με 3-0 στο "Σταντ ντε Μαλαντιέρ" και ο Νιγηριανός παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Σερβίρει (και πάλι κατά λάθος) το πρώτο γκολ στον Μάριο Γκαβράνοβιτς (31’) και στη συνέχεια αναλαμβάνει αυτός δράση, σκοράροντας δις (77’, 88’).

Ιντέγε, κάνε το ξανά

Μετά το πρώτο γκολ, μάλιστα, βγάζει την φανέλα του για να πανηγυρίσει και να αφιερώσει το τέρμα στον Θεό ("Μεγάλος Θεός" έγραφε η φανέλα που φορούσε από κάτω). Στο δεύτερο, σήκωσε απλώς την φανέλα για να δείξει το μήνυμα που είχε γραμμένο από κάτω, αλλά ο διαιτητής εξαντλώντας την αυστηρότητά του, του δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα, τον αποβάλει και ο Ιντέγε φεύγει έξαλλος προς τα αποδυτήρια, κλωτσώντας ότι έβρισκε μπροστά του. Ένα μάλλον πικρό φινάλε σε ένα αποκλειστικά δικό του απόγευμα.

Ιντέγε, κάνε το ξανά
Ιντέγε, κάνε το ξανά

Αυτή ήταν και η πιο "γεμάτη" εμφάνιση του Ιντέγε κόντρα στην αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού, με την οποία έκλεισε με δύο ήττες, αμφότερες με 1-0, για Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Συνολικός απολογισμός του Μπράουν με την Γιουνγκ Μπόις; Εφτά αγώνες, πέντε ήττες, μια ισοπαλία και μόλις μια νίκη, τέσσερα γκολ, δύο ασίστ και μια αποβολή.

Ιντέγε, κάνε το ξανά

Γκολάρα για Όσκαρ

Ο Μπράουν Ιντέγε προέρχεται από χατ – τρικ κόντρα στην Βέροια και, παρ’ ότι δηλώνει ότι βάζει πάνω απ’ όλα την ομάδα, ξέρει πως πρέπει να είναι συνεπής στο σκοράρισμα, αν δεν θέλει να χάσει την θέση του βασικού επιθετικού από τον Όσκαρ Καρδόσο.

Ο Παραγουανός επιθετικός δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ την Γιουνγκ Μπόις, αλλά ως παίκτης της Μπενφίκα είχε καταφέρει να σκοράρει επί ελβετικού εδάφους, σκοράροντας με ωραίο φάουλ εις βάρος της Βασιλείας, σε εκτός έδρας νίκη των "αετών" της Λισσαβόνας (2-0) τον Οκτώβριο του 2011, σε ματς για την φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γκολ του Καρντόσο, στο 1:42

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ