ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ιστορία του Τζόελ Κάμπελ

Η ιστορία του Τζόελ Κάμπελ

Διαβάστε ποιος είναι ο Τζόελ Κάμπελ, τον οποίο "έκλεισε" ο Ολυμπιακός, πώς έκανε τους σκάουτερς να παραμιλούν, πώς ένας σεισμός του χάρισε το ντεμπούτο του στην εθνική και τι έχουν δηλώσει γι' αυτόν Αρσέν Βενγκέρ και Κριστιάν Γκουρκούφ (videos)

Μία ακόμη σημαντική μεταγραφή αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Ολυμπιακός, ο έψαχνε παίκτη για τα άκρα.

Η περίπτωση του Γιοάν Μολό κόλλησε μετά τις καθημερινές ανοδικές απαιτήσεις των Γάλλων και οι "ερυθρόλευκοι" έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον Τζόελ Κάμπελ της Άρσεναλ, κάνοντας το "κόλπο γκρόσο".

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει κάποια στοιχεία από την ως τώρα καριέρα του 21χρονου Κοσταρικανού, ο οποίος θεωρείται και είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο.

Η ιστορία του Τζόελ Κάμπελ

Τα πρώτα του βήματα και το "μπαμ"

Άρχισε την καριέρα του στην Ντεπορτίβο Σαπρίσα, την πιο γνωστή ομάδα της Κόστα Ρίκα. Στην πρώτη ομάδα ανέβηκε σε ηλικία 17 ετών, αλλά οι συμμετοχές που είχε ήταν ελάχιστες λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Ένας ακόμη από τους λόγους ήταν ότι δόθηκε και δανεικός το 2011 στην Πουνταρένας για να πάρει κάποια παιχνίδια στα πόδια του.

Μπορεί, επομένως, να μην εντυπωσίαζε σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά ξεχώριζε με τις μικρές εθνικές της χώρας του. Πήρε μέρος στο CONCACAF Κ17, στο οποίο με δύο γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ενώ δύο χρόνια μετά στο CONCACAF Κ20 άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Σε αυτό ήταν ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με έξι γκολ, γεγονός που έκανε πολλούς σκάουτερς να σημειώσουν το όνομά του στα μπλοκάκια τους. Εκτός αυτών, όμως, εντυπωσιασμένος είχε μείνει και ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του.

Η ιστορία του Τζόελ Κάμπελ

Η μεταγραφή στην Άρσεναλ

"Είναι ένας νεαρός παίκτης με μεγάλη προοπτική, ο οποίος μπορεί να παίξει αριστερά και στην κορυφή. Πήραμε ένα ρίσκο με την απόκτησή του, αλλά απ' ό,τι βλέπουμε άξιζε τον κόπο" δήλωνε λίγο καιρό μετά την απόκτησή του ο Αρσέν Βενγκέρ (βίντεο στο 1.50). Ο Αλσατός εξακολουθεί να έχει πολύ καλή άποψη και έναν χρόνο μετά είχε πει στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: "Δείχνει ότι είναι πολύ ταλαντούχος. Του λείπει η σταθερότητα και θα πρέπει να μάθει τη δουλειά του αυτή τη στιγμή. Το να είσαι επαγγελματίας σημαίνει ότι κάνεις μία δουλειά και θα πρέπει να τη μάθει".

Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους, άλλωστε, που η Άρσεναλ τον παραχωρούσε δανεικό. Ο άλλος είχε να κάνει με την αδυναμία των Λονδρέζων να του βγάλουν άδεια εργασίας. Ο Κοσταρικανός δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της Άρσεναλ και γι' αυτό αποφασίστηκε για δύο συναπτά έτη να δοθεί σε κάποια άλλη χώρα.

Οι δανεισμοί του

Η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία έπαιξε ήταν η Λοριάν, στην οποία πήγε μαζί με τον Ζιλέ Σουνού, έναν ακόμη παίκτη που ανήκε στην Άρσεναλ. Ο Κάμπελ έπαιξε σε 5 αγώνες με τη δεύτερη ομάδα, ενώ είχε και 25 συμμετοχές στη Ligue 1, τις περισσότερους ως αλλαγή. Μπορεί να μην έλαμψε με τις εμφανίσεις του, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κριστιάν Γκουρκούφ να επιθυμεί την παραμονή του, κάτι που δεν έγινε.

"Θα ήταν πολύ ωραίο να ξαναερχόταν, αλλά αμφιβάλλω ότι μπορεί να γίνει. Δεν έχουμε προνομιακές σχέσεις με την Άρσεναλ, άσχετα από το τι πιστεύει ο καθένας. Τον άφησαν να έρθει επειδή δεν έπαιρνε άδεια εργασίας στην Αγγλία, αλλιώς θα τον κρατούσαν.

Είχε μία πολλά υποσχόμενη αρχή στη Γαλλία. Ήταν πολύ γρήγορος, έκανε καλές διεισδύσεις. Ήταν πολύ ενδιαφέρων παίκτης, όχι μόνο επειδή σκόραρε, αλλά κι επειδή προσέφερε στο σύνολο. Είναι ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός παίκτης, φαίνεται πως θα έχει ένα λαμπρό μέλλον".

Όλα αυτά φαίνεται πως είδαν και οι άνθρωποι της Μπέτις, στην οποία τελικά κατέληξε το επόμενο καλοκαίρι. Στην ομάδα της Ανδαλουσίας έκανε πολύ καλές εμφανίσεις παίζοντας σε 32 παιχνίδια και πετυχαίνοντας 2 γκολ στην Primera Division. Ο Κοσταρικανός αποτέλεσε ένα από τα σημαντικά γρανάζια της μηχανής του Πέπε Μελ, που κατάφερε πέρυσι να τερματίσει στην 7η θέση. Ο Ισπανός τεχνικός επιχείρησε να τον κρατήσει στην ομάδα αποκτώντας τον δανεικό για μία ακόμη χρονιά, όμως, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του υψηλού ενοικίου που ζητούσε η Άρσεναλ σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ.

Ο σεισμός και το ντεμπούτο του στην ανδρών

Επίσημο ντεμπούτο στην Κόστα Ρίκα έκανε τον Ιούνιο του 2011 παίζοντας στο Copa America. Το εντυπωσιακό ήταν πως για να παίξει στη συγκεκριμένη διοργάνωση έπρεπε να γίνει λίγο πριν ένας σεισμός στην περιοχή Τοχόκου. Αυτός σε συνδυασμό με τη δυσκολία στην επικοινωνία που υπήρχε με κάποιους παίκτες που έπαιζαν στην Ευρώπη έκανε την Ιαπωνία να αρνηθεί την πρόσκληση που της είχε γίνει. Έτσι στις 17 Μαΐου προσκλήθηκε η Κόστα Ρίκα, η οποία αποδέχτηκε να συμμετέχει στη διοργάνωση.

Στο Copa America πέτυχε δύο γκολ, ενώ συνολικά ως τώρα έχει επτά σε 25 συμμετοχές. Ανάμεσα σε αυτά ένα κόντρα στην Ισπανία, αλλά κι εκείνο που έκρινε το φιλικό με την Ουαλία, το οποίο είχε γίνει στη μνήμη του Γκάρι Σπιντ. Ακόμη, το γεγονός πως παίζει πλέον συστηματικά στην εθνική του έδωσε τη δυνατότητα να βγάλει και άδεια εργασίας στην Άρσεναλ.

Το πλάνο της Άρσεναλ

"Ο Τζόελ έχει πάρει τη visa του κι εγώ είμαι στο Λονδίνο για να δούμε τι θα γίνει με το μέλλον του. Είχα κάποιες συναντήσεις με την Άρσεναλ και δουλεύουμε για τον επόμενο προορισμό του" είχε δηλώσει πριν οκτώ ημέρες ο εκπρόσωπος του παίκτη. Στην Άρσεναλ εκτιμούν πως θα ήταν καλύτερο να παραχωρηθεί και φέτος δανεικός ο Κάμπελ παρά την εξασφάλιση της άδειας εργασίας. Ο λόγος είναι πως οι "κανονιέρηδες" έχουν λύσεις στα άκρα και σε περίπτωση παραμονής του ο Κάμπελ θα έπαιζε κυρίως σε αγώνες κυπέλλου. Αυτό δείχνει τόσο ότι οι Λονδρέζοι τον πιστεύουν όσο και ότι επιθυμία του παίκτη είναι να παίζει, παρόλο που δεν έχει κρύψει πως θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στην Άρσεναλ κάποια στιγμή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ