ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ομιλία του Σίλβα πριν από το μεγάλο διπλό στο Ζάγκρεμπ!

Η ομιλία του Σίλβα πριν από το μεγάλο διπλό στο Ζάγκρεμπ!
INTIME SPORTS

Για ακόμη μία φορά δεν άφησε τίποτα στην τύχη του ο Μάρκο Σίλβα. Βίντεο με όλα τα τρωτά σημεία της Ντίναμο, αλλά και με την επιθετική της γραμμή που ξεχωρίζει για την ταχύτητά της, έδειξε στους ποδοσφαιριστές του πριν το ματς στο "Maksimir".

Η Τρίτη (20/10) θύμιζε για τον Σίλβα σαν να είναι άλλη μία μέρα στη δουλειά. Από το πρωί δεν υπήρχε ούτε άγχος, ούτε τυμπανοκρουσίες, ούτε πολλά λόγια. Ο Μάμιτς από την πλευρά του μοιάζει μανούλα στα "mind games". Στη συνέντευξη Τύπου καθόταν και έλεγε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Όταν τον έπιασαν οι Κροάτες δημοσιογράφοι λίγο πριν από το παιχνίδι, έλεγε ότι "είμαστε ποιοτική ομάδα και θα τους κερδίσουμε".

Ο Σίλβα δεν μάσησε, δεν "τσίμπησε" στα όσα είπε ο τεχνικός της Ντίναμο. Κοίταξε να κάνει τη δουλειά του, όπως μόνο αυτός γνωρίζει. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ζητήσει από τους παίκτες του να βγουν έξω για έναν περίπατο το πρωί. Ήθελε να ξελαμπικάρουν λίγο από την κλεισούρα του ξενοδοχείου, να ξεφύγουν λίγο από τους... τέσσερις τοίχους των δωματίων τους και κυρίως να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι ποδοσφαιριστές. Όλα παίζουν το ρόλο τους.

Λίγο αργότερα, το μεσημεράκι, άρχισε να μπαίνει όλη η ομάδα σε ρυθμούς "Maksimir". Ο Σίλβα τους μάζεψε στο ξενοδοχείο και τους έκλεισε σε μία αίθουσα. Είχε προβολή βίντεο, κάθισαν σαν καλοί μαθητές στις θέσεις τους και άκουσαν επί λέξει τα όσα τους είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

"Είναι παιχνίδι υπομονής. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πιέσουμε την άμυνά τους. Αν τους πιέσουμε είναι επιρρεπείς στο εύκολο λάθος. Μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε", ήταν η αρχική του τοποθέτηση και στη συνέχεια τους μίλησε για τα ατού της Ντίναμο:

"Το βλέπετε όλοι σας (σ.σ. έδειχνε στιγμιότυπα από το ματς των Κροατών με την Άρσεναλ) ότι από τη μέση και μπροστά είναι φοβερά γρήγοροι και μπορούν να μας προκαλέσουν ένα σωρό προβλήματα. Να έχετε το νου σας. Να είναι κοντά οι γραμμές. Οι εξτρέμ να κάνουν ντουμπλαρίσματα στους μπακ, να έχουμε γρήγορες επιστροφές. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πίσω".

Ειδικές εντολές πήραν οι Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς, για να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις της Ντίναμο από τον άξονα. Όλο το παιχνίδι των Κροατών περνούσε από τα πόδια του Μασάντο. Όμως και οι Ρογκ – Άντολιτς ουκ ολίγες φορές πήγαν με κάτι μπαλιές – ξυραφιές να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ρομπέρτο.

Όλα όμως πήγαν κατ' ευχήν. Υπομονή ζήτησε ο Σίλβα από τους παίκτες του και το ευχάριστο είναι ότι δεν τους είδε να τα... χάνουν στη φάση του Άντολιτς. Ίσα-ίσα που εκεί "ξύπνησαν", βγήκαν μπροστά και με πρωταγωνιστή τον Ιντέγε, ο Ολυμπιακός έφυγε με το μεγαλοπρεπέστατο διπλό από το παγωμένο "Maksimir".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ