ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ζωή συνεχίζεται στου Ρέντη

Η ζωή συνεχίζεται στου Ρέντη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπαίνει ξανά ο Ολυμπιακός, ενόψει των αναμετρήσεων με Πανθρακικό (3/4) και Ηρακλή (6/4). Οι τρεις παράγοντες που επηρεάζουν τα μεταγραφικά, όπου για την ώρα δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα.

Για τα δύο προσεχή παιχνίδια κόντρα σε Πανθρακικό και Ηρακλή προετοιμάζεται τις τελευταίες ημέρες ο Ολυμπιακός, μετά το προηγούμενο διάστημα που κύλησε με ηρεμία, τετραήμερο ρεπό και παίκτες να λείπουν σε διεθνείς υποχρεώσεις.

Από την Πέμπτη (31/3) ο Μάρκο Σίλβα αναμένεται να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές κανονικά στην διάθεση του, ενώ έχουν ουσιαστικά εξαλειφθεί τα όποια προβλήματα τραυματισμών υπήρχαν μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αρχικά θα ετοιμάσει τους "ερυθρόλευκους" για την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στο άδειο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Κυριακή (3/4, 19:00), ενώ την Τετάρτη (6/4) οι Πειραιώτες θα ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη για το εξ αναβολής παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή.

Πολύ θα ήθελε ο Σίλβα να ξέρει το ακριβές αγωνιστικό χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την διοργάνωση του Κυπέλλου, όμως με τα πάντα στον αέρα (και με σοβαρότερους πλέον κινδύνους για το ποδόσφαιρο της χώρας, όπως αυτός της διεθνής απομόνωσης που είναι ολοένα και πιο υπαρκτός...), είναι αναγκασμένος να πορευτεί με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του. Αλλιώς θα μπορούσε να διαμορφώσει τα πλάνα του σε επίπεδο προπόνησης και διαχείρισης προσώπων ξέροντας ότι θα συνεχιστεί το Κύπελλο και αλλιώς τώρα.

Σε κάθε περίπτωση η ζωή στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη συνεχίζεται και τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, οι Πειραιώτες δεν έχουν παρά να δουν τις επόμενες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Περί μεταγραφικής κουβέντας

Γίνεται αντιληπτό ότι από την στιγμή που τη δεδομένη χρονική στιγμή ουδείς μπορεί με βεβαιότητα να γνωρίζει το status του ελληνικού ποδοσφαίρου την επόμενη εβδομάδα, είναι περιττό να γίνεται μεταγραφική κουβέντα σε σοβαρό επίπεδο.

Ούτως ή άλλως είναι πρωτίστης σημασίας οι τελικές εισηγήσεις του Μάρκο Σίλβα για το υπάρχον ρόστερ, με τον Πορτογάλο να αποκαλύπτει τις προθέσεις του αρχές Μαΐου.

Σίγουρα το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού βρίσκεται επί ποδός όλο το χρόνο, "φακελώνοντας" παίκτες, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει νόημα αυτή την εποχή η ονοματολογία. Προφανώς και οι Πειραιώτες ξέρουν ήδη 2-3 θέσεις που θα χρειάζονται ενίσχυση και έχουν τσεκαριστεί στόχοι.

Είναι μάταιο όμως να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση όταν ακόμη δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι περιττό να πούμε ότι στην περίπτωση Grexit, όλα πάνε περίπατο. Όχι Ρομπέρτο, Μαζουακού, Καμπιάσο, Ιντέγε, Πάρντο και πόσοι άλλοι δεν θα υπάρχουν του χρόνου στο Λιμάνι, αλλά ούτε και ο Μάρκο Σίλβα.

Άρα τα πράγματα είναι απλά. Πρώτα θα πρέπει να υπάρξει κατάληξη στην "μάχη" Κοντονή - ΕΠΟ/FIFA/UEFA και εφόσον αποφευχθεί το καταστροφικό σενάριο της αποβολής από τις τάξεις της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, τότε να έρθουν οι τελικές εισηγήσεις του Πορτογάλου τεχνικού για να μπει σε κίνηση ο σχεδιασμός ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στον οποίο μην ξεχνάμε, θα παίξει επίσης ρόλο αν ο Ολυμπιακός θα είναι απευθείας στους ομίλους του Champions League ή θα χρειαστεί να παίξει προκριματικά για να το καταφέρει.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Καμία ανάμειξη Μαρινάκη με αγγλική ομάδα"

"Ο Κοντονής θα έχει την τύχη του Βαρουφάκη"

Κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους...

Οι συνέπειες του ποδοσφαιρικού Grexit

Φάκελος "λήξη συμβολαίων" στο λιμάνι

Αναστόπουλος: "Γι΄αυτό δεν πήγα το 2004 στον Ολυμπιακό"

Φερέρα: "Ποιοτικός ποδοσφαιριστής ο Μανιάτης"

Βαλβέρδε: "Πάντα ξεχωριστός για μένα ο Ολυμπιακός"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ