ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / JUVENTUS - OLYMPIAKOS / ÏÌÁÄÁ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / JUVENTUS - OLYMPIAKOS / ÏÌÁÄÁ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο, ωστόσο στάθηκε εξαιρετικά για 60 λεπτά, έχοντας κάμποσους διακριθέντες και με τους Νικολάου - Ζντιέλαρ να κάνουν εξαιρετικό ματς.

Το Sport24.gr περνάει από ακτίνες την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο Τορίνο και το ματς με τη Γιουβέντους όπως οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν αρκετά καλά αλλά γνώρισαν την ήττα με 2-0.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

Προτό: Στην πρώτη πραγματική απειλή για την εστία του ενήργησε σωτήρια στη σκαστή κεφαλιά του Στουράρο στο 35'. Το ίδιο ακριβώς έκανε στην προσπάθεια του Μάντζουκιτς πέντε λεπτά αργότερα, αλλά και στο πλασέ του Ντιμπάλα στο 45'! Θα ήταν αμαρτία να την πλήρωνε από την καραμπόλα Ρομαό - Ένχελς αμέσως μετά, αλλά το δοκάρι ήταν με το μέρος του Βέλγου γκολκίπερ. Δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα δύο τέρματα που δέχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Με καλές τοποθετήσεις, σωστές αποφάσεις και ψυχραιμία στο παιχνίδι του ο Προτό, έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις στον Ολυμπιακό.

Φιγκέιρας: Είχε να αντιμετωπίσει τον... δαίμονα Ντόουγκλας Κόστα και τηρουμένων των αναλογιών τα πήγε καλά, αν υπολογίσει κανείς ότι η Γιουβέντους φόρτωνε πολύ την πλευρά του Βραζιλιάνου εξτρέμ. Έμεινε συγκεντρωμένος, κράτησε τη θέση του, δεν πήρε αχρείαστα ρίσκα, εξέπληξε ευχάριστα με την ηρεμία και την αποφασιστικότητα του. Ο παράγοντας κούραση και η τοποθέτηση του Μάντζουκιτς στην πλευρά του έφεραν προβλήματα στον Πορτογάλο μπακ από το 60' και μετά. Σίγουρα θετική η παρουσία του στο ματς.

Ένχελς: Πολύ καλός στον αέρα, ζορίστηκε κάπως με την μπάλα χαμηλά, αλλά συνήθως είχε σωστές τοποθετήσεις που τον βοηθούσαν να διώχνει αποτελεσματικά. Ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, αποτελεσματικός στις επεμβάσεις του σε πρώτο χρόνο. Ο Βέλγος στόπερ έχει καλά στοιχεία και ο χρόνος μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του. Έβγαλε κούραση μετά την πρώτη ώρα αγώνα.

Νικολάου: "Σήκωσε" τον Μάντζουκιτς στον αέρα στο 18', του πήρε τα μέτρα και περιόρισε στο ελάχιστο (πλην της φάσης του 40') τη δράση του πολυδιαφημισμένου Κροάτη φορ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 50' πήγε με τρομερή αποφασιστικότητα πάνω στον Κουαδράδο, βγάζοντας τον... πλάγιο άουτ μαζί με τη μπάλα. Δεν μάσησε ο πιτσιρικάς, απέδειξε πανηγυρικά σε ένα τέτοιο γήπεδο και κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους, ότι είναι έτοιμος να δώσει ουσιαστικές λύσεις στον Ολυμπιακό εδώ και τώρα. Τρομερή η ψυχραιμία, το θράσος και η αυτοπεποίθησή του. Το μέλλον του ανήκει, αρκεί να τον εμπιστευθεί ο Ολυμπιακός.

Κούτρης: Είχε δείξει ανασταλτικές αδυναμίες μέχρι σήμερα, όμως κόντρα στον Γιουβέντους στάθηκε πολύ καλά, αφού τον βοήθησε και το γεγονός ότι όλη η ομάδα ήταν εξαιρετικά προσηλωμένη στο τακτικό κομμάτι της αναχαίτισης των αντιπάλων του. Έκλεισε σωστά στις διαγώνιες καλύψεις, ανέβασε μέτρα όταν έπρεπε και κράτησε τόσο τον Κουαδράδο, όσο και τον Ντόουγκλας Κόστα μετά το 60', μακριά από θέσεις βολής. Καλό ματς από τον Κούτρη.

Ρομαό: Είχαμε ξεχάσει πόσο πολύτιμος είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής με την δύναμη και το πρέσινγκ του. Ειδικά με την ταυτόχρονη παρουσία του Ζντιέλαρ είχε να καλύψει λιγότερα μέτρα, γεγονός που τον έκανε ακόμη περισσότερο χρήσιμο και αποτελεσματικό. Πάλεψε σε κάμποσες φάσεις με τον Ματουΐντι, κέρδισε και έχασε μάχες. Στη σούμα θετικό το πρόσημο για τον Τογκολέζο.

Ζντιέλαρ: Όποιος είχε τη δυνατότητα να δει το ματς από τα πάνω διαζώματα του γηπέδου, μπορεί να αντιληφθεί ακριβώς τι παιχνίδι έχει κάνει ο Σέρβος αμυντικός μέσος. Σε επαφή με τη μπάλα ήρθε λίγες φορές, ωστόσο η παράλληλη κίνησή του ανασταλτικά στους χώρους ήταν σεμιναριακού επιπέδου! Έφραξε κάθε κενό στον άξονα, περιόρισε σημαντικά τη δράση του παικταρά Ντιμπάλα και δεν είναι τυχαίο ότι ο Αργεντινός έφτιαξε τη φάση του 2-0 κινούμενος κάθετα μόλις βγήκε από το ματς ο Σάσα... Ψύχραιμος με τη μπάλα στα πόδια, με σωστές τοποθετήσεις, σκληρός όποτε χρειάστηκε. Εξαιρετικό ματς από τον Ζντιέλαρ στα 77 λεπτά που αγωνίστηκε.

Οτζίτζα: Ήταν ο τρίτος κεντρικός μέσος του άξονα, επιφορτισμένος να κάνει την "γέφυρα" στις περιπτώσεις κόντρα επιθέσεων. Κινήθηκε πολύ σωστά στον χώρο, ανέβασε το πρέσινγκ όταν χρειάστηκε, κράτησε και κουβάλησε την μπάλα όσο του το επέτρεπαν οι συνθήκες. Του έλειψε η αποφασιστικότητα σε φάσεις που μπορούσε να βάλει δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα. Βοήθησε περισσότερο ανασταλτικά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε γεμάτη παρουσία μέχρι να τον εγκαταλείψουν σταδιακά οι δυνάμεις του μετά το 70'.

Πάρντο: Ο Σάντρο του στέρησε τη δυνατότητα να εκτελέσει προ του Μπουφόν στο 33', ο Εμενίκε δεν μπόρεσε να τον βρει σε θέση βολής στο 36' και στο 42' βγήκε στην κόντρα αλλά το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Ιταλός γκολκίπερ. Πολύ κακή η επιλογή του στην κόντρα του 57', στέρησε στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να στριμώξει τη Γιουβέντους. Το πάλεψε ο Κολομβιανός εξτρέμ, κράτησε τη θέση του ικανοποιητικά για 71' λεπτά, όταν και πέρασε εκτός αγώνα για να μπει ο Μπεν.

Σεμπά: Στο 14' έφερε το πρώτο "αχ" για τους φίλους του Ολυμπιακού, όταν άδειασε τον Στουράρο και από δύσκολη γωνία προσπάθησε με το δεξί να σκοράρει αλλά αστόχησε. Στο 33'... έστειλε Στουράρο και Κουαδράδο, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Σάντρο πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Πάρντο. Έδωσε ταχύτητα, δύναμη, αμυντικές καλύψεις και σωστά στηρίγματα ο Βραζιλιάνος, ενώ βοήθησε τον Κούτρη σημαντικά στο αμυντικό κομμάτι του αγώνα. Καλή εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο.

Εμενίκε: Τρομερή η κούρσα 40 μέτρων που έκανε στο 36', αλλά πέταξε την προσπάθειΆ του στα σκουπίδια αφού ούτε εκτέλεσε απέναντι στον Μπουφόν, ούτε μπόρεσε να πασάρει σωστά στον αμαρκάριστο σχεδόν Πάρντο. Έδωσε τρομερές μάχες με τα "θηρία" Κιελίνι και Μπαρτζάλι, προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα, κέρδισε ανάσες για τους συμπαίκτες του. Προσηλωμένος στον ρόλο του και ανασταλτικά, έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του ο Νιγηριανός.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Μπεν: Έδωσε φρεσκάδα δεξιά αντικαθιστώντας τον Πάρντο αλλά δεν πρόλαβε να κάνει και πολλά πράγματα στο γήπεδο, ειδικότερα από τη στιγμή που έγινε και το 2-0.

Φορτούνης: Τρία λεπτά μετά την είσοδΌ του στο παιχνίδι η Γιουβέντους πέτυχε και το δεύτερο γκολ, επομένως δεν ήταν πολλά αυτά που μπορούσε να κάνει.

Μάριν: Μπήκε στο ματς στο 88' όταν όλα είχαν κριθεί.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ