ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στο ΟΑΚΑ, κατέρρευσε μετά το 60' και ηττήθηκε με 3-2 από την ΑΕΚ, χωρίς να παρουσιάσει κάτι καλό, εκτός από τα δύο τέρματα.

Καπίνο: Ήταν εκεί στην αρχή και το τέλος του ημιχρόνου όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του. Στο 2' και το 42' σταμάτησε τον Χριστοδουλόπουλο και στο 12' την βολίδα του Γκάλο. Τεράστια η επέμβαση του στο 56', όταν νίκησε τον Μπακάκη στο τετ-α-τετ. Τρία λεπτά μετά άπλωσε σωστά το κορμί του προ του Αραούχο κλείνοντας το οπτικό του πεδίο. Στο 64' φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από το κορμί του στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου. Στο 73' ήταν σε σωστή θέση και δεν αιφνιδιάστηκε στην σκαστή κεφαλιά του Αραούχο. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο ασύλληπτο χτύπημα φάουλ του Χριστοδουλόπουλου για το 2-2 στο 80'.

Ελαμπντελαουί: Του πήρε ένα τέταρτο να πατήσει γερά στα πόδια του, διάστημα στο οποίο υπέπεσε σε κάμποσα αβίαστα λάθη. Σταδιακά βρήκε ρυθμό και καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, βελτίωσε την εικόνα του ανασταλτικά αλλά μέχρι εκεί. Δεν έδωσε βοήθειες επιθετικά, επιβεβαίωσε την κακή του παρουσία με την αδυναμία του να διώξει την μπάλα στην φάση του 3-2.

Ρομαό: Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι ο στόπερ που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, όσο και αν ο προπονητής του επιμένει να τον χρησιμοποιεί ως τέτοιον. Ήταν υποφερτός για 50 λεπτά αγώνα, σημείο στο οποίο τσίμπησε στην παγίδα του Μάνταλου, εκνευρίστηκε και πήρε αχρείαστη κάρτα, στο 60' γλίτωσε μια ακόμη κάνοντας παραλογισμούς με την μπάλα στα πόδια και τελικά ανάγκασε τον προπονητή του να τον αντικαταστήσει, βάζοντας στόπερ τον Ταχτσίδη, ανακατεύοντας κι άλλο την ήδη μπερδεμένη ομάδα του.

Ένχελς: Προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για κάμποση ώρα αγώνα αλλά ότι και να κατάφερε το "έσβησε" στην κακή του αντίδραση στο γκολ που ξανάβαλε στο ματς την ΑΕΚ, αφήνοντας τον Αραούχο να κατεβάσει τη μπάλα, να γυρίσει και να πασάρει με την άνεση του στον μετέπειτα σκόρερ Χριστοδουλόπουλο. Από το 60' και μετά ήρθε αντιμέτωπος και με την αδυναμία των χαφ της ομάδας του να αμυνθούν στοιχειωδώς. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις για τον καυγά του με τον Τσόσιτς.

Φιγκέιρας: Βρήκε τον μπελά του από το δυνατό ξεκίνημα του Χριστοδουλόπουλου στο ματς και ταλαιπωρήθηκε στις πρώτες φάσεις από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Η ΑΕΚ είχε σημαδέψει την πλευρά του ελέω Μάριν και το έργο του Πορτογάλου ήταν δύσκολο. Σταδιακά πήρε τα μέτρα του αντιπάλου του, αλλά αυτό κράτησε μέχρι το 60', αφού την τελευταία μισή ώρα δεν μπόρεσε να αμυνθεί αποτελεσματικά. Δεν συζητάμε για το επιθετικό κομμάτι, εκεί δεν βοήθησε καθόλου.

Ταχτσίδης: Ζορίστηκε μέχρι να βρει τα μέτρα δράσης και τον ρόλο του στον αγωνιστικό χώρο στο πλάι του Ζιλέ. Προσπάθησε να κλείσει χώρους και να δώσει βοήθειες στην αριστερή πλευρά, καλύπτοντας τον Μάριν. Δεν κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα, για να δώσει ανάσες στους συμπαίκτες του. Σε ρόλο... στόπερ από το 71' και μετά, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης.

Ζιλέ: Προσπάθησε να κρατήσει την θέση του, αν και πολλές φορές αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό. Έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρσελά στο 13', ανέβηκε προς την επίθεση κάμποσες φορές αλλά χωρίς να δώσει πράγματα. Από το 55' ήταν ξεκάθαρο ότι είχε παραδώσει... πνεύμα, κάλυπτε λίγα μέτρα και δεν μπορούσε να δώσει καμία βοήθεια. Απορίας άξιο γιατί έμεινε στο γήπεδο μέχρι το τέλος.

Οτζίτζα: Δυσκολεύτηκε στο παιχνίδι χωρίς μπάλα που έκανε ο Ολυμπιακός, έχοντας έναν ρόλο ανάμεσα σε τρίτο κεντρικό μέσο και 10άρι. Κέρδισε μάχες με το κορμί του, επιτρέποντας στην ομάδα του να πάρει δεύτερες κατοχές χτίζοντας επιθέσεις. Με καλές και κακές στιγμές δημιουργικά, έξυπνα είχε την ασίστ από... πλάγιο στο γκολ του Μάριν και ήταν αυτός που με ένα καταπληκτικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Ανέστη και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Πειραιώτες. Στο τελευταίο 20λεπτο δεν μπόρεσε ούτε να κρατήσει μπάλα, ούτε να προσφέρει βοήθειες ανασταλτικά.

Καρσελά: Αδίκησε τον εαυτό του και τους συμπαίκτες του ο Μαροκινός εξτρέμ. Συνεπής τακτικά, σωστά έδινε πλάτος ή συνέκλινε προς τον άξονα ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού, όμως ο ίδιος σε δύο περιπτώσεις απέτυχε να σκοράρει από εξαιρετικά ευνοϊκές θέσεις. Στο 13' ο Ζιλέ του έδωσε έτοιμο γκολ, όμως από τα δύο μέτρα ο Μαροκινός κλώτσησε "αέρα" (!), ενώ στο 32' επέλεξε να πλασάρει στην γωνία που ήλεγχε ο Ανέστης αντί την αριστερή που προσφερόταν για μια εύκολη εκτέλεση. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκανε αισθητή την παρουσία του και άργησε πολύ να φύγει (82') από το ματς.

Μάριν: Ήταν αναμενόμενο ότι η ΑΕΚ θα χτυπήσει από την αρχή την πλευρά του, ποντάροντας στην αδυναμία του να αμυνθεί στοιχειωδώς. Αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν αυτό το στοιχείο, ο Γερμανός τους τιμώρησε με ένα καταπληκτικό σε έμπνευση και εκτέλεση γκολ, μια λόμπα με το εξωτερικό στο 22' που κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Ανέστη. Συνέχισε να είναι "μαύρη τρύπα" ανασταλτικά, ενώ σταδιακά δεν μπορούσε ούτε να κρατήσει μπάλα, ούτε να γυρίσει πίσω. Άφησε τη θέση του στο 65' στον Σεμπά.

Εμενίκε: Έδωσε μάχες όντας απελπιστικά μόνος στην επίθεση, κινήθηκε στο πλάτος του γηπέδου, πίεσε όσο άντεχε. Ουδέποτε πάντως βρέθηκε σε θέση βολής. Από το 60', όταν πήρε την κατηφόρα η ομάδα του, χάθηκε και αυτός από το γήπεδο.

Σεμπά: Μπήκε για να δώσει φρεσκάδα στην αριστερή πλευρά, αλλά με τον άξονα απόντα και την ΑΕΚ να επιτίθεται κατά κύματα, πέρασε απαρατήρητος στη μισή ώρα που έπαιξε.

Ζντιέλαρ: Έδωσε ενέργεια, έβαλε το σώμα του, έκανε τάκλιν, κράτησε όσο μπορούσε την μπάλα. Την ίδια στιγμή ήταν γύρω του 6-7 συμπαίκτες του που είχαν μείνει από ανάσες και περπατούσαν στο γήπεδο. Επομένως η παρουσία του δεν μπορούσε να αποτρέψει το μοιραίο.

Πάρντο: Μπήκε στο 82' αντί του Καρσελά και δεν μπορεί να κριθεί.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ