ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ζωή μετά την Μπάγερν

Η ζωή μετά την Μπάγερν
INTIME SPORTS

Στο Λιμάνι αφήνουν πίσω τους την ήττα από την Μπάγερν και από την Παρασκευή (18/9) ο Σίλβα με τους παίκτες του πιάνουν ξανά δουλειά, με στόχο να βελτιώσουν τις αγωνιστικές αδυναμίες τους και να παρουσιαστούν καλύτεροι στα επόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ρεπό είχαν την Πέμπτη (17/9) οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, προκειμένου να πάρουν τις κατάλληλες ανάσες και από την Παρασκευή (18/9) να επιστρέψουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Ξάνθη (22/9, 20:30) για την 4η αγωνιστική της Super League.

Για κάτι περισσότερο από 24 ώρες οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν σωματικά και ψυχολογικά, από την προσπάθεια που κατέβαλλαν κόντρα στην Μπάγερν και η οποία δεν συνοδεύτηκε από ένα θετικό αποτέλεσμα. Κρίνοντας με βάση την συνολική εικόνα της αναμέτρησης και όχι το σκορ, ο Ολυμπιακός δεν ήταν ακόμη 100% έτοιμος για τις ανάγκες ενός τέτοιου αγώνα.

Όχι ότι υπήρχε απαίτηση για νίκη κόντρα στην Βαυαρική ομάδα, ωστόσο οι Πειραιώτες με εξαίρεση 2-3 φάσεις (και μοιραίο τον εξαιρετικό ανασταλτικά Σαλίνο) δεν μπόρεσαν επί της ουσίας να προβληματίσουν τον Νόιερ. Πριν ακόμη το παιχνίδι η λογική έλεγε ότι ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει -πλην της γερμανικής μηχανής του Πεπ Γκουαρδιόλα- κάμποσα προβλήματα, εσωτερικής φύσεως.

Προβλήματα στα οποία δύσκολα μπορούσε κάποιος να βρει λύση. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος ήταν στην "κουλούρα". Ανέτοιμοι Μπουχαλάκης, Μανιάτης, τιμωρημένος ο Μιλιβόγεβιτς. Ο Καμπιάσο με ένα μήνα στην ομάδα. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Ιντέγιε έχει ακόμη λιγότερο διάστημα στην ομάδα, δύο εβδομάδες και κάτι. Όπως και ο Ερνάνι. Οι Ντα Κόστα, Σιόβας χωρίς ακόμη την απαιτούμενη χημεία ως δίδυμο στην καρδιά της άμυνας.

Μιλάμε για καταστάσεις που δεν μπορεί να ελέγξει ο προπονητής. Ο οποίος είναι επίσης φρέσκος σε μια ομάδα που άλλαξε πολλούς παίκτες και το φετινό καλοκαίρι. Εδώ άλλες κι άλλες ομάδες στην Ευρώπη που έχουν ένα βασικό κορμό για περισσότερα από 2-3 χρόνια και ζορίζονται απίστευτα απέναντι σε έναν σύλλογο όπως η Μπάγερν Μονάχου. Δεν θα είχε πρόβλημα ο ανέτοιμος, ασύνδετος Ολυμπιακός; Και θα εξακολουθεί να έχει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν καλείται τόσο νωρίς να αντιμετωπίζει ομάδες ανάλογου βεληνεκούς και ο ίδιος έχει αλλάξει τόσο πολύ μέσα στο καλοκαίρι.

Στο Λιμάνι δεν έχουν την διάθεση να σταθούν ιδιαίτερα στο αποτέλεσμα της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League. Και δεν θα το κάνουν. Δεν ωφελεί να κλαις πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα. Ο Σίλβα με τους παίκτες του δεν έχουν παρά να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, αφήνοντας πλέον τον χρόνο να δουλεύει υπέρ τους. Και σε πρώτη φάση το ζητούμενο είναι να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός όσο το δυνατόν καλύτερος στο "Emirates" απέναντι στην Άρσεναλ, το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου.

Οι "κανονιέρηδες" ηττήθηκαν στο Ζάγκρεμπ και προφανώς κόντρα στον Ολυμπιακό δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. Γεγονός που σίγουρα κάνει πιο δύσκολο το έργο των "ερυθρολεύκων" στο Λονδίνο. Ρεαλιστικά μιλώντας πάντως, ο στόχος των Πειραιωτών πρέπει να είναι η 3η θέση. Και στο σημάδι να μπει το ματς στο "Maksimir". Ό,τι κι αν έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο "Emirates", είτε έχει βλέψεις για πρόκριση στους "16" του Champions League ή το εισιτήριο στο Europa League, θα χρειαστεί απαραιτήτως αποτέλεσμα στο εκτός έδρας με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Και βασικά τη νίκη γιατί ενδεχομένως να μην του φτάσει ούτε η ισοπαλία στο τέλος.

Το τρίποντο που πέτυχαν οι Κροάτες κόντρα στην Άρσεναλ μπέρδεψε αρκετά τα πράγματα στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης. Και αντιμετωπίστηκε ποικιλοτρόπως. Άλλοι το είδαν ως ευκαιρία του Ολυμπιακού να διεκδικήσει την δεύτερη θέση, άλλοι πάλι θεωρούν ότι πλέον ζόρισε η κατάσταση ακόμη και για την 3η θέση. Σε κάθε περίπτωση πολλά θα ξεκαθαρίσουν μετά τα δύο κολλητά παιχνίδια που παίζουν οι Πειραιώτες με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, στις 20 Οκτώβρη και 4 Νοέμβρη.

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα

Από την Παρασκευή (18/9) ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για το εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη. Παιχνίδι που κρύβει δυσκολίες απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι Ακρίτες έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στις 3 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ισοπαλία με ΠΑΟΚ (εκτός), ισοπαλία με ΑΕΚ (εντός) και ένα σπουδαίο "διπλό" στο Περιστέρι. Έχουν ψυχολογία και καλά τρεξίματα για την εποχή, επομένως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Σίλβα κόντρα στην Μπάγερν είδε πράγματα που τον προβλημάτισαν και άλλα που τον ικανοποίησαν. Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει η δουλειά επάνω στην κατοχή και σωστή κυκλοφορία της μπάλας, τομέας στον οποίο υστέρησε σημαντικά ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (16/9). Όπως και στις συνεργασίες της μεσαίας και επιθετικής γραμμής. Από την άλλη δεν μπορεί να πέρασε απαρατήρητο από τον Πορτογάλο τεχνικό το επιπόλαιο έως και αφελές παιχνίδι του Μαζουακού. Χωρίς συναίσθηση της κατάστασης έμοιαζε να ενεργεί αρκετές φορές στο γήπεδο ο Γαλλοαφρικανός μπακ. Που θα πρέπει να συνέλθει στη συνέχεια, διαφορετικά η επιθυμία του να παίξει στο ιταλικό ή κάποιο άλλο μεγάλο πρωτάθλημα, θα μείνει επιθυμία.

Στο Λιμάνι λοιπόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αφήνουν πίσω τους το ματς με την Μπάγερν και από Παρασκευή κατασκηνώνουν εκ νέου στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, με στόχο να δουλέψουν και να παρουσιαστούν καλύτεροι στη συνέχεια. Αρχικά στις εντός συνόρων υποχρεώσεις τους και εν συνεχεία σε αυτές που αφορούν τον 6ο όμιλο του Champions League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ