ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Η UEFA επιβεβαιώνει έρευνα για την ΠΑΕ Ολυμπιακός"

"Η UEFA επιβεβαιώνει έρευνα για την ΠΑΕ Ολυμπιακός"

Η UEFA ερευνά την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση των "εγκληματικής οργάνωσης" στην Ελλάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Guardian", το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις εκπροσώπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Δημοσίευμα για την εισαγγελική πρόταση προφυλάκισης του Βαγγέλη Μαρινάκη που φιλοξενεί ο " Guardian" υποστηρίζει ότι η UEFA έχει αρχίσει έρευνα για την υπόθεση και στηρίζεται σε δηλώσεις εκπροσώπου της.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού φέρεται να κινείται για την απόκτηση και της Νότιγχαμ, με συνέπεια η έγκυρη βρετανική εφημερίδα να τιτλοφορεί το θέμα " η UEFA ερευνά τον διεκδικητή της Νότιγχαμ για στημένους αγώνες στην Ελλάδα".

Το κείμενο αρχίζει παρουσιάζοντας την υπόθεση και τις "υποψίες στημένων αγώνων που περιτριγυρίζουν τον άντρα ο οποίος επιχειρεί να αγοράσει τη Νότιγχαμ, τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη".

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι "ο Μαρινάκης αρνείται τις κατηγορίες" και τονίζεται ότι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ισχυρίζεται ότι "ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος μεροληπτεί εναντίον του αιώνιου πρωταθλητή Ελλάδας και ότι η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα".

Ο "Guardian" επικαλείται πληροφορίες από το "Press Association Sport", σύμφωνα με τις οποίες "ο Μαρινάκης ελέγχεται επίσης από την UEFA, με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία να έρχεται σε επαφή με τον εισαγγελέα προ αρκετών μηνών".

Μάλιστα, στο κείμενο υπάρχουν και δηλώσεις εκπροσώπου της UEFA, ο οποίος αναφέρει: "Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επιπροσθέτως, η UEFΑ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει αποστείλει επίσημο αίτημα για να λάβει το πόρισμα του εισαγγελέα, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου".

Πρόσθεσε, δε, ότι "καμία τελική απόφαση" δεν έχει ληφθεί από δικαστήρια στην Αθήνα εναντίον είτε του συλλόγου είτε του ιδιοκτήτη του.

Ακολούθως, το κείμενο του "Guardian" εξηγεί την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" που βρίσκεται στα δικαστήρια. "Το ανανεωμένο ενδιαφέρον της UEFA για την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ελλάδας από το 2013 είναι σημαντικό, διότι, σε αντίθεση με τους κανονισμούς ποδοσφαίρου στην Αγγλία, η UEFA δεν χρειάζεται καταδίκη για να λάβει δράση εναντίον συλλόγων ή μεμονωμένων προσώπων. Η διοικούσα αρχή μπορεί να επιβάλει ποινές εάν είναι 'επαρκώς ικανοποιημένη' ότι υπάρχουν αποδείξεις παράβασης".

Ο "Guardian" επιχείρησε να επικοινωνήσει με την EFL, τη διοργανώτρια της Championship όπου αγωνίζεται η Νότιγχαμ και είναι αρμόδια για τον έλεγχο κάθε υποψήφιου νέου ιδιοκτήτη συλλόγου, ωστόσο η λίγκα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά "είναι ξεκάθαρο ότι ο Μαρινάκης θα περνούσε τους ελέγχους, επειδή δεν έχει εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις", ενώ προστίθεται το παράδειγμα του ιδιοκτήτη της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο, ο οποίος αγόρασε τον ιστορικό σύλλογο παρότι αντιμετώπιζε κατηγορίες για απάτη και για τις οποίες καταδικάστηκε μετά από την εξαγορά.

"Ο Μαρινάκης, ο οποίος δαπάνησε 74.000.000 ευρώ για μία από τις τέσσερις βασικές τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Κουβεϊτιανό ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ, Φαουάζ αλ Χασαουί, εδώ και μήνες", καταλήγει το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η αντίδραση του Ολυμπιακού για το δημοσίευμα του "Guardian"
Στους κατηγορουμένους το πόρισμα για την εγκληματική οργάνωση
Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη για 28 της "εγκληματικής οργάνωσης"
Το σκεπτικό για την πρόταση προφυλάκισης Μαρινάκη
Ποιοι προτείνεται να μην παραπεμφθούν σε δίκη
Αυτοί είναι οι "28" της "εγκληματικής οργάνωσης"

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ