ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Media day του Ολυμπιακού

Η Media day του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το Κύπελλο και τους προσωπικούς τους στόχους μίλησαν επτά παίκτες και ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, στην Media Day Vodafone.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (15/4) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη πραγματοποιήθηκε η Media Day Vodafone του Ολυμπιακού, όπου μίλησαν συνολικά επτά ποδοσφαιριστές και ο τεχνικός των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα.

Κώστας Φορτούνης (Vodafone MVP της σεζόν):

"Είναι μεγάλη χαρά και θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα, όσους με ψήφισαν. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και αφιερώνω αυτό το βραβείο στον σύλλογο πάνω από όλα και μετά στους συμπαίκτες μου", τόνισε ο Έλληνας μέσος και ρωτήθηκε αν η φετινή σεζόν είναι η καλύτερη της καριέρας του:

"Ναι, μπορούμε να το πούμε κι έτσι. Συμμετείχα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, αλλά όπως ήταν και το περσινό, έτσι είναι και το φετινό. Θέλουμε να κάνουμε το νταμπλ όπως και πέρυσι και να κλείσουμε θετικά τη χρονιά".

Για το γεγονός ότι έκανε ρεκόρ στις ασίστ στο πρωτάθλημα:

"Εγώ προσπαθώ πάντα να γίνομαι ολοένα και καλύτερος στις προπονήσεις και να το βγάζω αυτό μέσα στο γήπεδο".

Ο Φορτούνης έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο:

"Ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι εκεί και την Κυριακή. Το έχει αποδείξει, άλλωστε, πως πάντα στα μεγάλα παιχνίδια και στις φιέστες, μας δίνει μια ώθηση παραπάνω. Θέλουμε να γιορτάσουμε το πρωτάθλημα μαζί και μετά να μας δώσει ώθηση για το Κύπελλο".

Η Media day του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τσόρι Ντομίνγκες: "Υποχρέωση να σεβόμαστε τη φανέλα"

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός με τη σειρά του μίλησε για:

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

"Δεν το θεωρώ ως ακόμα ένα εύκολο πρωτάθλημα, γιατί ήμασταν καλοί από την αρχή. Έχουμε προσπαθήσει πολύ, έχουμε δουλέψει πολύ για να το κατακτήσουμε αυτό. Θα άδικο λοιπόν να πούμε πως ήταν εύκολο πρωτάθλημα.

Έχουμε δουλέψει πολύ για αυτό και είμαστε οι δίκαιοι κατακτητές του. Ήταν ο κυριότερος στόχος μας από την αρχή, η προσπάθειά μας να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Τώρα που τα καταφέραμε, έχουμε επικεντρωθεί στον δεύτερο στόχο μας, την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ανυπομονώ να έρθει αυτή η στιγμή και ελπίζω να τα καταφέρουμε".

Το καλύτερο ματς των Πειραιωτών φέτος:

"Είναι πολύ δύσκολο να ονομάσω μόνο ένα παιχνίδι, γιατί στο μυαλό μου υπάρχουν πολλά που έπαιξαν σημαντικό ρόλο για διάφορους λόγους. Σίγουρα ο κόσμος έχει κρατήσει στο μυαλό του ένα ή δύο παιχνίδια σαν πιο σημαντικά, όμως, για μένα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί από όλα τα παιχνίδια μπορείς να πάρεις κάτι καλό και κάτι κακό".

Την καλή κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός:

"Για μας είναι υποχρέωση από την αρχή σαν ομάδα, να σεβόμαστε τη φανέλα, το σήμα που υπάρχει επάνω στη φανέλα μας. Είναι η δουλειά μας, είναι αυτό για το οποίο προσπαθούμε. Για μας λοιπόν ξέραμε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα, παρόλο που έχουμε κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο, ξέραμε πως έπρεπε να συνεχίσουμε έως το τέλος της χρονιάς.

Να κάνουμε τη δουλειά μας, να παρουσιάζουμε ωραία παιχνίδια και δεν έπρεπε να σταματήσουμε έως το τέλος. Το τέλος ακόμα δεν έχει έρθει, έχουμε ακόμα να διεκδικήσουμε το Κύπελλο και θα το κάνουμε έως την τελευταία στιγμή, σεβόμενοι τη δουλειά μας".

Την φετινή παρουσία του Φορτούνη:

"Το 'χω πει και ο ίδιος. Έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά ο Φορτούνης. Από την προετοιμασία έδειξε πως είναι έτοιμος να κάνει κάτι τέτοιο. Του εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Είναι καλό που στην ομάδα υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός".

Η Media day του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νταβίδ Φουστέρ: "Εγώ θέλω να συνεχίσω εδώ, αλλά θα δείξει"

Ο Ισπανός μέσος από την πλευρά του ρωτήθηκε:

Για την επικείμενη φιέστα την Κυριακή:

"Θα είναι μια μέρα γιορτής, μπροστά στον κόσμο μας. Το αξίζουμε, έχουμε παλέψει για αυτό, έχουμε κάνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά και θέλουμε να το γιορτάσουμε, όπως μας αξίζει".

Για την καλή απόδοση των "ερυθρολεύκων" στο τελευταίο στάδιο της σεζόν:

"Είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι, ξέραμε επίσης ότι υπήρχε μια περίπτωση να γίνει ξανά το Κύπελλο, οπότε έπρεπε να είμαστε εγρήγορση. Είμαστε σε καλή φόρμα, πάντα προπονούμαστε πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ακόμα καλύτερα".

Για το αν ξεχωρίζει κάποιο από τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό:

"Όλα τα πρωταθλήματα τα οποία έχω κατακτήσει, είναι σημαντικά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Ίσως το πρώτο που είχα κατακτήσει, γιατί ήταν το πρώτο που κέρδισα στην καριέρα μου. Παρόλα αυτά, είναι εξίσου σημαντικά και τα υπόλοιπα".

Για το αν θα φορά τα ερυθρόλευκα και την επόμενη σεζόν:

"Ξέρω ότι είναι η τελευταία μου χρονιά φέτος. Ξέρω ότι τελειώνει το συμβόλαιό μου. Η ομάδα το ξέρει, εγώ το ξέρω. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Εγώ θέλω να συνεχίσω εδώ, αλλά θα δείξει".

Για την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο της ομάδας:

"Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων στους οπαδούς. Είναι μια σχέση αμοιβαίας αγάπης που έχει αρχίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, είναι να τους ευχαριστήσω για την ανιδιοτελή αγάπη που μου δείχνουν".

Η Media day του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ανδρέας Μπουχαλάκης: "Έτοιμοι και για το Κύπελλο"

Ο Κρητικός μέσος μίλησε για:

Τα συναισθήματα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

"Από την πρώτη στιγμή που ξεκινάει η προετοιμασία, είναι ο στόχος αυτός. Πρώτα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και μόνο ευχαριστημένοι είμαστε από την προσπάθειά μας στο πρωτάθλημα. Νομίζω κάναμε μία πολύ καλή χρονιά, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε και αήττητοι. Ο στόχος επετεύχθη και έχουμε μπροστά μας τις προσεχείς ημέρες και το Κύπελλο. Να το κατακτήσουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν όσο το δυνατόν καλύτερα".

Το αν η εγρήγορση της ομάδας, οφειλόταν στην εκκρεμότητα του Κυπέλλου:

"Το πρωτάθλημα το είχαμε κατακτήσει πολύ καιρό και εφόσον δεν είχαμε προχωρήσει στην Ευρώπη, αναμέναμε τις εξελίξεις και περιμέναμε πως και πώς να οριστεί. Από τη στιγμή που ορίστηκε, είμαστε έτοιμοι, δουλεύουμε καθημερινά σε υψηλή ένταση και όλα θα φανούν στο γήπεδο".

Το αν τον πείσμωσαν οι φετινοί τραυματισμοί:

"Νομίζω πως ναι. Ξεκίνησα πολύ καλά τη χρονιά, ο προπονητής μου είχε δείξει την εμπιστοσύνη του. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, είναι ένα μάθημα και αυτό, εξίσου όπως αν έπαιζα μία γεμάτη σεζόν, γιατί έμαθα καλά τον εαυτό μου, πώς να αντιμετωπίζω κάποιες καταστάσεις και νομίζω ότι του χρόνου θα είμαι ακόμα πιο έτοιμος, ώστε να διεκδικήσω τη θέση μου και ότι δεν κατάφερα φέτος, να το κάνω του χρόνου".

Η Media day του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ρομπέρτο: "Θα πάνε ψηλά Καπίνο - Χουτεσιώτης"

Παρών στην εκδήλωση και ο Ρομπέτο Χιμένεθ Γκάγκο, ο οποίος απάντησε στα εξής ερωτήματα:

Για την κατάκτηση του τίτλου:

"Μπορεί να φαίνεται ένα εύκολο πρωτάθλημα από τη διαφορά των πόντων, όμως, αυτό ακριβώς κάνει τη δυσκολία, για να είσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο και τόσο ανταγωνιστικός. Όμως, εμείς έχουμε δουλέψει πολύ. Τα νούμερα δείχνουν ότι κάναμε μια πάρα πολύ καλή δουλειά στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Για τα κίνητρα της ομάδας:

"Στην αρχή το κίνητρο είναι να αποσπάσεις μια σταθερή διαφορά από τους άλλους. Για αυτόν τον λόγο παλεύουμε. Όταν τα καταφέραμε και ήμασταν πιο ψηλά από τους άλλους, όντως, το κίνητρό μας ήταν να 'μαστε καλύτεροι απέναντι στον εαυτό μας. Να ξεπερνάμε τον εαυτό μας".

Για τις σχέσεις του με τους Καπίνο, Χουτεσιώτη:

"Είναι κι αυτοί μέλη της οικογένειας του Ολυμπιακού, στην οποία υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα και οι σχέσεις μεταξύ μας είναι καλές. Και εκείνοι οι παίκτες που δεν έχουν τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής, εκεί φαίνεται πόσο δεμένη είναι η ομάδα.

Είναι όλοι άψογοι στη συμπεριφορά τους. Και οι δύο αυτοί είναι τέτοια παραδείγματα. Σε επαγγελματικό επίπεδο, προφανώς είναι οι καλύτεροι για να βρίσκονται στον καλύτερο σύλλογο. Τώρα έχουν ευκαιρία να δείξουν την αξία τους και πιστεύω πως έχουν ταλέντο και θα πάνε πολύ καλά".

Αν ξεχωρίζει κάποιο πρωτάθλημα:

"Ίσως το πρώτο πρωτάθλημα που κέρδισα εδώ όταν ήρθα, μπορώ να το ξεχωρίσω λίγο παραπάνω, αλλά κι από την άλλη όλα όσα κέρδισα μου έχουν αφήσει ευχάριστες αναμνήσεις. Είναι το ίδιο σημαντικά για μένα".

Η Media day του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ομάρ Ελαμπντελαουί: "Ανυπομονώ για την Κυριακή"

Ο Νορβηγός διεθνής από την πλευρά του τόνισε:

Για την κατάκτηση του τίτλου και την φιέστα:

"Πραγματικά ήταν μια απίστευτη χρονιά αυτή. Καταφέραμε να κερδίσουμε τον τίτλο, έχοντας μόνο μία ήττα και μία ισοπαλία. Είναι κάτι απίστευτο αυτό, είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και ανυπομονώ για την Κυριακή.

Πρώτον γιατί θέλω να τελειώσει νικηφόρα αυτή η χρονιά, καθώς ελπίζουμε να πάρουμε ακόμα μία νίκη μέσα στο γήπεδό μας και να γιορτάσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Για την καλή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας:

"Ναι, είναι πάρα πολλοί παίκτες μέσα στην ομάδα που έχουν δίψα να δείξουν την αξία τους, μπαίνοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν.

Όλα αυτά ξεκινούν από την προπόνηση. Στην προπόνηση δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, η προπόνηση είναι γεμάτη με ένταση.

Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε για τους αγώνες. Είναι το επάγγελμά μας και είναι υποχρέωσή μας - και έτσι αισθάνομαι εγώ - πως πρέπει πάντα να παίζουμε με τον καλύτερο τρόπο, ό,τι και να έχει γίνει".

Για το αν περίμενε αυτή την πορεία στον Ολυμπιακό και τα συναισθήματά του:

"Είναι αλήθεια πως από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό, ήξερα πως θα έχω τόσες πολλές επιτυχίες. Για αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό, γιατί έχει πολλούς στόχους και κατακτά το πρωτάθλημα.

Ήταν καλό για την καριέρα μου, ήθελα τίτλους, ήθελα να κερδίσω το πρωτάθλημα με την ομάδα αυτή και είναι αλήθεια πως από την πρώτη στιγμή που ήρθα, ένιωσα πάρα πολύ σημαντικός.

Πολύ γρήγορα έγινα βασικός για την ομάδα, από την πρώτη στιγμή, ένιωσα τον σεβασμό και το γεγονός πως με εκτίμησαν.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος, η αλήθεια είναι πως η δεύτερη χρονιά είναι ακόμα καλύτερη, παρά το γεγονός πως, όπως και πέρυσι, όταν απογοητευτήκαμε λίγο με το Champions League, πιστεύω πως έχουμε κάνει πάρα πολύ καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη.

Αποκλειστήκαμε και από το Europa League. Όμως, έχουμε κάνει ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος".

Η Media day του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πραξιτέλης Βούρος: "Και... τερματοφύλακας παίζω"

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 20χρονος αμυντικός ων Πειραιωτών:

Για τα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει με τον Ολυμπιακό:

"Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή για μένα, που από μικρός ήθελα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πόσο μάλλον να παίρνω τίτλους. Έχω ένα πολύ μικρό μερίδιο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και θα ήθελα από του χρόνου, να έχω μεγαλύτερο".

Για τις δύο καλύτερες φετινές του στιγμές:

"Η συμμετοχή μου με την Άρσεναλ σαν αλλαγή και αυτή με τον ΠΑΟΚ σαν βασικός, επειδή συνδυάστηκαν με νίκη και καλή εμφάνιση της ομάδας. Σίγουρα τη νέα χρονιά θέλω να έχω πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και να πάρω περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μου αλλά και να βελτιώνομαι συνεχώς".

Για τον κόσμο στην Μυτιλήνη που φώναζε του Μίτσελ να τον χρησιμοποιήσει στο περυσινό παιχνίδι των δύο ομάδων:

"Η καταγωγή μου έπαιξε σημαντικό ρόλο, αλλά με όλο τον κόσμο έχω καλές σχέσεις. Με στηρίζουν, με βοηθάνε και θέλουν να πάω ψηλά".

Για το ότι προέρχεται από τις σχολές του Ολυμπιακού:

"Προέρχομαι από την ακαδημία του Ολυμπιακού στη Μυτιλήνη, ήμουν πολλά χρόνια και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο που ήρθα στην ομάδα και εντάχθηκα στα τμήματα υποδομής".

Η γνώμη του για τις σχολές:

"Η ακαδημία του Ολυμπιακού, γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Όλο και περισσότερα παιδιά συμμετέχουν στις προπονήσεις και στους αγώνες, οπότε πρέπει να δουλεύουν σκληρά, ώστε να τους έρθει η ευκαιρία να πάνε στα τμήματα υποδομής και να φορέσουν τη φανέλα του Ολυμπιακού".

Στόπερ ή δεξί μπακ:

"Και τερματοφύλακας παίζω, αρκεί να είμαι βασικός".

Η Media day του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ