ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ

Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας του με μια σειρά από ρεκόρ συνδύασε ο Ολυμπιακός στην διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Διαβάστε τις κορυφαίες επιδόσεις των Πειραιωτών.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός συνδύασε την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος στην ιστορία του (βρίσκεται στο κυνήγι και του Κυπέλλου Ελλάδας), με μια σειρά από ρεκόρ, τα οποία ισοφάριζε ή έσπαγε μέσα στην διάρκεια της σεζόν.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε όλες τις επιδόσεις των "ερυθρολεύκων" σε ένα κείμενο και τις παρουσιάζει. Από το "στοιχειωμένο" ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι σε αυτό επί ημερών Σόλιντ και τα ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, συντελεστή τερμάτων, διαφοράς από τον δεύτερο, διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας και πολλά ακόμη. Πάμε...

Έσπασε το... στοιχειωμένο ρεκόρ του Μπούκοβι

  • Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε 11 σερί νίκες και ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι, που κρατούσε από τη σεζόν 1966-67. Μετά και τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, οι "ερυθρόλευκοι" ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τα επόμενα χρόνια μετά του "Μπουκόβι την ομαδάρα", θα μνημονεύεται αυτή του Σίλβα.
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ

Ρεκόρ ήταν και πάει αυτό του Σόλιντ

  • 16 σερί νίκες (29/10/05 - 12/03/06) επί ημερών Τροντ Σόλιντ μετρούσε ο Ολυμπιακός, ρεκόρ που έσπασε φέτος όταν οι Πειραιώτες επικράτησαν του Πανθρακικού στην Κομοτηνή με σκορ 4-3, φτάνοντας τις 17 σερί νίκες. Την 18η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός άφησε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα, μετά το 1-1 με τον Πλατανιά στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων.
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ισοφάρισε το ρεκόρ εκτός έδρας νικών

  • Την σεζόν 2003-04, ο Ολυμπιακός πέτυχε 13 εκτός έδρας νίκες, ρεκόρ από καταβολής πρώτης εθνικής, το οποίο ισοφάρισε φέτος όταν κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με σκορ 5-2, για την 29η αγωνιστική της Super League. Σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, οι 40 κερδισμένοι βαθμοί μακριά από το γήπεδο τους, είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή για τους "ερυθρόλευκους". Τα δύο εκτός έδρας που έχασε βαθμούς ο Ολυμπιακός, ήταν τα ματς με Πλατανιά (1-1) και ΑΕΚ (ήττα με σκορ 1-0).
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÇÑÁÊËÇÓ-ÏÓÖÐ / SUPERLEAGUE / IRAKLIS-OLYMPIAKOS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÇÑÁÊËÇÓ-ÏÓÖÐ / SUPERLEAGUE / IRAKLIS-OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ρεκόρ διαφοράς από τον δεύτερο

  • Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 85 βαθμούς. Ρεκόρ διαφοράς από τον δεύτερο έχει κάνει σίγουρα, μένει να ξεκαθαριστεί αν θα είναι 28 ή 30 βαθμούς. Η ΑΕΚ είναι 2η αυτή τη στιγμή με 57 βαθμούς, έχει κάνει έφεση στην ποινή του -3 (για τα επεισόδια στο Περιστέρι) και αν τη χάσει πέφτει στους 54. Σε αυτό το ενδεχόμενο περνάει 2ος ο Παναθηναϊκός, που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με 55 βαθμούς. Το προηγούμενο ρεκόρ του Ολυμπιακού ήταν στη σεζόν 2013-1014 και το +17 (86 - 69) από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στον πίνακα κατάταξης.
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έσπασε και "τρέχει" το ρεκόρ των συνεχόμενων εντός έδρας νικών

  • Στις 10 Νοεμβρίου του 1968, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την δημιουργία ενός ρεκόρ με 21 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, το οποίο έλαβε τέλος στις 18 Ιανουαρίου του 1970, κόντρα στον Βύζαντα Μεγάρων. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" ξεπέρασαν αυτή την επίδοση, όταν στις 28 Φλεβάρη πέτυχαν την 22η σερί εντός έδρας νίκη τους μετά το 3-0 επί της Βέροιας. Και το ρεκόρ αυτό "τρέχει" ακόμη, αφού απέναντι στην Καλλονή ο Ολυμπιακός σημείωσε την 25η συνεχόμενη νίκη του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Τελευταία ομάδα που τον υποχρέωσε σε εντός έδρας απώλεια ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στις 6 Δεκεμβρίου 2014 (ισοπαλία 2-2), ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα (3/12) υποχρεώθηκε στην τελευταία του ήττα (1-2 από τον ΠΑΟΚ).
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ρεκόρ πιο γρήγορου πρωταθλήματος

  • Στις 28 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός κέρδισε με σκορ 3-0 την Βέροια στο Φάληρο και παράλληλα εξασφάλισε το πιο γρήγορο πρωτάθλημα της ιστορίας του αλλά και της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η καλύτερη προηγούμενη καλύτερη επίδοση των Πειραιωτών ήταν επί ημερών Μίτσελ και συγκεκριμένα τη σεζόν 2012-13, όταν η πρωτιά είχε εξασφαλιστεί στις 10 Μαρτίου (ημερομηνία γενεθλίων του συλλόγου) του 2013, στο 3-0 επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ρεκόρ συγκομιδής σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών

  • Μετά την επικράτηση κόντρα στην Καλλονή στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη Super League με 28 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Γεγονός που τον οδήγησε σε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (85) σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, ξεπερνώντας αυτό της σεζόν 2000-2001 με 78.
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ισοφάριση ρεκόρ... καλύτερου τερματισμού

  • Καταβάλλοντας την αντίσταση της Καλλονής στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το ρεκόρ καλύτερου... τερματισμού στο πρωτάθλημα με 8 σερί νίκες, ισοφαρίζοντας την επίδοση της αγωνιστικής περιόδου 1999-2000.

Ισοφάριση ρεκόρ του απόλυτου εντός έδρας

  • Ο Ολυμπιακός νίκησε την Καλλονή και τελείωσε το φετινό πρωτάθλημα πετυχαίνοντας 15 νίκες σε 15 εντός έδρας αναμετρήσεις, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της περιόδου 2010-2011, όταν στον "ερυθρόλευκο" πάγκο καθόταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ

Ρεκόρ διαφοράς τερμάτων

  • Με 81 γκολ υπέρ και 16 κατά, με το πέρας των υποχρεώσεων του στην Super League, ο Ολυμπιακός είχε +65 στην διαφορά τερμάτων, αριθμός - ρεκόρ για τους Πειραιώτες σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν το +62 (84-22) το 2000-2001, ενώ σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών δεσπόζει το +69 (88-19) της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014.

Ισοφάρισε το ρεκόρ λιγότερων τερμάτων που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο εντός έδρας

  • Την σεζόν 1973-74 ο Ολυμπιακός είχε κάνει ένα τρομερό ρεκόρ τερμάτων με 102 υπέρ και μόλις 14 κατά. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο και σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, οι Πειραιώτες δέχτηκαν μόλις ένα γκολ εντός έδρας στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στις 02/12/1973, κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, σε ματς που εντέλει έληξε με σκορ 5-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Φέτος, σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, οι "ερυθρόλευκοι" ισοφάρισαν το συγκεκριμένο ρεκόρ, αφού στο "Γ. Καραϊσκάκης" δέχθηκαν μόλις ένα τέρμα στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου επικράτησαν εντέλει με σκορ 3-1.

Ρεκόρ στα διαρκείας

  • 20.082: Αυτός είναι ο αριθμός εισιτηρίων διαρκείας που διέθεσε για τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 18250 καρτών που κρατούσε από την αγωνιστική περίοδο 2006-2007.
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ισοφάριση ρεκόρ διαφορετικών σκόρερ

  • Στο 37ο δευτερόλεπτο του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ο Ερνάνι βρήκε δίχτυα και έγινε ο 19ος σκόρερ των πρωταθλητών στη φετινή Super League, ισοφαρίζοντας την επίδοση της προπέρσινης αγωνιστικής περιόδου, όσον αφορά τον αριθμό διαφορετικών παικτών που πέτυχαν γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Στο... μενού και η Ευρώπη

  • Ο Ολυμπιακός πέτυχε τρεις νίκες στη σειρά, κόντρα σε Άρσεναλ (Λονδίνο) και Ντίναμο Ζάγκρεμπ (πρώτα στην Κροατία, μετά στο Φάληρο), για πρώτη φορά σε επίπεδο ομίλων Champions League.
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
  • Εξασφάλισε την παρουσία του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα (Europa) και το δεύτερο μισό της σεζόν, κατακτώντας την 3η θέση από την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ποτέ άλλοτε δεν είχε πετύχει κάτι ανάλογο.
2-1
2-1 ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
  • Για πρώτη φορά πέτυχε δύο κολλητές εκτός έδρας νίκες στο Champions League. Αυτές απέναντι σε Άρσεναλ (Λονδίνο) και Ντίναμο (Ζάγκρεμπ).
Η χρονιά των "ερυθρόλευκων" ρεκόρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
  • Έφτασε τις 97 νίκες (53 σε 146 ματς Champions League) στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω του τον Παναθηναϊκό με 96 (49 σε 157 ματς Champions League).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φόντακας, Νικόλας, Αλέκος, Κώστας
Οι "πρωτάρηδες" πρωταθλητές του Ολυμπιακού
Αντύπας: Το μόνο που απομένει…
Η φιέστα του Φουστέρ
Λεμονίδης: Βαθμοθηρική... οργάνωση
Μαρινάκης στους παίκτες: "Πιο δυνατοί τη νέα σεζόν"
Η φιέστα για το 43ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού
Διαμαντόπουλος: Τρένο με τον καλύτερο οδηγό
Σκορ και θέαμα ο Ολυμπιακός, 5-0 την Καλλονή
Και δείτε το νέο ξεχωριστό σχέδιο από τα footshirts για πατέρα - γιό. Θρύλους!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ