ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηρεμία στο λιμάνι πριν το μεταγραφικό τσουνάμι

Ηρεμία στο λιμάνι πριν το μεταγραφικό τσουνάμι
INTIME SPORTS

Παιχνίδι για προπονητή και παίκτες συνεχίζει να κάνει ο Ολυμπιακός, που μπαίνει σε περίοδο συνεχών εξελίξεων. Τι γίνεται με Μπερμπάτοφ, Μουνιέ, Ζαν και Κασάμι. Ο Περέιρα θέλει Ντουρμάζ στη Φενέρ.

Σε περίοδο εξελίξεων μπαίνει ο Ολυμπιακός, καθώς έχοντας συμπληρώσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου γίνεται κατανοητό πως το θέμα του προπονητή πρόκειται να κλείσει άμεσα, ενώ στα σκαριά οι "ερυθρόλευκοι" έχουν και κάποιες μεταγραφές.

Ο τεχνικός διευθυντής της Έλτσε, Βίκτορ Όρτα, ζήτησε και πήρε την ελευθέρας του από τον ισπανικό σύλλογο, κάτι που μπορεί να κάνει και ο Φραν Εσκριβά για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Υπενθυμίζουμε πως η Έλτσε σώθηκε βάσει κατάταξης στην Primera Division, υποβιβάστηκε εξαιτίας μη διευθετημένων οικονομικών υποχρεώσεων και ψάχνει αν υπάρχει τρόπος να φέρει τούμπα την κατάσταση.

Ο 50χρονος Ισπανός τεχνικός μοιάζει να έχει πάρει προβάδισμα στην κούρσα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, ωστόσο οι Πειραιώτες δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους στο θέμα προπονητή και δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να "αμολήσουν" ξαφνικά ένα όνομα που είτε δεν έχει γραφτεί στον Τύπο, είτε έχει περάσει στα ψιλά.

Στο παιχνίδι για Μπερμπάτοφ

"Για πολλά χρόνια έπαιξα ποδόσφαιρο στην Αγγλία και κάθε φυσιολογικός άνθρωπος θα ένιωθε όμορφα να συνεχίσει να αγωνίζεται εκεί. Στην περίπτωσή μου πάντα μου άρεσε η Αγγλία.
Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παρακολουθεί την Premier League. Μου αρέσει εκεί το ποδόσφαιρο και όλες τις επιτυχίες μου εκεί τις πέτυχα.

Αν υπάρχει πρόταση από αγγλικό σύλλογο είναι φυσικά ευπρόσδεκτη. Όμως από την άλλη υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες χώρες. Όσον αφορά εμένα είμαι στην λογική πως κανείς δεν λέει "όχι" σε κανέναν.

Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις. Θα ακούσουμε όλες. Είμαι σε μια φάση της καριέρας μου, που θα μπορούσα να παίζω ποδόσφαιρο για άλλα... 20 χρόνια", είναι όσα δήλωσε ο Βούλγαρος επιθετικός σχετικά με το μέλλον του.

Είναι σαφές πως προτεραιότητα του είναι η επιστροφή του στην Premier League, ωστόσο για την ώρα δεν έχει βρει πρόταση από σύλλογο top class. Η προοπτική του Ολυμπιακού περικλείει τον πειρασμό του Champions League, περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και διετές συμβόλαιο. Οι Πειραιώτες έχουν μιλήσει με τον ατζέντη του, Εμίλ Ντάντσεφ και θα το κάνουν ξανά.

Μουνιέ και Ζαν

Στο χέρι του Ολυμπιακού μοιάζει να είναι η υπόθεση του Αντονί Μουνιέ, πολύ περισσότερο από την στιγμή που όλα τα δημοσιεύματα στην Γαλλία που αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση, καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Οι "ερυθρόλευκοι" επί της ουσίας τα έχουν βρει με την Μονπελιέ σε ένα ποσό πάνω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ για τον αγορά του 28χρονου εξτρέμ, ενώ είναι ελάχιστες οι διαφορές που τους χωρίζουν από την συμφωνία με τον παίκτη. Τέτοιες που η λογική λέει πως είναι πολύ δύσκολο (αλλά όχι αδύνατο προφανώς, όπως κάθε μεταγραφική υπόθεση) να μην προχωρήσει αυτή η περίπτωση.

Από εκεί πέρα, έντονη είναι για ακόμη μια μέρα η σεναριολογία στην Γαλλία που θέλει τους Πειραιώτες ιδιαίτερα "ζεστούς"¨για τον 20χρονο (15/7/1995) επιθετικό της Τρουά, Κορεντέν Ζαν, ο οποίος σε 28 συμμετοχές (1728') φέτος στην Ligue 2, είχε απολογισμό 10 γκολ και 2 ασίστ. Με την Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ να καραδοκεί επίσης για τον παίκτη.

Το συμβόλαιο του Ζαν με την Τρουά ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2016 και η αξία του 20χρονου φορ αυτή τη στιγμή είναι κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο με τα μισά μπορεί να γίνει η δουλειά, διαφορετικά η Τρουά κινδυνεύει να τον χάσει από τον επόμενο Γενάρη δίχως να βάλει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της.

Δίνει την λύση ο... Περέιρα!

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (10/6) και επίσημα την λύση της συνεργασίας του με τον Βίτορ Περέιρα. Τυπικής σημασίας το όλο θέμα, καθώς ήταν γνωστό εδώ και αρκετές μέρες πως ο Πορτογάλος δεν θα συνεχίσει στον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

Ο Περέιρα δεν έμεινε χωρίς δουλειά, αφού πολύ γρήγορα συμφώνησε με την Φενέρμπαχτσε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ίσως δώσει και λύση στον Ολυμπιακό, στο θέμα του Τζίμι Ντουρμάζ!
Ο Σουηδός διεθνής μέσος κόστισε ουκ ολίγα χρήματα στον Ολυμπιακό την σεζόν που ολοκληρώθηκε (σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ευρώ η απόκτηση του από την Γκεντσλέρ, κάπου στις 800.000 συν τα όποια μπόνους η ετήσια αμοιβή του) και η ανταπόδωση του στο χορτάρι ήταν... εκκωφαντικά δυσανάλογη.

Είναι γνωστό όμως πως ο Περέιρα τον πιστεύει σαν παίκτη και εφόσον ο Πορτογάλος έμενε στο Λιμάνι, θα κράταγε και τον Ντουρμάζ. Τώρα με τον Πορτογάλο τεχνικό στην Φενέρ, είναι πιθανό να ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο και ο Σουηδός διεθνής μέσος. Και ο Ολυμπιακός να μπορέσει να πάρει πίσω κάποια από τα χρήματα που ξόδεψε την προηγούμενη σεζόν για τα 1303 αγωνιστικά λεπτά του Ντουρμάζ, με 5 γκολ και 7 ασίστ.

Ένας ακόμη παίκτης που έπαιξε φέτος στον Ολυμπιακό αλλά δεν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στον Πειραιά, είναι ο Κώστας Μήτρογλου. Ούτε όμως στο Λονδίνο και τη Φούλαμ πρόκειται να μείνει ο 27χρονος διεθνής στράικερ, με τον Περέιρα να περιμένει και αυτόν με ανοικτές αγκάλες στην Φενέρμπαχτσε.

Οδεύει προς Ίντερ ο Κασάμι

Έχουν βάση τα ρεπορτάζ των Ιταλών, που θέλουν τον Παϊτίμ Κασάμι να βρίσκεται κοντά στην Ίντερ. Οι "νερατζούρι" τα έχουν πει ουκ ολίγες φορές με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όχι μόνο για τους Μαζουακού, Ρομπέρτο, αλλά και για τον Ελβετό διεθνή μέσο.

Ο Μίνο Ραϊόλα εξάλλου είχε εξαπολύσει... σαφάρι εδώ και ένα μήνα προκειμένου να βρει ομάδα στην Ιταλία για τον πελάτη του και όλα τα ενδεχόμενα συγκλίνουν πως αυτή θα είναι η Ίντερ. Χωρίς να αποκλείεται το γεγονός να αποκτήσουν τον παίκτη οι "νερατζούρι" και να τον δώσουν δανεικό σε άλλη ομάδα στην Serie A.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ