ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η φανέλα με το "9" στον Σαβιόλα

Η φανέλα με το "9" στον Σαβιόλα

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού στα γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Την φανέλα με το "9" πήρε ο Αργεντινός άσος

Η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης (24/7). Ο Χαβιέρ Σαβιόλα έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Πλατεία Αλεξάνδρας και παρέλαβε την "ερυθρόλευκη" φανέλα με το "9" με την οποία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Κατά την άφιξή του στα γραφεία της ΠΑΕ γνώρισε την αποθέωση από τους 2.500 περίπου φιλάθλους του Ολυμπιακού που περίμεναν να δουν από κοντά τον νέο αστέρα της ομάδας.

Την αποθέωση επίσης γνώρισε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος "τάραξε τα ήρεμα νερά" του ελληνικού ποδοσφαίρου με την τεράστια επένδυση που έκανε στον σύλλογό του Πειραιά.

Οι δύο άνδρες μπήκαν στα γραφεία του Ολυμπιακού και λίγο αργότερα ο Χαβιέρ Σαβιόλα έκανε την εμφάνισή του με την "ερυθρόλευκη" φανέλα με το νούμερο "9".

Ο Αργεντινός υπέγραψε για 2 χρόνια με ετήσιες αποδοχές 1.500.000 ευρώ οι οποίες μπορούν να εκτοξευθούν στα 2.200.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους!

Σαβιόλα: "Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό"

Αμέσως μετά ο Αργεντινός αστέρας, στις πρώτες του δηλώσεις ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη που του έδειξε και χαρούμενος που επέλεξε τον Ολυμπιακό.

" Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε μόλις ήρθα στην Αθήνα και την υποδοχή που μου επιφύλασσε", είπε αρχικά ο Αργεντινός άσος και συνέχισε:

"Είμαι ανυπόμονος να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να ξεκινήσω προπονήσεις με την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό και πλέον μας περιμένει σκληρή δουλειά".

Αναχωρεί άμεσα για τη Γερμανία

Από εκεί και πέρα, ο Σαβιόλα ζήτησε ο ίδιος την φανέλα με το νούμερο "9", ενώ θα αναχωρήσει άμεσα για την Γερμανία μαζί με τον Μετζανί.

Ο Αργεντινός είναι έτοιμος αγωνιστικά, καθώς έκανε μόνος του προπονήσεις, ενώ και τα εργομετρικά που πέρασε ήταν εξαιρετικά και είναι στην ευχέρεια του Μίτσελ εάν θα τον χρησιμοποιήσει άμεσα.

Μάλιστα ο παίκτης ζήτησε να μην γίνει επίσημη παρουσίασή του από τους Πειραιώτες, ώστε να ενσωματωθεί στην ομάδα και να δουλέψει με τους νέους του συμπαίκτες.

Η φανέλα με το "9" στον Σαβιόλα

Ο διάλογος με τον Μαρινάκη και η προτροπή του "Τσόρι"

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα κατά την παραμονή του στα γραφεία της ομάδας, είχε διάλογο με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο "ισχυρός" άνδρας του Ολυμπιακού, του τόνισε πως τα τελευταία τρία χρόνια είναι ιδιοκτήτης της ομάδας και οπαδός της από μικρό παιδί και πως το όνειρό του είναι να κάνει τον Ολυμπιακό μεγάλο.

Από την πλευρά του ο Σαβιόλα τον ευχαρίστησε για την μεγάλη υποδοχή που του επιφύλαξαν όλοι στο λιμάνι.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η μεταγραφή του Σαβιόλα δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό. Ο μάνατζερ του παίκτη είναι στην Αθήνα εδώ και πέντε μέρες και συζητούσε με την διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδος.

Παράλληλα μεγάλο ρόλο στο "ναι" του Σαβιόλα έπαιξε ο "Τσόρι", με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Εθνική Νέων της Αργεντινής (κατέκτησαν το παγκόσμιο) και τον προέτρεψε να δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού, λέγοντας του πως είναι ένας μεγάλος σύλλογος που προσέχει πολύ τους ποδοσφαιριστές.

Η ανακοίνωση της μεταγραφής

" Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Χαβιέρ Σαβιόλα για τα επόμενα δύο (2) χρόνια".

Η φανέλα με το "9" στον Σαβιόλα
Σαβιόλα
Η φανέλα με το "9" στον Σαβιόλα
INTIME SPORTS

Σύντομο βιογραφικό

" Ένα από τα πλέον γνωστά ονόματα του ευρωπαϊκού -και όχι μόνο- ποδοσφαίρου, ο Χαβιέρ Σαβιόλα, είναι πλέον μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού! Γεννηθείς στις 11 Δεκεμβρίου του 1981, ο 31χρονος διεθνής με την εθνική Αργεντινής επιθετικός άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στην Αργεντίνικη Ρίβερ Πλέιτ. Αγωνίστηκε με τα χρώματα των "μιγιονάριος" από το 1998 μέχρι το 2001. Έκανε 86 συμμετοχές και πέτυχε 45 γκολ!

Μεταπήδησε στην Μπαρτσελόνα το 2001 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2007, παίζοντας όμως ως δανεικός και σε άλλους συλλόγους, κατά το διάστημα της εκεί παραμονής του. Συνολικά με την "Μπάρτσα" έκανε 123 συμμετοχές και πέτυχε 49 γκολ! Στο μεσοδιάστημα, αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μονακό (2004-2005, 29 συμμετοχές και 7 γκολ) και τη Σεβίλλη (2005-2006, 29 συμμετοχές και 9 γκολ).

Αμέσως μετά, πήρε μεταγραφή στο αντίπαλο δέος της Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης! Από το 2007 μέχρι και το 2009 ο Σαβιόλα σε 17 συμμετοχές πέτυχε 4 γκολ, πριν μετεγγραφεί στην Μπενφίκα. Και στην Πορτογαλία είχε καλή παρουσία, καθώς σε 69 συμμετοχές πέτυχε 24 γκολ. Την περασμένη σεζόν ήταν μέλος της ομάδας της Μάλαγα, η οποία εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της. Σε 27 συμμετοχές πέτυχε 8 γκολ και πλέον θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού!

Αξιοσημείωτα στοιχεία για τον Σαβιόλα είναι τα δύο ακόλουθα. Στις 16 Οκτωβρίου του 1998 και σε ηλικία 16 ετών και 311 ημερών, ο Σαβιόλα έκανε ντεμπούτο με τη Ρίβερ Πλέιτ, στο ματς εναντίον της Χιμνάσια. Σκόραρε, μάλιστα, μπαίνοντας ως αλλαγή και έγινε ο νεότερος παίκτης που πέτυχε γκολ στο πρώτο του επίσημο ματς στην Αργεντινή!

Στις 17 Αυγούστου του 2004 στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, Αθήνα 2004, έπαιξε για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη, πριν καν προλάβει να… αγωνιστεί εκεί ο Ολυμπιακός και πλέον επιστρέφει σε αυτό φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα θα φορά το Νο. 9!"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ