ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η πρόσληψη Βαλβέρδε στην Ισπανία

Η πρόσληψη Βαλβέρδε στην Ισπανία
INTIME SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr πώς υποδέχτηκε ο ισπανικός Τύπος την είδηση της πρόσληψης του Ερνέστο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό και δείτε τα δημοσιεύματα από τις σημαντικότερες αθλητικές εφημερίδες της Ισπανίας.

Από το περασμένο Σάββατο, όταν έγινε για πρώτη φορά γνωστή η καταρχήν συμφωνία μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ερνέστο Βαλβέρδε, ώστε ο τελευταίος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, οι ισπανικές εφημερίδες – κυρίως οι αθλητικές – δημοσίευσαν την είδηση, άλλες με απλή αναφορά και άλλες με εκτεταμένα ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα δημοσιεύματα από τις σημαντικότερες αθλητικές εφημερίδες της Ισπανίας των τελευταίων ημερών. Όπως ήταν αναμενόμενο, τρεις ήταν οι περιοχές που έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα: καταρχήν τα έντυπα της Χώρας των Βάσκων, αφού ο Βαλβέρδε, αν και με καταγωγή από την Εξτρεμαδούρα, μεγάλωσε, καθιερώθηκε και διέπρεψε τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής στις ομάδες της περιοχής. Από κοντά και τα έντυπα της Καταλονίας, λόγω της επιτυχημένης παρουσίας του Txingurri στην Εσπανιόλ (ως παίκτη και προπονητή) αλλά και της θητείας του στην Μπαρτσελόνα και τέλος τα έντυπα του Λεβάντε, λόγω του ότι η τελευταία ομάδα στην οποία θήτευσε ο Ισπανός, ήταν η Βιγιαρεάλ.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ισπανίας η είδηση ναι μεν δημοσιεύτηκε, αλλά πέρασε στα «ψιλά» των διεθνών, χωρίς εκτεταμένα ρεπορτάζ. Βέβαια είναι σίγουρο ότι μελλοντικά οι δυο μεγάλες εφημερίδες της Μαδρίτης, «Marca» και «As», θα καλύψουν τη παρουσία του Βαλβέρδε στην Ελλάδα με αφιερώματα, όπως είχαν κάνει και στην προηγούμενη θητεία του, στέλνοντας εδώ δημοσιογράφους για συνεντεύξεις με τον «Βάσκο». Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι πάντως φάνηκαν πολύ καλά ενημερωμένοι για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό, την αλλαγή του ιδιοκτησιακού και το τέλος της εποχής Κόκκαλη, το πρόσφατο «όχι» του Βαλβέρδε στον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων» και τις απεριόριστες εξουσίες που έδωσε στον νέο προπονητή ο Μαρινάκης.

Φυσικά δεν αποφεύχθηκαν και οι γραφικότητες με τους «θεούς του Ολύμπου», τον σύγχρονο «Δία», Ερνέστο Βαλβέρδε και την αγάπη των φίλων του Ολυμπιακού στο πρόσωπό του που αγγίζει τα όρια της ειδωλολατρίας, αλλά ούτε και κάποιες σκληρές εκφράσεις όπως αυτή της Καταλανικής «Sport», που γράφει ότι «ο Κόκκαλης είναι πλέον υποχρεωμένος να καταπιεί την παρουσία του Txingurri στον ερυθρόλευκο πάγκο». Ας δούμε όμως τα δημοσιεύματα με τη σειρά:

1. «Mundo Deportivo» (έκδοση της Χώρας των Βάσκων) / 11-8-2010

Η πρόσληψη Βαλβέρδε στην Ισπανία

Η βασκική έκδοση της καταλανικής «El Mundo Deportivo» περίμενε πρώτα να οριστικοποιηθεί η πρόσληψη του Βαλβέρδε με την επίσημη παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό και αφιέρωσε ένα μεγάλο ρεπορτάζ με φωτογραφικό υλικό, βασισμένο κυρίως στα λεγόμενα του Ισπανού στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Τρίτης.

Η πρόσληψη Βαλβέρδε στην Ισπανία

- Τίτλος: «Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έτοιμος να δημιουργήσει τον καινούργιο Ολυμπιακό».

- Υπότιτλος: «Ο Βαλβέρδε παίρνει τα ηνία».

2. «Sport» (Βαρκελώνη) / 9-8-2010

Η πρόσληψη Βαλβέρδε στην Ισπανία

Η καταλανική «Sport» ήταν η πιο γλαφυρή – ξεπερνώντας κάποιες στιγμές ακόμα και τα όρια της γραφικότητας – αλλά και η πιο ενημερωμένη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι. Ακούστε πώς ξεκινάει το κείμενό του ο εκλεκτός συνάδελφος: «Αν ο Όλυμπος, η κατοικία των θεών σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, είχε τον Δία ως βασιλιά, τότε ο Πειραιάς έχει ξανά από χθες τον Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά την Οδύσσεια του τελευταίου στη Βιγιαρεάλ (!!!)». Και συνεχίζει παρακάτω: «Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ιδιοκτήτης πριν ένα χρόνο του Ολυμπιακού, δεν υποχώρησε στην κόντρα που είχε με τον Βαλβέρδε, κάτι που αποδείχτηκε μεγάλη αμαρτία και κόστισε ακριβά. Αυτό όμως το διόρθωσε με προσωπικές του κινήσεις ο νέος ιδιοκτήτης, Βαγγέλης Μαρινάκης, αδιαφορώντας για τη γνώμη του Κόκκαλη που συνεχίζει να είναι πρόεδρος και θα αναγκαστεί να καταπιεί την παρουσία του Βάσκου στην ομάδα».

Η πρόσληψη Βαλβέρδε στην Ισπανία

- Τίτλος: «Ο Ολυμπιακός αφήνεται στα χέρια του “θεού” του, Βαλβέρδε».

- Υπότιτλοι: «Έρχεται σαν σωτήρας στον σύλλογο του Πειραιά, μετά τον σκληρό αποκλεισμό από την Μακάμπι στο Europa League», «Θα ξανασυναντήσει τους Ριέρα και Ιμπαγάσα».

3. «Superdeporte» (Βαλένθια) / 10-8-2010

Η αθλητική εφημερίδα της Βαλένθια κάνει αναφορά στην «λυπηρή κατάσταση του Ολυμπιακού», την οποία καλείται να αλλάξει ο Βαλβέρδε, ο οποίος έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο νέος ιδιοκτήτης έκανε την καθοριστική κίνηση της συμφωνίας με τον Βάσκο, για να ξαναφέρει τον ενθουσιασμό στους απογοητευμένους φίλους της ομάδας.

Η πρόσληψη Βαλβέρδε στην Ισπανία

- Τίτλος: «Ο Βαλβέρδε είναι η ενίσχυση του Ολυμπιακού».

- Υπότιτλος: «Ο πρώην τεχνικός της Βιγιαρεάλ επιστρέφει στον Πειραιά για να αντιστρέψει την κατάσταση του συλλόγου».

4. «Deia» (Μπιλμπάο) / 9-8-2010

Η βασκική «Deia» αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιεύματος στον Βαλβέρδε, κάνοντας μια αναδρομή στην προπονητική καριέρα του Txingurri από τις ακαδημίες της Μπιλμπάο μέχρι τη Βιγιαρεάλ. Αναφέρεται στο πρώτο πέρασμα του Ισπανού από τον Ολυμπιακό και την κατάληξη που είχε η συνεργασία του με τον Κόκκαλη και τέλος κάνει λόγο για το αποτυχημένο ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» στη φετινή χρονιά με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Η πρόσληψη Βαλβέρδε στην Ισπανία

- Τίτλος: «Ο Βαλβέρδε θα προπονήσει τελικά τον Ολυμπιακό».

5. «Marca» (Μαδρίτη) / 10-8-2010

Η μαδριλένικη «Marca» έχει ένα πολύ μικρό «χτύπημα» στα διεθνή, όπου αναφέρει ότι «ο Ισπανός προπονητής Βαλβέρδε θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Ολυμπιακό, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του διάρκειας ενός χρόνου». Όπως γράφουμε και στην αρχή του κειμένου, η «Marca» θα στείλει αποστολή στην Ελλάδα στη διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος, για να καλύψει εκτεταμένα την παρουσία του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό.

6. «As» (Μαδρίτη) / 8-8-2010

Και η άλλη αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης, η «As», έχει συμπεριλάβει την είδηση στα «μικρά» των διεθνών, όμως και εδώ ισχύουν τα ίδια που διαβάσατε πριν για την «Marca». Το κείμενο που συνοδεύεται από μια μικρή φωτογραφία του Txingurri, αναφέρει ότι «ο Βαλβέρδε ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο είχε κερδίσει το νταμπλ πριν δυο σεζόν, για συνεργασία διάρκειας ενός χρόνου. Η συμφωνία έκλεισε στη Βαρκελώνη και ο Βαλβέρδε θα παρουσιαστεί επίσημα στην Αθήνα».

7. «Mundo Deportivo» (Βαρκελώνη) / 8-8-2010

Η καταλανική «Mundo Deportivo» που είχε εκτεταμένο αφιέρωμα στην έκδοσή της στη Χώρα των Βάσκων, στην έκδοση της Βαρκελώνης πέρασε την είδηση στα «μικρά» των διεθνών, όπου αναφέρει ότι «ο Txingurri υπέγραψε στον Ολυμπιακό, μετά την απομάκρυνση του Έβάλντ Λίνεν. Ο Βαλβέρδε επιλέχθηκε από μια λίστα πολλών υποψηφίων, όπου υπήρχαν και τα ονόματα των Πελεγκρίνι, Χουάντε Ράμος και Μανθάνο. Η προηγούμενη παρουσία του στον Ολυμπιακό και η εμπειρία του στην ελληνική Λίγκα, ήταν τα στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του».

- Τίτλος: «Ο Βαλβέρδε επιστρέφει στην Ελλάδα».

8. «Estadio Deportivo» (Σεβίλλη) / 8-8-2010

Η αθλητική εφημερίδα της Σεβίλλης, «Estadio Deportivo», έριξε το βάρος, όπως ήταν φυσικό, στους δυο άλλους υποψήφιους για τον πάγκο του Ολυμπιακού, τους Χουάντε Ράμος και Μανόλο Χιμένεθ, αφού αμφότεροι υπήρξαν προπονητές στην τοπική Σεβίγια. Στο δημοσίευμα αναφέρεται η απόλυση του Λίνεν μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» και οι πιθανοί αντικαταστάτες του, από τους οποίους τελικά προτιμήθηκε ο Βαλβέρδε.

Η πρόσληψη Βαλβέρδε στην Ισπανία

- Τίτλος: «Ούτε Χουάντε, ούτε Χιμένεθ. Ο εκλεκτός είναι ο Βαλβέρδε».

- Υπότιτλος: «Ολυμπιακός: Ο Βαλβέρδε θα αντικαταστήσει τον Έβαλντ Λίνεν».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ