ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η χειρονομία του Καπίνο

Η χειρονομία του Καπίνο
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Καπίνο χαρακτηρίζεται για τον ατίθασο χαρακτήρα του και πανηγύρισε έξαλλα, όχι όμως προκλητικά όταν ο Τσόρι αστόχησε σε πέναλτι, ενώ ο καυγάς με τον Κατσουράνη του στέρησε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. (VIDEO & PICS)

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι πλέον ο Στέφανος Καπίνο, οπαδός των ερυθρολεύκων από μικρός, χάλασε η μεταγραφή του από τον Αετό Κορυδαλλού για μια ποδοσφαιρική εμφάνιση, αλλά πάλεψε και κέρδισε την άφιξη του στον Πειραιά, χάρη στην επιμονή του να μη μπει απαγορευτικός όρος μεταγραφής σε ελληνική ομάδα.

Ήταν Ιούνιος 2007 όταν ο Στέφανος Καπίνο ...έβγαζε μάτια με τον Αετό Κορυδαλλού και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό τον ήθελαν για τις ακαδημίες τους, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα λόγω της φιλοολυμπιακής οικογένειας του(μέλη της δούλεψαν στην ΠΑΕ), αλλά μια... ποδοσφαιρική στολή δεν τον πήγε στο Ρέντη, αλλά στην Παιανία.

Η μεταγραφή του λοιπόν στον Ολυμπιακό χάλασε επειδή δεν δόθηκε ως αντάλλαγμα ποδοσφαιρικό υλικό στον Αετό, μιας και στον Πειραιά δεν είχαν στις προτεραιότητες τους τις ακαδημίες, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ακαδημίας, Παναγιώτης Αγριόγιαννης, διέκρινε αμέσως το πλούσιο ταλέντο και εισηγήθηκε την απόκτηση του χωρίς καθυστέρηση. Μίλησε μάλιστα και έπεισε τους γονείς του για την ορθότητα της απόφασης του να πάει στην Παιανία και όχι στο Ρέντη. Τον είχε παρακολουθήσει σε αγώνες του Αετού Κορυδαλλού και είχε πειστεί για τις ικανότητες του. Παράλληλα, ξεχώριζε για τα σωματικά του προσόντα, αφού σε ηλικία μόλις 13 ετών ήταν ψηλότερος από 1,85μ.

Η χειρονομία του Καπίνο


Λεζάντα: Ο Στέφανος Καπίνο (δεξιά) με τον προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Αγριόγιαννη και τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το Τριφύλλι στο στήθος με τους Παμπαίδες του Παναθηναϊκού, το τριήμερο 14-15-16 Ιούνιου, στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Ιωνικός για να τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Νίκου Κανελλάκη. Από την αρχή έδειξε ότι η καριέρα του ήταν... προορισμένη να συνδυαστεί με τίτλους. Βοήθησε το Τριφύλλι να κατακτήσει την πρώτη θέση, επικρατώντας του Ολυμπιακού στη διαδικασία των πέναλτι...

Την ευκαιρία για να καθιερωθεί βασικός την άρπαξε το 2011 , όταν ο Τζόρβας πουλήθηκε στην Παλέρμο και είχε μπροστά του μόνο τους Κοτσόλη, Καρνέζη. Ο πρώτος τραυματίσθηκε, ο δεύτερος αποβλήθηκε στο 2΄στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός, μετά τον προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ τη σεζόν 2010-2011. Τότε που είχε κάνει το ολέθριο λάθος στο 97', δέχτηκε γκολ με εκτέλεση φάουλ από τον Μίτσελ, σχεδόν από τη σέντρα και χρεώθηκε τον αποκλεισμό...

Ήταν ο νεότερος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, σε ηλικία 17 ετών, 6 μηνών και 19 ημερών, ξεπερνώντας τον Αντώνη Νικοπολίδη που έγινε βασικός σε ηλικία 18 ετών, 9 μηνών, 11 ημερών. Ο Καπίνο λοιπόν παρέμεινε στην ενδεκάδα και ήταν κορυφαίος στο 1-3 της Τούμπας και στο 1-1 του Καραισκάκης όταν έκανε μια απίστευτη επέμβαση απέναντι στον Φουστέρ.

Η συμμετοχή του στην ενδεκάδα διακόπηκε άκομψα, όταν τσακώθηκε σε μια προπόνηση με τον Κώστα Κατσουράνη. Ο "παλιός" του είπε "πήγαινε να μαζέψεις τη μπάλα" συνοδεία κοσμητικού επιθέτου, ο "νέος" αντέδρασε με χειρονομία και κοσμητικό επίθετο και από τότε τον ... έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Ο Φερέιρα ταυτόχρονα είχε πληροφορίες για ξενύχτια του νεαρού.

Την επόμενη περίοδο 2012-13 ξεκίνησε βασικός ο Καρνέζης, που πουλήθηκε το καλοκαίρι του 2013 στην Ουντινέζε και ο Γιάννης Αναστασίου επανέφερε το 2014 τον Καπίνο στην ενδεκάδα. Ήταν μάλιστα παρών πρωταγωνιστής στο 2-1 επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, αλλά και στο 0-3 του Καραϊσκάκης. Τότε ήταν που κατηγορήθηκε για διάφορες χειρονομίες του, διογκώθηκαν ή διαστρεβλώθηκαν.

Όπως θα δείτε στο βίντεο και στις φωτό, όταν στο 80΄ο Τσόρι έχασε πέναλτι, έκανε χαρακτηριστική χειρονομία με δυο χέρια , όχι προς την πλευρά της εξέδρας και αμέσως έδειξε το τριφύλλι στη φανέλα του. Κι όταν τελείωσε το ματς, τράβηξε από τον ενθουσιασμό του το σορτσάκι προς τα πάνω για να πανηγυρίσει, όπως κάνουν όλοι σε ανάλογες στιγμές. Ήταν εξάλλου φυσιολογικό να δεθεί με την ομάδα που αγωνιζόταν, κι αυτό επιζητούν όλα τα κλαμπ για τους ποδοσφαιριστές τους.

Η χειρονομία του Καπίνο
INTIME SPORTS

Γι αυτό εξάλλου και δήλωσε αιώνια πιστός στον Παναθηναϊκό, όταν το περασμένο καλοκαίρι έφυγε για τη Μάιντς, επιδιώκοντας όμως ταυτόχρονα την μη αναγραφή απαγορευτικού όρου μεταγραφής σε άλλο ελληνικό σύλλογο. Γνώριζε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και γι αυτό επέμενε.

Στη Μάιντς έπαιξε μόλις δυο ματς, εξαιτίας της αποβολής του βασικού Λόρις Κάριους στο ματς με τη Χέρτα, αλλά και στο επόμενο εκτός έδρας, όπου η Ντόρτμουντ κέρδισε 4-2.

Ο Στέφανος Καπίνο έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι το ύψος του, που τον βοηθά στις εξόδους και στην κάλυψη της εστίας του. Το δεύτερο είναι η ισχυρή προσωπικότητα του, αφού πρόκειται για έναν τερματοφύλακα τον οποίο "νιώθει" όλο το γήπεδο. Διακρίνεται επίσης για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, είναι "αλήτης" με την καλή έννοια, κάτι που χαρακτηρίζει βέβαια όλους του μεγάλους παίκτες με εγωισμό.

Ίνδαλμα του είναι ο Ιταλός τερματοφύλακας της Γιουβέντους Τζιανλουίτζι Μπουφόν, τον οποίο εκτιμά απεριόριστα για τον τρόπο που αγωνίζεται. Του αρέσει η ιταλική σχολή, διότι πιστεύει ότι είναι η πληρέστερη στον κόσμο.

Η χειρονομία του Στέφανου Καπίνο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ