ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η παράδοση στο πλευρό του Ολυμπιακού

Η παράδοση στο πλευρό του Ολυμπιακού
Αβραάμ Παπαδόπουλος INTIME SPORTS

Διαβάστε για την προϊστορία του Ολυμπιακού απέναντι σε γερμανικές ομάδες και γιατί είναι το φαβορί με την Ντόρτμουντ (videos).

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ στο γήπεδο "Καραϊσκάκης" την Τετάρτη το βράδυ (21:45 ΝΕΤ), η οποία θα μεταδοθεί κανονικά τελικά, είναι και η τελευταία ουσιαστική ευκαιρία των ερυθρόλευκων έτσι ώστε να διεκδικήσουν τη συνέχεια τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ξεκινήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ με δυο ήττες, οπότε η νίκη εντός έδρας θεωρείται μονόδρομος αν οι Πειραιώτες θέλουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια.

Σε αυτό έχουν ως σύμμαχο της παράδοση των τελευταίων ετών, αφού στα τελευταία πέντε παιχνίδια απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ο Ολυμπιακός μετρά τέσσερις νίκες και μία ήττα!

Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να αναφέρουμε είναι πως από το 1980, όταν και αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά με γερμανική ομάδα, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν ούτε μία ισοπαλία. Συνολικά σε εννέα αναμετρήσεις έχουμε: πέντε ήττες και τέσσερις νίκες.

Κλείνοντας να πούμε πως στα τελευταία τρία ματς απέναντι σε Βέρντερ και Χέρτα ο Ολυμπιακός όχι απλά έχει κερδίσει (εντός/εκτός), αλλά έχει βάλει από τρία γκολ και πάνω. Η προϊστορία λοιπόν είναι με το μέρος των ερυθρόλευκων και μένει μόνο να επιβεβαιωθεί στο γήπεδο.

Αναλυτικά...

1980-1981: Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου

Κύπελλο πρωταθλητριών(πρώτη φάση): Έκανε ήττες μέσα και έξω (2-4, 0-3)

1982-1983: Ολυμπιακός - Αμβούργο

Κύπελλο πρωταθλητριών(δεύτερη φάση):Έκανε ήττες μέσα και έξω (0-4, 0-1)

2002-2003: Ολυμπιακός - Λεβερκούζεν

Τσάμπιονς Λιγκ(όμιλοι): Μία νίκη εντός με 6-2 και μία ήττα εκτός με 2-0

2007-2008: Ολυμπιακός - Βέρντερ Βρέμης

Τσάμπιονς Λιγκ(όμιλοι): Δυο νίκες (εντός/εκτός) με 3-0 και 3-1 αντίστοιχα

2008-2009: Ολυμπιακός - Χέρτα

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ(όμιλοι): Μία νίκη με 4-0

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ