ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών

Η κριτική των παικτών
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Γιουβέντους, όπου οι "ερυθρόλευκοι" με γκολ του Κασάμι και έναν... εξωγήινο Ρομπέρτο νίκησαν με 1-0.

Ολυμπιακός και Γιουβέντους μονομάχησαν το βράδυ της Τετάρτης (22/10) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για την φάση των ομίλων του Champions League. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 36' με γκολ του Κασάμι και κράτησαν μέχρι το τέλος το υπέρ τους αποτέλεσμα χάρη στην τρομακτική εμφάνιση του Ρομπέρτο!

Ρομπέρτο: Ο τύπος έμοιαζε με... εξωγήινο στην επανάληψη. Λίγες φορές χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη έπιανε τις κάλτσες του! Απίστευτες επεμβάσεις στις προσπάθειες του Μοράτα στο 65'και το 75', του Τέβες στο 80' και το 86' και του Πογκμπά στο 75' και το 86'! Το μεγαλύτερο μερίδιο της νίκης αξίζει σε αυτόν, αλλά πλέον είναι γνωστό τι μπορεί να κάνει όταν υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού. Α, και είχε προβλέψει πως οι Πειραιώτες θα κερδίσουν με σκορ 1-0 με κεφαλιά του Κασάμι. Ε. το έβαλε με το πόδι ο Ελβετός...

Ελαμπντελαουί: Θετική η παρουσία του Νορβηγού στο ματς. Επιθετικά πήρε λίγες πρωτοβουλίες χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, ωστόσο αμυντικά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους όπως οι Πογκμπά και Ασαμόα. Κορυφαία του στιγμή στο 12', όταν έσωσε στην γραμμή πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του.

Μποτία: Πολύ καλό ματς από τον Ισπανό στόπερ, που όταν αμύνεται σε μικρούς χώρους είναι αρκούντως αποτελεσματικός. Τόσο στο χόρτο, όσο και με την μπάλα στο αέρα είχε σωστές τοποθετήσεις και ουσιαστικές επεμβάσεις. Από δικό του κλέψιμο και πάσα στον Ντομίνγκες ξεκίνησε η φάση του γκολ για τον Ολυμπιακό.

Αμπιντάλ: Όταν αμυνόταν στον χώρο είχε σωστές καλύψεις, ωστόσο αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο "ένας εναντίον ενός". Δεν απέφυγε κάποια λάθη, τα οποία όμως δεν στοίχισαν στην άμυνα του. Ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά της μεγάλης πίεσης των Ιταλών.

Μαζουακού: Πρόκειται για θαύμα της φύσης. Όχι μόνο έχει αστείρευτες δυνάμεις αλλά και πολύ μεγάλη ουσία στο παιχνίδι του. Και να σκεφτεί κανείς πως παίζει μόλις για δεύτερη σεζόν σε υψηλό επίπεδο. Εντυπωσιακή η ωριμότητα για νεαρό παίκτη με μηδενικές παραστάσεις στην Ευρώπη. Έσπερνε πανικό στην δεξιά πλευρά της Γιουβέντους όταν ξεκίναγε επιθέσεις, ενώ στο 43' έσωσε την εστία του Ολυμπιακού από μια δύσκολη κατάσταση που μύριζε γκολ.

Εντινγκά: Πολύ ώριμο ματς από τον Κονγκολέζο, που κάλυψε άριστα τον χώρο ευθύνης του. Ανασταλτικά τα έδωσε όλα, ενώ δεν ρίσκαρε στις πάσες του προτιμώντας τις σίγουρες λύσεις. Εξαιρετικό ματς από τον Εντινγκά.

Μιλιβόγεβιτς: Πολλά χιλιόμετρα από τον Σέρβο, που ήταν σταθερά καλός σε όλο το 90λεπτο. Βοήθησε στην καλή αμυντική λειτουργία της μεσαίας γραμμής αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας. Έδειξε σημάδια κούρασης στα τελευταία λεπτά και περιορίστηκε στο να κλείνει χώρους προς την περιοχή της ομάδας του.

Μανιάτης: Απίστευτο τρέξιμο από τον αρχηγό του Ολυμπιακού σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Κάλυψε σωστά τους χώρους και κέρδισε πολλές μονομαχίες από τους παίκτες της Γιουβέντους στην μεσαία γραμμή. Δημιουργικά δεν έδωσε πολλά αλλά δεν ήταν αυτός ο κύριος ρόλος του στο ματς. Παλικαρίσια εμφάνιση από τον Μανιάτη.

Κασάμι: Πρόκειται για... τανκ κανονικό. Σπουδαίος τόσο στα ανασταλτικά, όσο και στα δημιουργικά του καθήκοντα. Μετρημένος και με πολύ ουσία στο παιχνίδι του. Η εκτέλεση του στο 1-0 του 36ου λεπτού είναι δείγμα παίκτη πολύ υψηλής κλάσης...

Ντομίνγκες: Όσο είχε δυνάμεις δεν ήταν λίγες οι φορές που... χόρευε τους χαφ και τους στόπερ της Γιουβέντους. Μοίραζε μπάλα, ντρίμπλαρε, απειλούσε και γενικά ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Κουράστηκε σταδιακά στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός έχασε μέτρα στο ματς και δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός. Στο 85' έφυγε από το παιχνίδι καταχειροκροτούμενος, με τον Φουστέρ να τον αντικαθιστά.

Μήτρογλου: Δίχτυα δεν κατάφερε να βρει αλλά λίγη σημασία έχει. Η αποστολή του ήταν δύσκολη εξ ορισμού ανάμεσα σε τρεις στόπερ αλλά έκανε δουλειές μέσα στο γήπεδο που δεν συνηθίζει και ήταν ίσως και σημαντικότερες από ένα γκολ. Πίεσε σωστά, γύρισε αρκετές φορές στην κουλούρα να μαρκάρει, βγήκε από την περιοχή να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας. Μα το πιο σπουδαίο, είχε την οξυδέρκεια να δει τον Κασάμι και να του πασάρει ιδανικά για το 1-0. Άφησε την θέση του στον Αφελάι στο 69'.

Αφελάι: Μπήκε αντί του Μήτρογλου προκειμένου να πιέσει περισσότερο τους στόπερ της Γιουβέντους, δυσκολεύοντας την πρώτη πάσα στους χαφ. Προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να μπει 100% στο πνεύμα και τον ρυθμό του αγώνα.

Φουστέρ: Πήρε την θέση του Ντομίνγκες στο 85' για να δώσει φρεσκάδα και τρεξίματα στην μεσαία γραμμή.

Γιαννούλης: Μπήκε στις καθυστερήσεις για να δώσει έξτρα βοήθεια ανασταλτικά για τις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ