ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ICON

Με συγκλονιστικό τον Σισέ, σκόρερ τον Ένχελς και κυρίαρχους στον άξονα τους Ρομαό, Οτζίτζα και Φορτούνη, ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των Πειραιωτών.

Προτό: Δεν πιέστηκε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αποτελεσματικός στις δύο ουσιαστικά φορές που χρειάστηκε να επέμβει σε αυτό το διάστημα. Έδωσε σωστή κατεύθυνση στην άμυνά του, είχε συγκέντρωση και πήρε τις σωστές αποφάσεις. Χωρίς να κάνει τη μεγάλη απόκρουση παίρνει καλό βαθμό.

Ελαμπντελαουί: Είχε πάντα το νου του στην άμυνα, έχοντας στην πλευρά έναν παίκτη επικίνδυνο όπως ο Βιεϊρίνια. Ανέβηκε με σύνεση στην πλευρά του για να βοηθήσει τον Πάρντο, δεν πήρε αχρείαστα ρίσκα και κάλυψε έξυπνα τον χώρο ευθύνης του. Θετικός ο Νορβηγός μπακ.

Ένχελς: Καλός με τη μπάλα στα πόδια, το ίδιο και με την μπάλα στον αέρα αμυντικά και επιθετικά. Στο 12’ έσπασε τη μπάλα με το κεφάλι βγάζοντας σε θέση βολής τον Ανδρούτσο αλλά χρεώθηκε με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ. Έκανε το ίδιο στο 28’, όμως ο Σισέ αστόχησε σε σουτ στην κίνηση. Τελικά έκανε μόνος του τη δουλειά στο 51’ για το 1-0. Στο πρώτο μέρος είχε θέματα όταν χρειάστηκε να αμυνθεί μακριά από την περιοχή, στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε καλύτερα, βελτιώθηκε και δεν επέτρεψε πολλά πολλά στους αντιπάλους του.

Σισέ: Ξεκινάμε… ανάποδα. Απίστευτη επέμβαση στο 89’ από τον Σενεγαλέζο, όταν έσβησε τη χαρά από τα χείλη του Βαρέλα! Ο Σισέ νίκησε ολοκληρωτικά τον Πρίγιοβιτς και ισοπέδωσε τους αντιπάλους του σε κάθε προσωπική μονομαχία. Θετικός με τη μπάλα χαμηλά χάρη στα μακριά κανιά του, πραγματικά ανίκητος στον αέρα. Συγκλονιστικό ματς από τον 22χρονο στόπερ.

Κούτρης: Όπως και ο Ομάρ, δεν ήθελε να πάρει ρίσκα στην επίθεση καθώς ο Μακ παραμόνευε για το παραμικρό λάθος. Μετρημένος, λιτός κι απέριττος επιθετικά, εξαιρετικά συγκεντρωμένος, πρώτος στη μπάλα και αποτελεσματικός αμυντικά. Καλό ματς από τον Βραζιλιάνο μπακ.

Ρομαό: Κάλυπτε εξαιρετικά τους χώρους, δίνοντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον Οτζίτζα και πέραν μιας περίπτωσης στο πρώτο μέρος δεν επέτρεψε στους αντίπαλους χαφ να απειλήσουν από τον άξονα. Νίκησε παλικαρίσια στον αέρα Πρίγιοβιτς και Λέοβατς, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το γκολ του Ένχελς. Κινήθηκε πανέξυπνα στο δεύτερο ημίχρονο διαβάζοντας κάθε κίνηση των αντιπάλων του. Θετικότατος ο Τογκολέζος χαφ.

Οτζίτζα: Μαζί με τον Ρομαό "κατάπιαν" τους κεντρικούς μέσους του ΠΑΟΚ. Ισοπεδωτικός στις προσωπικές μονομαχίες ο Βέλγος μέσος, κράτησε και μοίρασε σε σωστούς χρόνους τη μπάλα και το σημαντικότερο: απέφυγε επιμελώς να «κουτουλήσει» στα ίδια μέτρα με τον Φορτούνη, κράτησε σωστές αποστάσεις και έδωσε πολλές βοήθειες ανασταλτικά. Εξαιρετικός και ο Οτζίτζα.

Φορτούνης: Πήρε πρωτοβουλίες, κράτησε και μοίρασε σωστά τη μπάλα, σπανίως λάθεψε, έδωσε ρυθμό, έτρεξε πολύ καλύπτοντας χώρους ή πρεσάροντας. Μια all around εμφάνιση από τον Φορτούνη, που αποθεώθηκε τη στιγμή της αλλαγής του στο 86’.

Πάρντο: Από διάθεση άλλο τίποτα, προσφέροντας και στηρίγματα ανασταλτικά στον μπακ της πλευράς του. Ταλαιπώρησε τον Λέοβατς σε κάμποσες φάσεις, πήρε πρωτοβουλίες, πάλεψε κάθε φάση μέχρι το τέλος. Το μόνο που του έλειψε ήταν η αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Ανδρούτσος: Στο πρώτο ημίχρονο περιόρισε στο ελάχιστο την δράση ενός πολύ επικίνδυνου μπακ επιθετικά όπως ο Μάτος, ακολουθώντας παντού τον Βραζιλιάνο. Να δημιουργήσει δεν κατάφερε στο ένας εναντίον ενός, έδωσε στηρίγματα για την κυκλοφορία της μπάλας με τη συνεχή κίνηση του στο χώρο. Για χιλιοστά δεν σκόραρε με στυλ… νίντζα στο 38’, στο γύρισμα του Πάρντο. Στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο μέρος, όtan ήταν άψογος τακτικά μέχρι και το 69’, όταν καταχειροκροτούμενος άφησε τη θέση του στον Μάριν.

Ανσαριφάρντ: Δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα περίμενε, ούτε ο ίδιος μπόρεσε με κάποια προσωπική ενέργεια να φτιάξει φάσεις για τον εαυτό του. Όμως πάλεψε γενναία με τους σκληροτράχηλους Βαρέλα, Σαμπράνο, κέρδισε και έχασε μάχες, αμύνθηκε εξαιρετικά πίσω από την μπάλα καλύπτοντας χώρους. Φιλότιμος αν μη τι άλλο ο Ιρανός φορ.

Μάριν:Δεν κατάφερε και πολλά στο 25λεπτο που αγωνίστηκε, έμοιαζε να είναι εκτός ρυθμού και εξαιρετικά ευάλωτος αμυντικά.

Ζντιέλαρ: Μπήκε στο 86’ για να κλειδώσει τον Μπίσεσβαρ στον άξονα και να δώσει αμυντική ασφάλεια σε αυτό το χώρο.

Τζούρτζεβιτς: Αντικατέστησε τον Ανσαριφάρντ στα χασομέρια της αναμέτρησης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ