ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η πρώτη κίνηση Ολυμπιακού για τον Μόρα!

Chile's Felipe Mora, right, celebrates with teammate Cesar Fuentes after scoring against Ecuador during a U-20 South American soccer championship match in Mendoza, Argentina, Wednesday, Jan. 23, 2013. (AP Photo/Walter Moreno)
Chile's Felipe Mora, right, celebrates with teammate Cesar Fuentes after scoring against Ecuador during a U-20 South American soccer championship match in Mendoza, Argentina, Wednesday, Jan. 23, 2013. (AP Photo/Walter Moreno) AP

Ο Ολυμπιακός δείχνει διατεθειμένος να μπει σε συζητήσεις από βδομάδα με την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε για τον 23χρονο Χιλιανό επιθετικό, Φελίπε Μόρα. "Αγκάθι" τα 4 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας, αλλά όλα μπορούν να ανατραπούν. (VIDEO)

Έχουν θορυβηθεί στην Χιλή και συγκεκριμένα στην Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε. Ο λόγος έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό και τον Φελίπε Μόρα. Είναι το “αστέρι” τους, είναι ο “μπόμπερ” τους, είναι ο άνθρωπος που σε 28 ματς έχει σκοράρει 19 φορές!

Για αυτό το λόγο όταν απέσπασαν την υπογραφή του πέρσι από την Άουδαξ Ιταλιάνο, φρόντισαν να βάλουν και μία ρήτρα 4 εκατομμυρίων ευρώ, γιατί γνώριζαν ότι θα μπορούσε να φέρει αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία τους. Μόλις ένα εκατομμύριο είχε κοστίσει στην Ουνιβερσιδάδ και μετά από μία σεζόν έχει τετραπλασιάσει τις μετοχές του.

Υπάρχει μία περίεργη κατάσταση πάντως γύρω από τον Μόρα. Ακούγεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ότι ένα σεβαστό ποσοστό διατηρεί ακόμα η Άουδαξ Ιταλιάνο. Ίσως κάτι παραπάνω από 20%. Αυτό ίσως να περιπλέξει κάπως τα πράγματα στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις που σκοπεύει να ξεκινήσει πολύ σύντομα ο Ολυμπιακός με τους Χιλιανούς.

Οι Λατινοαμερικάνοι υποστηρίζουν ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν κάνει ήδη μία πρώτη κρούση στην Ουνιβερσιδάδ. Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει κάνει μία βολιδοσκόπηση, να ρωτήσει πέντε πράγματα για τον Φελίπε Μόρα και να ενημερωθεί σε πρώτη φάση για τις απαιτήσεις της Ουνιβερσιδάδ. Κάπου εκεί πληροφορήθηκαν στο λιμάνι για τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι αυτή τη στιγμή ο Μόρα μοιάζει σαν να είναι ο υπ' αριθμόν ένα στόχος για την κορυφή της επίθεσης και για αυτό το λόγο έχουν σκοπό από την παραπάνω εβδομάδα, εφόσον ανάψει το “πράσινο φως” και ο νέος προπονητής, να “φουλάρουν” για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πρόκειται για μία περίπτωση εξαιρετικά δύσκολη, για μία περίπτωση ακριβή, για μία περίπτωση που ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του και μεξικανικές ομάδες που τον έχουν “σταμπάρει” και κατά συνέπεια θα χρειαστεί ίσως να κάνει και μία μίνι υπέρβαση για να τον φέρει στη χώρα μας. Η ουσία είναι ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αρέσει στους πρωταθλητές Ελλάδας και από βδομάδα θα έχουμε νεότερα.

Photo Credits: AP Photo/Walter Moreno

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ