ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Ελλάδα που μάχεται

Η Ελλάδα που μάχεται

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει από το Λονδίνο για την αντιμετώπιση που έτυχε από όσους μαθαίνουν ότι είναι από την χώρα μας και τονίζει: "Είμαστε Έλληνες, αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κοιτάει με μισό μάτι και να μας χλευάζει"

Αποστολή στο Λονδίνο: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Η καρδιά του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού χτυπάει στο Βόρειο Λονδίνο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης περιμένει, ήδη, στην Αγγλία την αποστολή του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με την Άρσεναλ. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν στο “Emirates Stadium” για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος του, όμως, περιμένει μόνο ένα πράγμα ανεξαρτήτου αποτελέσματος: να δει έντεκα πολεμιστές στον αγωνιστικό χώρο και έναν στρατηγό στον πάγκο. Να δει άξιους εκπροσώπους της ομάδας και της Ελλάδας.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής έχει να κάνει με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος αποχώρησε από την τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι. Η εξέταση έδειξε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπεριέλαβε στην αποστολή 19 ποδοσφαιριστές. Ένας θα μείνει εκτός 18άδας την τελευταία στιγμή.

"Είναι τόσο χάλια η κατάσταση στην Ελλάδα;"

Όσο για εμάς; Φτάσαμε στο Λονδίνο μέσω Γενεύης τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (26/9). Ήδη, οι πρώτοι φίλαθλοι από τους περίπου 3.200 που θα βρίσκονται στο πλευρό του Ολυμπιακού, ταξίδεψαν μαζί μας. Είμαστε Έλληνες, αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κοιτάει με μισό μάτι και να μας χλευάζει.

Με όσους Άγγλους προλάβαμε να μιλήσουμε αυτές τις λίγες ώρες που είμαστε στο Λονδίνο, μία ερώτηση μας έκαναν. “Βλέπουμε κάθε ημέρα στις ειδήσεις αυτά που γίνονται στη χώρα σας. Είναι τόσο χάλια η κατάσταση στην Ελλάδα;”.

"Πάρε ό,τι χρήματα έχεις και να τα μεταφέρεις σε ξένη τράπεζα!"

Στη δεύτερη πτήση, από τη Γενεύη στο Λονδίνο, καθόμουν δίπλα σε δύο Άγγλους. Έτυχε να ακούσω τη μεταξύ τους συζήτηση, κύριο θέμα της οποίας ήταν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Επίμονα τους ρώτησα τι επάγγελμα κάνουν γιατί φάνηκαν άνθρωποι με γνώσεις για το αντικείμενο.

Απάντηση δεν πήρα, “μάσαγαν τα λόγια τους”. Ή οικονομολόγοι ήταν, πάντως, ή τραπεζικοί. Ο ένας, κάπου ανάμεσα στα 50 με 55 χρόνια ζωής, με ρώτησε αν έχω χρήματα σε τράπεζα της Ελλάδας. Τί μου είπε; Πάρε ό,τι χρήματα έχεις και να τα μεταφέρεις σε ξένη τράπεζα γιατί στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες (!) θα τα χάσεις.

Αμφότεροι μου υπογράμμισαν πως η μόνη λύση είναι η χρεοκοπία. Ένας άλλος Άγγλος, κατά τη διαδρομή από το London City Airport για το ξενοδοχείο, μου έκανε ακριβώς την ίδια ερώτηση. Αν είναι τόσο δραματική η κατάσταση στην Ελλάδα, όπως μεταφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ. Παράλληλα, μου εξέφρασε την ανησυχία του επειδή θέλει να επισκεφτεί τη χώρα μας, αλλά προβληματίζεται με το χάος που επικρατεί.

Να αποδείξουμε ότι υπάρχει ζωή στην Ελλάδα!

Ναι, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική. Ό,τι και να συμβεί, όμως, δεν θα χάσουμε ποτέ την υπερηφάνειά μας. Το ποδόσφαιρο, το άθλημα που κρύβει μοναδικές συγκινήσεις, είναι μία καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι υπάρχει ζωή στην Ελλάδα. Μπορεί τώρα να μας βλέπουν οι Άγγλοι υποτιμητικά, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Γιατί μη νομίζετε πως στην Αγγλία όλα είναι τέλεια. Κι εδώ είδαμε ανθρώπους να παίρνουν από τα σκουπίδια τροφή κι εδώ είδαμε φτώχεια, ανέχεια.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ πρέπει να τιμήσει πάνω από όλα τους φιλάθλους του που έκαναν αυτό το ταξίδι, τους εκατομμύρια Ολυμπιακούς σε όλο τον κόσμο, αλλά και όλη τη χώρα. Η Ελλάδα ξέρει να μάχεται, το ίδιο και η Πρωταθλήτρια ομάδα της πατρίδας μας...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ