ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ημέρες αποφάσεων για Σίλβα

Ημέρες αποφάσεων για Σίλβα
INTIME SPORTS

Ο Μάρκο Σίλβα θα δει το επόμενο δεκαήμερο από πρώτο χέρι το υλικό που θα διαθέτει και θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τις προσθαφαιρέσεις. Τι γίνεται με Νέτο, Μιλιβόγεβιτς, Ελαμπντελαουί και Μιραλάς.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από την Παρασκευή (10/7) στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου μέχρι τις 20 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας.

Στο διάστημα αυτό ο Μάρκο Σίλβα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από πρώτο χέρι τους παίκτες που έχει στην διάθεση του και να σχηματίσει ολοκληρωτική άποψη για τις ικανότητες του καθένα.

Είναι δεδομένο πως από τους 32 παίκτες που θα βρίσκονται στο Ζέεφελντ (26 από την Παρασκευή, 5 που θα πάνε την Δευτέρα συν τον Γιάννη Μανιάτη) τις επόμενες 10 μέρες, δεν θα συνεχίσουν όλοι στο ρόστερ.

Ο Σίλβα δυνητικά θα "κόψει" περισσότερους από 5-6 ποδοσφαιριστές (μην ξεχνάμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" πάνε για 3-4 μεταγραφές ακόμη), ενώ είναι πάντα πιθανό το ενδεχόμενο να προκύψει πώληση ποδοσφαιριστή από αυτούς που έχει στην διάθεση του ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Νέτο ήταν πάντα εδώ

Μια θέση στην οποία ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι θα ενισχυθεί προχωρώντας σε μεταγραφή είναι αυτή του στόπερ. Και το όνομα του Λουίς Νέτο δεν ήρθε ξανά στην επιφάνεια, αλλά ήταν πάντα εδώ. Μπορεί πράγματι να προτάθηκαν και να απασχόλησαν, έως ενός σημείου, λύσεις "βαρύγδουπες" τύπου Βίντιτς ή Μεξές, ωστόσο ο Πορτογάλος στόπερ της Ζενίτ... καιροφυλακτούσε συνέχεια στην λίστα των Πειραιωτών.

Ο Νέτο είναι ξανά στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού για την θέση του στόπερ, ενώ παράλληλα εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που έχουν προταθεί. Ο Σίλβα φυσικά γνωρίζει από πρώτο χέρι τον συμπατριώτη του και θεωρεί πως είναι μια πολύ καλή λύση για την αμυντική γραμμή των Πειραιωτών. Και αυτή η περίπτωση ωστόσο είναι δύσκολη, καθώς ο Νέτο δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2017 με την Ζενίτ.

Επέκταση συμβολαίου ή πώληση για Ομάρ

Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Το συμβόλαιο του Νορβηγού διεθνή αμυντικού με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2016 και μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές δεν έχουν προχωρήσει στην υπογραφή νέας συμφωνίας.

Τα πράγματα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά απλά: είτε Ολυμπιακός και Ελαμπντελαουί θα υπογράψουν επέκταση της συνεργασίας τους (δηλαδή πέραν από το 2016), είτε ο 23χρονος ακραίος αμυντικός θα πωληθεί, αφού σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να υπογράψει ελεύθερος όπου θέλει από τον Γενάρη του 2016.

Η Μπενφίκα είναι αυτή που ενδιαφέρεται για τον Νορβηγό άσο του Ολυμπιακού και σύμφωνα μάλιστα με όσα έρχονται από την Πορτογαλία κατέθεσε πρόταση περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία απέρριψαν οι "ερυθρόλευκοι". Πρόθεση των "Αετών" είναι να επανέλθουν για τον Ελαμπντελαουί, αυξάνοντας την προσφορά τους, ενδεχομένως προσθέτοντας και έμψυχα ανταλλάγματα.

Η Φενέρμπαχτσε επιμένει για Μιλιβόγεβιτς

Δεν λένε να χωνέψουν τα "όχι" του Ολυμπιακού οι Τούρκοι. Έτσι λοιπόν ετοιμάζονται να επανέλθουν με νέα, βελτιωμένη, πρόταση για την αγορά του Λούκα Μιλιβόγεβιτς από τον Ολυμπιακό. Από την στιγμή που η δεύτερη κρούση της Φενέρμπαχτσε ήταν ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ και απορρίφθηκε, η λογική λέει ότι εφόσον καταθέσει και τρίτη πρόταση ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης αυτή θα ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό να επέλθει συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενέρ για την πώληση του 23χρονου Σέρβου. Για την ώρα δεν έχει διαρρεύσει τίποτα περισσότερο από την πρόθεση των Τούρκων να καταθέσουν και τρίτη πρόταση για τον Λούκα.

Στασιμότητα με Μιραλάς

Δεν υπάρχει κάποια σοβαρή εξέλιξη με τον Βέλγο διεθνή κυνηγό. Η περίπτωση απόκτησης του δεν είναι αδύνατη, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Σε τι μπορεί να ελπίζει ο Ολυμπιακός; Να μην υπάρξει επίσημη πρόταση προς την Έβερτον που να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ για τον Μιραλάς και προϊόντος του χρόνου να αρχίσει να πιέζει ο ίδιος να γίνει η δουλειά με τους Πειραιώτες.

Σε κάθε ενδεχόμενο το θέμα του Βέλγου χρειάζεται υπομονή και δύσκολα θα ξεκαθαρίσει σύντομα. Και σίγουρα όχι πριν ξεκαθαρίσει το πολιτικοοικονομικό τοπίο στην Ελλάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ