ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τρίτη ευκαιρία για να παίξει στον Ολυμπιακό ο Φορτούνης

Fußball 2. Bundesliga 7. Spieltag: VfL Bochum - 1. FC Kaiserslautern am Donnerstag (27.09.2012) im rewirpowerSTADION in Bochum. Kaiserslauterns Kostas Fortounis jubelt über sein Tor zum 1:0. Foto: Jonas Güttler dpa/lnw (Achtung Hinweis zur Bildnutzung! Die DFL erlaubt die Weiterverwertung von maximal 15 Fotos (keine Sequenzbilder und keine videoähnlichen Fotostrecken) während des Spiels (einschließlich Halbzeit) aus dem Stadion und/oder vom Spiel im Internet und in Online-Medien. Uneingeschränkt gestattet ist die Weiterleitung digitalisierter Aufnahmen bereits während des Spiels ausschließlich zur internen redaktionellen Bearbeitung (z. B. via Bilddatenbanken).) +++(c) dpa - Bildfunk+++
Φορτούνης DPA

Διαβάστε για το ερυθρόλευκο παρελθόν του Κώστα Φορτούνη που ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό αλλά δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει το καλοκαίρι...

Ένα από τα παράπονα των φίλων του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια είναι πως οι ερυθρόλευκοι δεν βγάζουν παίκτες από τις ακαδημίες τους. Βλέπουν μάλιστα πολλά ταλέντα να φεύγουν και να κάνουν αξιοπρεπή καριέρα σε άλλους συλλόγους της Superleague.

Μπορεί βέβαια εδώ και δυο χρόνια η κατάσταση να έχει βελτιωθεί, στο παρελθόν όμως χάθηκαν νεαροί ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Φορτούνης.

"Περπάτησε" στον Ολυμπιακό

Ο Φορτούνης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ολυμπιακό. Στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών εντάχθηκε στην ακαδημία των ερυθρόλευκων και παρέμεινε εκεί για πέντε χρόνια. Δεν πήρε τις ευκαιρίες που περίμενε όμως και έτσι στα 16 του επέστρεψε στην "πατρίδα" του για χάρη του Α.Ο. Τρικάλων.

Η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, που τον παρακολουθούσε καιρό, φρόντισε να αποσπάσει την υπογραφή του δυο χρόνια αργότερα προσφέροντας το ποσό των 50.000 ευρώ στα Τρίκαλα.

Έπαιξε και έφερε χρήματα

Στους Αρκάδες ο Φορτούνης έμεινε μόλις ένα χρόνο. Το καλοκαίρι του 2011 ο νεαρός άσος έφτασε κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό (κάτι που άφησε να εννοηθεί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δηλώσεις του), όμως η Καϊζερσλάουτερν έκανε πρόταση 800.000 ευρώ (συν ένα ποσοστό στον παίκτη) και κέρδισε την κούρσα της μεταγραφής με τον παίκτη να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με αποδοχές που αγγίζουν τις 180.000 ευρώ.

Στην Γερμανία ο Φορτούνης δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν όλοι. Την πρώτη του σεζόν ήταν από τους βασικούς της Καϊζερσλάουτερν με 44 συμμετοχές, 5 γκολ και 9 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, όμως η ομάδα του υποβιβάστηκε.

Τα τελευταία δυο χρόνια οι συμμετοχές του Έλληνα άσου άρχισαν να λιγοστεύουν με αποκορύφωμα τη φετινή περίοδο, όπου μετρά μόλις 570 λεπτά στο πρωτάθλημα.

Μπορεί να φύγει. Θέλει όμως;

Το συμβόλαιο του Φορτούνη ολοκληρώνεται το 2015, οπότε όποια ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει (μέσα σε αυτές και ο Ολυμπιακός), θα πρέπει να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό στους Γερμανούς.

Ο ίδιος πάντως τον Γενάρη του 2014 δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει σε αυτή τη φάση της καριέρας του στην Ελλάδα, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως και να χει, ο Ολυμπιακός επενδύει σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και ο Φορτούνης είναι ένας από αυτούς. Μένει να δούμε, λοιπόν, αν οι συνθήκες ωρίμασαν και θα φορέσει τελικά τη φανέλα των ερυθρόλευκων.

Η καριέρα του Φορτούνη με αριθμούς

Σεζόν 2010-2011 ( Αστέρας): 26 συμμετοχές, 1 γκολ 2 ασίστ

Σεζόν 2011-2012 ( Καϊζερσλάουτερν): 30 συμμετοχές, 5 ασίστ

Σεζόν 2012-2013 ( Καϊζερσλάουτερν): 26 συμμετοχές, 2 γκολ, 4 ασίστ

Σεζόν 2013-2014 ( Καϊζερσλάουτερν): 20 συμμετοχές, 1 ασίστ

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε ηλικία 19 ετών ο Κώστας Φορτούνης κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 29/2/2012 στο ματς Ελλάδα - Βέλγιο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ