ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η προσφορά είναι η μεγαλύτερη νίκη απ' όλες!

Η προσφορά είναι η μεγαλύτερη νίκη απ' όλες!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πόνος μεγάλος, άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν, τα πραγματικά προβλήματα μπροστά στα μάτια σου. Το Sport24.gr βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε μια νότα ανακούφισης στους πρόσφυγες (VIDEOS+PHOTOS).

Αντικρίζοντας εικόνες όπως αυτές στο λιμάνι του Πειραιά, καταλαβαίνεις ότι τα προβλήματα είναι... λίγο διαφορετικά απ' αυτά που έχεις στο μυαλό σου. Αντιλαμβάνεσαι πως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που περνούν πολύ χειρότερα από σένα, που έχουν χάσει την ελπίδα τους, τα όνειρά τους και παλεύουν για πράγματα που εσύ θεωρείς κεκτημένα.

Ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, διότι πολύ απλά αυτά δεν υπάρχουν, γκρεμίστηκαν. Θέλουν απλά να ζήσουν, να ονειρευτούν, να χαμογελάσουν, να έχουν όλα εκείνα που κάποιοι τους τα στέρησαν. Η κίνηση, λοιπόν, της ΠΑΕ Ολυμπιακός να βρεθεί στο πλάι τους, προφανώς και δεν λύνει κανένα πρόβλημα, όμως δίνει ανακούφιση και μερικές στιγμές χαράς. Είναι από τις νίκες αυτές που σε κάνουν να αισθάνεσαι υπερήφανος, που μεγαλώνουν έναν σύλλογο και τον κάνουν κάτι παραπάνω από ένα σωματείο που πετυχαίνει αγωνιστικούς θριάμβους.

Να βλέπεις τον Ρομπέρτο να παίζει μπάλα σαν μικρό παιδί με παιδιά που προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δεν είναι σπίτι τους και αναγκάζονται να ζουν σε συνθήκες αναξιοπρεπείς, επειδή έτσι κάποιοι αποφάσισαν. Αναθεωρείς πράγματα, βλέποντας ότι τα πραγματικά προβλήματα είναι αυτά. Μανάδες με μωρά, νέους να στοιβάζονται σε μια σειρά για να πάρουν ένα πιάτο φαΐ και μερικά είδη ρουχισμού για να αντιμετωπίσουν το κρύο.

Η προσφορά είναι η μεγαλύτερη νίκη απ' όλες!

Κάποιοι πρόσφυγες έχουν αναλάβει το κούρεμα

Το Sport24.gr βρέθηκε στην πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου οι Ρομπέρτο και Ντομίνγκες εκπροσώπησαν τους παίκτες του Ολυμπιακού, εκεί βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος των Πειραιωτών, Σάββας Θεοδωρίδης, αλλά και υπάλληλοι της ΠΑΕ. Όλοι τους μοίρασαν φαγώσιμα, σκουφάκια του Ολυμπιακού και μπλούζες, μπάλες για να παίζουν τα μικρά παιδιά. Ακόμα και αυτό το λίγο είναι κάτι, είναι σημαντικό, διότι το να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα είναι μοναδικό. Νιώθεις ότι πρόσφερες, ότι δεν έμεινες αδρανής στο δράμα αυτών των ανθρώπων.

Η προσφορά είναι η μεγαλύτερη νίκη απ' όλες!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δίνει ανάσα στο δράμα αυτών των ανθρώπων

Εκεί και ο Πέτρος Κόκκαλης ως εθελοντής, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Μας εξηγούσε το πώς κυλάει η διαδικασία, για τις ανάγκες που υπάρχουν, για τα λεωφορεία που μεταφέρουν αυτούς τους ανθρώπους σε κέντρα φιλοξενίας προκειμένου να έχουν τα βασικά που προφανώς και δεν μπορούν να έχουν σε μια σκηνή στο λιμάνι (κάποιοι δεν έχουν ούτε καν μια σκηνή για να κοιμηθούν), για τις ελλείψεις σε βασικά είδη και για την όλη προσπάθεια που γίνεται από την αγάπη των ανθρώπων και μόνο. Όταν ρωτήθηκε για το αν το Κράτος έχει εμφανιστεί αυτές τις ημέρες εκεί, δεν θέλησε καν να το σχολιάσει. Για προφανείς λόγους.

Η προσφορά είναι η μεγαλύτερη νίκη απ' όλες!

Ενεργά δίπλα στους πρόσφυγες ο Πέτρος Κόκκαλης

Υπήρξαν και κάποιες στιγμές έντασης στη μάχη για μια καλύτερη θέση. Έγιναν κάποια επεισόδια, αλλά συγγνώμη που δεν θα επεκταθούμε περισσότερο. Όταν ο άλλος παλεύει για ένα πιάτο φαγητό ή για να εξασφαλίσει κάτι για να ζεστάνει το παιδί του, προφανώς και θα χάσει την ψυχραιμία του, θα τσακωθεί, θα διαπληκτιστεί. Είπαμε, ο πόνος και η δυστυχία αυτών των ανθρώπων είναι απερίγραπτη. Είδαμε και χαμόγελα βέβαια, κυρίως από μικρά παιδιά. Έπαιζαν με τους εθελοντές και τις εθελόντριες που κάνουν καταπληκτική δουλειά και προσπαθούν με πενιχρά μέσα να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Η προσφορά είναι η μεγαλύτερη νίκη απ' όλες!

Οι σκηνές δίπλα στην Πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά

Στις δηλώσεις που έκαναν στους εκπροσώπους του Τύπου, τόσο ο Ντομίνγκες όσο και ο Ρομπέρτο αναφέρθηκαν στο δράμα αυτών των ανθρώπων και στο πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις βοήθεια και ανακούφιση, αλλά και στο πόσο προνομιούχοι είναι οι ποδοσφαιριστές, ειδικά αντικρίζοντας τέτοιες εικόνες που τους κάνουν να συνειδητοποιούν πολλά πράγματα. Όσο για τον Σάββα Θεοδωρίδη στάθηκε στο δράμα που περνούν αυτοί οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη και στο ότι ο Ολυμπιακός στέκεται αρωγός στην προσπάθεια βοήθειας και ανακούφισής τους.

Στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς...

Το ποδόσφαιρο προσφέρει μίνι διέξοδο...

Κάποιοι δεν χάνουν το χαμόγελο και την ελπίδα τους...

Ρομπέρτο και Ντομίνγκες επί τω έργω...

Οι δυο "ερυθρόλευκοι" άσοι παίζουν με τα παιδιά...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ