ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÊÕÐÅËËÏ / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την ήττα με σκορ 2-1 από την ΑΕΚ και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου γνώρισε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Χαμηλή πτήση από Ρομαό, Ζιλέ, Φορτούνη και Μιραλάς, κέρδος ο Νικολάου.

Ο Ολυμπιακός βρήκε αργά γκολ στο ΟΑΚΑ, αφού μείωσε το σκορ σε 2-1 στο 83', είχε δύο ακόμη καλές στιγμές να σκοράρει ως το τέλος, δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα - αποκλεισμό από την ΑΕΚ, στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Sport24.gr αξιολογεί την αγωνιστική παρουσία των "ερυθρολεύκων".

Προτό: Δεν χρειάστηκε κάτι σπέσιαλ από τον Βέλγο στο πρώτο μέρος, καθώς η εστία του δεν απειλήθηκε επί της ουσίας, ενώ "καθάρισε" 2-3 πονηρά γυρίσματα στην περιοχή του. Φοβερή επέμβαση του Προτό στο 64', που κράτησε -προσωρινά- την ομάδα του στο ματς, διώχνοντας την κεφαλιά του Κονέ. Σωτήρια επενέβη και στο 80' σε προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Στα δύο γκολ που δέχτηκε δεν μπορούσε να κάνει και πολλά.

Ελαμπντελαουί: Ο Νορβηγός δεν θυμίζει τον παίκτη των δύο πρώτων του σεζόν με τα ερυθρόλευκα. Ανασταλτικά κράτησε ικανοποιητικά τη θέση του το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Επιθετικά ήταν άτολμος και δεν έδωσε τίποτα. Μόνο στο 17' η μπούκα του από δεξιά και το γύρισμα που έφερε την ευκαιρία του Ανσαριφάρντ, θύμισε κάτι από τον παλιό καλό Ομάρ.

Ρομαό: Η τιμωρία του Μποτία και οι ενοχλήσεις των Ένχελς - Σισέ, έφερε τον Τογκολέζο ξανά σε ρόλο στόπερ, όπως στην αρχή της σεζόν. Ήταν ψύχραιμος με τη μπάλα στα πόδια και καθάρισε κάμποσες φάσεις, ενήργησε επιπόλαια σε 2-3 περιπτώσεις βάζοντας σε κίνδυνο την ομάδα του. Στη φάση του 2-0 νικήθηκε κατά κράτος από τον Αραούχο. Καλός παίκτης και εξαιρετικά φιλότιμος ο Ρομαό, αλλά στα 34 του δεν γίνεται να είναι σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό...

Νικολάου: Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός στην θέση του στόπερ πριν το ματς, έφεραν τον 19χρονο αμυντικό στην βασική ενδεκάδα. Σπανίως έχασε μονομαχία με την μπάλα στον αέρα ή το χόρτο, είχε έγκαιρες επεμβάσεις ακόμη και όσες φορές χρειάστηκε να βγει στο πλάι για να καλύψει καταστάσεις. Αναλογικά ο πλέον σταθερός της αμυντικής τετράδας των Πειραιωτών σε όλο το 90λεπτο. Μικρός σε ηλικία, αλλά το λέει η ψυχούλα του...

Κούτρης: Είναι στα κόκκινα εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο παρέμεινε στην ενδεκάδα. Στην αξιολόγηση του πρέπει να προσμετρηθεί το γεγονός ότι κουβαλά μόνος του το βάρος της θέσης, στην rookie του χρονιά με τα ερυθρόλευκα. Ενώ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερη πίεση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, φέρει ευθύνη στη φάση του 1-0, καθώς έχασε κατά κράτος την εναέρια μονομαχία από τον σκόρερ Χριστοδουλόπουλο. Επιθετικά πήρε πρωτοβουλίες, ανέβηκε την πλευρά και τουλάχιστον κέρδισε κάποια στημένα για την ομάδα του.

Ζιλέ: Δεν ήταν να ξεκινήσει, μπήκε από το... παράθυρο στην ενδεκάδα, όταν ο Σισέ έμεινε εκτός εξαιτίας των ενοχλήσεων στο ζέσταμα. Ανταποκρίθηκε καλά στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού η ΑΕΚ δεν δημιούργησε καταστάσεις από τον άξονα στο διάστημα της παρουσίας του στο ματς. Δεν μπορούσε όμως να βοηθήσει στην ανάπτυξη και σταδιακά ξέμεινε από ενέργεια. Άφησε τη θέση του στον Οτζίτζα στο 65'.

Ταχτσίδης: Είναι παίκτης με βαρύ κορμί και δυσκολεύτηκε αρκετά στα μαρκαρίσματα, ενώ δεν μπόρεσε να δώσει γρήγορο τέμπο στη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Ούτε έχει την ταχύτητα για να ακολουθήσει το επιθετικό τρανζίσιον και να πατήσει περιοχή. Οι μεταβιβάσεις του ήταν συνήθως σωστές, ενώ η κεφαλιά του στο 83' έδωσε σφυγμό στον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον το πάλεψε μέχρι το τέλος.

Μάριν: Για όσο είχε ενέργεια, ήταν ο παίκτης που πήρε πρωτοβουλίες και προσπάθησε να στρώσει το παιχνίδι μεσοεπιθετικά για την ομάδα του. Η έλλειψη έκρηξης του στοιχίζει, ειδικά όταν ξεκινάει τις προσπάθειες του από τα άκρα. Αμυντικά παραμένει ευάλωτος, αν και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για αδιαφορία. "Κρέμασε" μετά το 55', άφησε τη θέση του στον Πάρντο στο 69'.

Μιραλάς: Αν πει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός δεν περίμενε περισσότερα από τον Βέλγο, ψέμματα θα πει. Στα υπέρ του ότι δεν έχει ίχνος βεντετισμού, δεν εκβιάζει προσπάθειες, δεν λειτουργεί εγωιστικά στον αγωνιστικά χώρο, δίνει πάντα βοήθειες στους μέσους και τους μπακ. Όμως ρυθμό δεν έχει και ακόμη ψάχνει τον ρόλο αυτό που θα τον κάνει αποτελεσματικό στην επίθεση. Σίγουρα με τον Ολυμπιακό να έχει αργή ανάπτυξη, ο Μιραλάς θα ζοριστεί...

Φορτούνης: Όσο η μεσαία και επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού έχει παίκτες που θέλουν την μπάλα στα πόδια και όχι στον χώρο, τόσο η παρουσία του Φορτούνη θα είναι προβληματική. Και αυτό γιατί ενώ έχει σωστή υποδοχή και μεταβίβαση της μπάλας, όταν δεν υπάρχουν χώροι δεν μπορεί να δράσει. Αναγκάζεται να γυρίσει πίσω ή να πάει στα άκρα για να ελευθερωθεί και εκεί εμφανίζεται το χάντικαπ της ταχυδύναμης. Η τεχνική του είναι καλή για περάσει τον πρώτο αντίπαλο, όταν έρχεται η βοήθεια μας μπλοκάρει σχετικά εύκολα. Προσπάθησε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Ανσαριφάρντ: Στη φάση του 17' μπορούσε να εκτελέσει καλύτερα από το γύρισμα του Ομάρ και την απομάκρυνση του Βράνιες. Ο Ιρανός φορ έχει την δικαιολογία της ελλιπούς τροφοδότησης, ωστόσο σήμερα είχε κακό τάιμινγκ στις κινήσεις του, λάθος επιλογές με ή χωρίς την μπάλα, άσχημη υποδοχή της μπάλας και σπανίως βγήκε πρώτος στις διεκδικήσεις. Στο 76' άφησε τη θέση του στον Τζούρτζεβιτς.

Οτζίτζα: Αντικατέστησε τον Ζιλέ και λίγο μετά ο Ολυμπιακός δέχτηκε δεύτερο γκολ. Έδωσε μια φρεσκάδα, κυρίως στην σκέψη, στη μεσαία γραμμή, βοήθησε ώστε η ομάδα του να χτίσει μια κυκλοφορία στον άξονα και να πιέσει μετά το 83' για την ισοφάριση.

Πάρντο: Μέχρι και τη φάση που ο Ταχτσίδης μείωσε σε 1-2, ο Κολομβιανός περνούσε απαρατήρητος στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε "ξύπνησε", ταλαιπώρησε την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ, κέρδισε στημένα και δημιούργησε πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα.

Τζούρτζεβιτς: Από τη σέντρα του Πάρντο στο 87' μπορούσε να γίνει ο ήρωας της αναμέτρησης. Κινήθηκε σωστά στην πλάτη της άμυνας, αλλά το άλμα του ήταν σε λάθος τάιμινγκ και η σκαστή κεφαλιά έδωσε χρόνο στον Μπάρκα να αντιδράσει σωτήρια.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κόντης: "Άσχημος ο αποκλεισμός"
Η ΑΕΚ στον ημιτελικό, 2-1 τον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ