ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΓΚΕΝΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΓΚΕΝΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο τελευταίο του φιλικό επί βελγικού εδάφους, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 4-0 από την Γκενκ, με τους "ερυθρόλευκους" να πραγματοποιούν χαμηλή πτήση στο "Luminus Arena".

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασαν ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο στο τελευταίο τους φιλικό στο Βέλγιο και ηττήθηκαν με σκορ 4-0 από τη Γκενκ, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα ανασταλτικά. Η κριτική των "ερυθρολεύκων" από το Sport24.gr:

Χουτεσιώτης: Στα δύο πρώτα γκολ τον "εκτέλεσαν" με καθαρό πεδίο βολής, απόρροια της κακής συμπεριφοράς των αμυντικών του. Και στα δύο πέναλτι έπεσε σωστά, στο δεύτερο βρήκε τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να της αλλάξει πορεία. Είχε 2-3 καλές επεμβάσεις, αλλά και δύο άστοχες εξόδους. Έχει τη λιγότερη ευθύνη γι' αυτό το 4-0.

Ελαμπντελαουί: Έμοιαζε να έχει βαριά πόδια, αδυνατούσε να παρακολουθήσει τους αντιπάλους του στο "ένας εναντίον ενός" και πολύ περισσότερο να παρέχει γρήγορη κάλυψη στους χώρους, ενώ δεν βρήκε τον τρόπο να συνεισφέρει στο δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Σισέ: Μαζί με τον Βούκοβιτς ευθύνονται για το πρώτο γκολ της Γκενκ. Στο πέναλτι του Σαμάτα, η ενέργεια του Σενεγαλέζου μόνο αψυχολόγητη μπορεί να χαρακτηριστεί. Χαρακτηριστικές τρεις περιπτώσεις που έκανε "τσαφ" σε εύκολα διωξίματα της μπάλας. Σε κακή μέρα ο 22χρονος στόπερ.

Βούκοβιτς: Κέρδιζε πόντους καθημερινά στην προετοιμασία, έχασε πολλούς από αυτούς με την παρουσία του κόντρα στη Γκενκ. Δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί σε μια εύκολη φάση με τον Σισέ, επιτρέποντας στον Τροσάρντ να πετύχει πανεύκολα το 1-0. Εντελώς λανθασμένη η κάλυψη που πήγε να δώσει στον Τσιμίκα στο 4-0. Έχασε φάσεις και στον αέρα. Προβλημάτισε ο Σέρβος.

Τσιμίκας: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ήταν πως έμοιαζε να υστερεί σε δύναμη και τζαρτζαρίσματα με τους αντιπάλους του. Τουλάχιστον έβγαλε εγωισμό και πήρε πρωτοβουλίες επιθετικά. Από δική του ατομική ενέργεια και κάθετη πάσα στον Ποντένσε, ο Ολυμπιακός έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο ματς με τον Γκερέρο στο 48'.

Μπουχαλάκης: Το σκαρί του δεν τον βοηθά ούτως ή άλλως κόντρα σε ταχείς αντιπάλους, τα βαριά πόδια που κουβαλά από την προετοιμασία έκαναν ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα κόντρα στους Βέλγους. Δεν μπορεί να πιέσει αποτελεσματικά στη μπάλα, δεν κατάφερε να καλύψει χώρους και συχνά έβλεπε τους αντιπάλους του να τον αφήνουν στην πλάτη τους. Με τη μπάλα στα πόδια ήταν καλός, αλλά μέχρι εκεί.

Καμαρά: Όταν το ματς περνάει από τα πόδια του Ολυμπιακού, ο 21χρονος κεντρικός μέσος δεν έχει πρόβλημα, αφού είναι εξαιρετικά άνετος όταν ελέγχει τη μπάλα. Απέναντι στη Γκενκ δυσκολεύτηκε πολύ στο γρήγορο τέμπο των Βέλγων και στο παιχνίδι χωρίς τη μπάλα, έχοντας καλές επιστροφές μεν αλλά λάθος τοποθετήσεις. Θέλει δουλειά στο συγκεκριμένο τομέα.

Φορτούνης: Χαμηλή πτήση για τον playmaker του Ολυμπιακού, που ούτως ή άλλως δεν είχε την υποστήριξη των παικτών στην πλάτη του και μοιραία δεν βρήκε συνεργασίες από τον άξονα. Βρέθηκε με τον Χριστοδουλόπουλο, λιγότερο με τον Γκερέρο, όχι με τον Φετφατζίδη. Του έλειψε η ένταση και οι σωστές αποφάσεις.

Φετφατζίδης: Ανέτοιμος ο 28χρονος εξτρέμ, δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του, ούτε να τους ματσάρει στη δύναμη. Η θέληση δεν του έλειψε αλλά δεν ήταν αρκετή για να προσφέρει τα μίνιμουμ στον αγωνιστικό χώρο.

Χριστοδουλόπουλος: Το εύκολο πέναλτι που έκανε στο 7' δεν στοίχισε στον Ολυμπιακό, αφού το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη έκανε τη δουλειά του. Πήρε πρωτοβουλίες, είχε δύο καλές προσπάθειες εκτός περιοχής, βρήκε συνεργασίες με τον Φορτούνη, έδωσε βοήθειες στον Ομάρ. Κατάφερε να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από το νερό.

Γκερέρο: Το πάλεψε ο Ισπανός φορ, αλλά σε μια συνολικά κακή μέρα για την ομάδα του δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά. Κινητικός, πρόσφερε στηρίγματα, βγήκε στο πλάι, έψαξε τις συνεργασίες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 48', στη μοναδική περίπτωση που τροφοδοτήθηκε σωστά, δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ποντένσε: Καλή επαφή με τη μπάλα, τεχνίτης, ξέρει πότε να δώσει πλάτος στην επίθεση και πότε να κόψει στον άξονα. Χρειάζεται λίγες μέρες ακόμη να φτάσει στο 100%, αφού είναι λίγο διάστημα με την ομάδα. Έβγαλε εκνευρισμό σε δύο - τρεις περιπτώσεις που δεν τον τροφοδότησαν έγκαιρα οι συμπαίκτες του. Από δικό του γύρισμα, ήρθε η χαμένη ευκαιρία του Γκερέρο στο 48'

Ανδρούτσος: Η ταχύτητα του σε συνδυασμό με την ένταση που βγάζει στο παιχνίδι του, έδωσαν μια πνοή στον άξονα αλλά μέχρι εκεί. Δεν "κουμπώνει" με τον Μπουχαλάκη, ενώ παραμένει διστακτικός επιθετικά.

* Κούτρης, Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ μπήκαν στο ματς στο 80' με το σκορ ήδη στο 4-0.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ