ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στιγμές και ατάκες του Αλέφαντου στον Ολυμπιακό

Στιγμές και ατάκες του Αλέφαντου στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια (19 Μαρτίου 2004) ο Νίκος Αλέφαντος πέρασε για τρίτη φορά τις πύλες του Ρέντη και το Sport24.gr θυμίζει χαρακτηριστικές στιγμές και ατάκες από τη διαδρομή του στον Ολυμπιακό.

Τρεις φορές κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Νίκος Αλέφαντος και ισάριθμες φορές ο Παναθηναϊκός κατέκτησε νταμπλ στο τέλος των σεζόν! Το ’84, το ’95 και το 2004!

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια, στις 19 Μαρτίου 2004 ο έμπειρος τεχνικός έκανε το τελευταίο πέρασμά του από το Ρέντη! Ένα πέρασμα που «σημαδεύτηκε» από το 2-2 στο ντέρμπι της Λεωφόρου και από την τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, όπου ζητούσε επανειλημμένως να βγει ο διαιτητής Γιώργος Δούρος στο τηλέφωνο!

Ένιωθε ότι τον είχε αδικήσει ο Κορίνθιος ρέφερι στην περιβόητη φάση της Λεωφόρου με τον Τζιοβάνι και τον Κυργιάκο. Εκεί όπου ο αμυντικός του Παναθηναϊκού γρονθοκόπησε τον Βραζιλιάνο, ο Τζιοβάνι αντέδρασε και ο Δούρος αντί να αποβάλει και τους δύο, απέβαλε μόνο τον άσο του Ολυμπιακού.

Έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό των παικτών εκείνης της σεζόν οι φοβερές ομιλίες του Αλέφαντου. «Είστε παικταράδες ρε, τι να σας πουν οι Παναθηναϊκοί; Πηγαίντε μέσα στην Λεωφόρο και καθαρίστε τους. Να μείνουν όλοι… κάγκελο ρε», ήταν ορισμένες από τις ατάκες του πριν από το ματς.

Στιγμές και ατάκες του Αλέφαντου στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλέφαντος στο 2-2 της Λεωφόρου το 2004

Πράγματι, ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το διπλό στην Λεωφόρο, αλλά ένα γκολ του Γκούμα στα τελευταία λεπτά διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και κάπου εκεί έσβησαν τα όποια όνειρα των Πειραιωτών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο Ρέντη όμως ο κόσμος περίμενε την ομάδα για να την αποθεώσει, ενώ αρκετοί εξ αυτών φιλούσαν τα χέρια του "Αλέφα"!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παικταράδες στο ρόστερ τους. Κρατάμε μία ατάκα του Κριστιάν Καρεμπέ. «Ο άνθρωπος δείχνει ότι ξέρει πολύ μπάλα», είχε πει ο Γάλλος στις πρώτες μέρες του Αλέφαντου στο Ρέντη. Ο Ζιοβάνι από την πλευρά του δεν τον είχε πάρει με καλό μάτι, αλλά όταν είδε ότι ο κυρ Νίκος έφτιαχνε καθημερινά όλο και διαφορετικό πρόγραμμα προπόνησης για να μην βαριούνται οι παίκτες, έγινε στο τέλος… κολλητός του.

Μάλιστα, ο Καστίγιο είχε παίξει και ρόλο μεταφραστή ανάμεσα σε Αλέφαντο και Τζιοβάνι, με τον Βραζιλιάνο να του εκφράζει την ευχαρίστησή του για τη μεταξύ τους συνεργασία! Υπήρχαν και κάποιοι όμως που δεν ήθελαν να τον βλέπουν. Όπως για παράδειγμα ο Τάκης Γκώνιας…

Το φινάλε για τον Αλέφαντο δεν ήταν ιδανικό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν και στον τελικό του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό με 3-1 στη Νέα Σμύρνη και κάπου εκεί τελείωσε άδοξα η τρίτη θητεία του στο Λιμάνι.

Στιγμές και ατάκες του Αλέφαντου στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην ανοιχτή προπόνηση της Ριζούπολης πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου

PΗΟΤΟ CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ