ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΕΜΕΝΙΚΕ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ / ΕΜΕΝΙΚΕ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με κακή απόδοση και παίκτες εκτός κλίματος ντέρμπι, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο έχοντας ελάχιστους διασωθέντες στην αναμέτρηση.

Το Sport24.gr αξιολογεί την αγωνιστική εικόνα των "ερυθρολεύκων" στο ντέρμπι της Λεωφόρου και την ήττα με σκορ 1-0 από τον Παναθηναϊκό:

Προτό: Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Βέλγος αντέδρασε σωστά σε σουτ του Λουντ, στην πρώτη φάση που πραγματικά απειλήθηκε η εστία του. Προσπάθησε να αλλάξει την πορεία της μπάλας στο γκολ του Βιγιαφάνιες, δεν τα κατάφερε και ο Αργεντίνος σκόραρε. Σταθερός σε κάθε άλλη περίπτωση που χρειάστηκε να επέμβει.

Ελαμπντελαουί: Είχε προβλήματα με την κίνηση του Λουντ προς τον άξονα και του πήρε λίγη ώρα μέχρι να αντιληφθεί τον τρόπο που επιχειρούσε να τον παρασύρει ο Φινλανδός σε χώρο διαφορετικό από αυτόν της ευθύνης του. Κάπως έτσι ο Λουντ έφτιαξε τη φάση του γκολ των γηπεδούχων. Ούτε στο επιθετικό κομμάτι κατάφερε να δώσει πράγματα ο Νορβηγός, που είναι σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα με μοναδική παρένθεση το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ένχελς: Δεν έφαγε φάσεις κάθετα και στην πλάτη της άμυνας ο Ολυμπιακός, με τον Ένχελς να βγαίνει συχνά πρώτος και αποτελεσματικά στην μπάλα, να καθαρίζει φάσεις στον αέρα και να προωθεί σωστά το παιχνίδι από χαμηλά. Το τελικό αποτέλεσμα και η κακή μέρα των περισσότερων συμπαικτών του αδικεί την προσπάθεια του Βέλγου στόπερ.

Σισέ: Ίσως ο πλέον σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού στο 90λεπτο της Λεωφόρου. Δεν έχασε προσωπική μονομαχία σε κανονική ροή αγώνα, βρήκε τρόπο να καλύψει αποτελεσματικά και στον χώρο μακριά από την περιοχή, αποτελεσματικός και στο ψηλό παιχνίδι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια ο Σενεγαλέζος, στάθηκε καλά σε μια ζόρικη έδρα.

Κούτρης: Είχε ζόρια με τον Βιγιαφάνιες από το ξεκίνημα και δυσκολεύτηκε πολύ στο ένας εναντίον ενός με τον Αργεντίνο, αδυνατώντας να περιορίσει επαρκώς τη δράση του αντιπάλου του. Τον αδικεί μερικώς η φάση του γκολ, αφού αυτός χάνει τον Βιγιαφάνιες στην πλάτη του, αλλά την ίδια στιγμή έχει συγκλίνει στην καρδιά της άμυνας για να καλύψει τον χώρο. Επιθετικά φάνηκε μόνο στο τελευταίο τέταρτο, όταν ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε χαμηλά και είχε την ευκαιρία να ανέβει μέτρα. Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο 23χρονος μπακ.

Ρομαό: Δεν είχε την ενέργεια και την αποφασιστικότητα του προ εβδομάδας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, του πήρε ένα εικοσάλεπτο παιχνιδιού για να βρει πατήματα και σωστές επιλογές. Είχε να καλύψει και την ανεπάρκεια του Οτζίτζα Οφόε που σε κάμποσες περιπτώσεις ενήργησε ως θεατής, αναγκάζοντας τον Τογκολέζο να τρέχει και γι' αυτόν. Ανέβηκε στην επανάληψη και ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση.

Οτζίτζα: Δεύτερος στις διεκδικήσεις και εκτός ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο ο Βέλγος, αδυνατούσε να βρει πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, δεν κρατούσε τη μπάλα και μοιραία δεν μπορούσε να βγάλει μπροστά την ομάδα του. Από δική του κάκιστη επιλογή σε περίπτωση κόντρας έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να επιτεθεί σε ανοργάνωτη άμυνα και να ανοίξει το σκορ, τη στιγμή που ο ίδιος παρακολουθούσε... περπατητός. Με θολωμένο μυαλό και αδικαιολόγητα νεύρα στο παιχνίδι, άφησε τη θέση του στον Ζιλέ στο 77'. Αναλογικά, μάλλον ο χειρότερος του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση.

Πάρντο: Δεν κινήθηκε σωστά στον χώρο, δεν ανησύχησε τους αντιπάλους του στο ένας εναντίον ενός, είχε κακές επιλογές με ή χωρίς τη μπάλα στα πόδια. Δεν βοήθησε ούτε στην κυκλοφορία, ούτε στη δημιουργία, ούτε πάτησε περιοχή. Κακό ματς από τον Κολομβιανό, σωστή η αντικατάσταση του με τον Ανσαριφάρντ στο 74'.

Φορτούνης: Με τον Οφόε εκτός κλίματος αγώνα, τον Πάρντο εκτός ρυθμού και τον Ανδρούτσο μοναδικό παίκτη της μεσαίας γραμμής που προσπαθούσε τουλάχιστον να παίξει ορθολογικά, πήγε στράφι η προσπάθεια του Φορτούνη. Ο Έλληνας μέσος αναγκάστηκε να γυρίσει μέτρα πίσω για να πάρει τη μπάλα, κουβάλησε και μοίρασε σωστά, κέρδισε φάουλ, πήρε πρωτοβουλίες και ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του. Συμπαραστάτες δεν βρήκε αλλά τουλάχιστον αυτός το πάλεψε.

Ανδρούτσος: Είχε περισσότερο στο μυαλό του να δίνει βοήθειες στον ευάλωτο αμυντικά Κούτρη, ακολουθώντας σε κάθε περίπτωση τα ανεβάσματα του Κουλιμπαλί. Προσπάθησε να δώσει στηρίγματα στο χτίσιμο των επιθέσεων, λειτουργώντας ως σκαλοπάτι για την κυκλοφορία της μπάλας αλλά μέχρι εκεί. Η προβληματική ανάπτυξη της ομάδας του, στέρησε και από τον ίδιο την δυνατότητα να φανεί απειλητικός. Ο Λεμονής ήθελε περισσότερο την προσωπική ενέργεια και γι' αυτό τον άλλαξε με τον Καρσελά στο 65'.

Εμενίκε: Με εξαίρεση την προσπάθεια του Φορτούνη, ο Νιγηριανός φορ ήταν απελπιστικά μόνος ανάμεσα σε Μολέντο και Κολοβέτσιο. Με την είσοδο του Ανσαριφάρντ βρήκε στήριγμα και έγινε περισσότερο απειλητικός, αλλά όχι και καθοριστικός. Κράτησε μπάλα, βγήκε από την περιοχή και έδωσε στηρίγματα αλλά σπανίως βρέθηκε σε θέση βολής. Στο 89' έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει καθώς δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε μόνος στην μικρή περιοχή και ο Βλαχοδήμος είδε τη μπάλα με ανακούφιση να καταλήγει στην αγκαλιά του.

Καρσελά: Ο Ολυμπιακός βρήκε προσωπικές ενέργειες στο πρόσωπο του Μαροκινού, αλλά του έλειψε ξανά η αποτελεσματικότητα. Δεν φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες ο Καρσελά, αντιθέτως το ψάχνει, όμως πολύ δύσκολα τις ολοκληρώνει σωστά. Έτσι έγινε και στη Λεωφόρο, αλλά τουλάχιστον τον ένιωσε η αντίπαλη άμυνα.

Ανσαριφάρντ: Στο 74' μπήκε, στο 78' λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν από σπάσιμο του Εμενίκε νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο. Στην εκτέλεση του κόρνερ, από το ένα μέτρο στο δεύτερο δοκάρι πήρε τη κεφαλιά και ενώ ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει, είδε ξανά τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να σώζει με καταπληκτική επέμβαση και την βοήθεια του δοκαριού! Απείρως πιο απειλητικός από τον παίκτη που αντικατέστησε (Πάρντο), ίσως έπρεπε να μπει νωρίτερα στο παιχνίδι.

Ζιλέ: Στα 15 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε αντί του Οτζίτζα, ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλύτερη ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο και καθαρή σκέψη στη μεσαία γραμμή. Σίγουρα όμως η ομάδα του χρειαζόταν παραπάνω πράγματα -που δεν βρήκε- για να σώσει την ισοπαλία στη Λεωφόρο.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Βιγιαφάνιες ο Παναθηναϊκός 1-0 τον Ολυμπιακό
Ουζουνίδης: "Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα"
Λεμονής: "Μας μένει η πίκρα για τις 2-3 χαμένες ευκαιρίες"
Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
Δύο σερί νίκες για Παναθηναϊκό απέναντι στον Ολυμπιακό μετά από 40 χρόνια
Η τρομερή απόκρουση του Βλαχοδήμου στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ