ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÑÔÉÆÁÍ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PARTIZAN - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
Ολυμπιακός, ενδεκάδα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός "απέδρασε" από το Βελιγράδι. Άλωσε την έδρα της Παρτίζαν με 3-1 και είναι πλέον πολύ κοντά στην πρόκριση στα playoffs του Champions League. Το Sport24.gr ακτινογραφεί τους παίκτες των Πειραιωτών.

Με δύο γκολ του Μπεν και ένα του Εμενίκε ο Ολυμπιακός, επικράτησε 3-1 της Παρτίζαν στο Βελιγράδι, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Πλέον η πρόκριση στα playoffs είναι πολύ κοντά. Διαβάστε στο Sport24.gr την κριτική των ποδοσφαιριστών του Μπέσνικ Χάσι.

ΚΑΠΙΝΟ: Στο γκολ που δέχτηκε δεν φέρει ευθύνη ο κίπερ του Ολυμπιακού, αφού τον εξέθεσε η άμυνά του. Από εκεί και πέρα, όταν χρειάστηκε επέδειξε σταθερότητα. Η ίωση που αντιμετώπισε δεν τον εμπόδισε. Μπλόκαρε σταθερά όταν έπρεπε, έδιωχνε αποφασιστικά όταν δεν μπορούσε να μαζέψει.

ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ: Πάρα πολύ καλό ματς από τον Πορτογάλο μπακ. Ο Ομάρ απουσίαζε, αλλά κάλυψε τη θέση του Νορβηγού και με το παραπάνω. Στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν εξαιρετικός, ενώ έβγαλε την πραγματικά υπέροχη μπαλιά στον Εμενίκε, από την οποία προήλθε το 1-3. Εκ των κορυφαίων της βραδιάς.

ΡΟΜΑΟ: Προτιμήθηκε τελικά για να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας ο Τονγκολέζος χαφ. Επιχειρούσε να βγαίνει πρώτος στη μπάλα. Έπαιξε με πάθος και προσπάθησε να βγει νικητής από τις πολλές μονομαχίες στις οποίες έλαβε μέρος.

ΡΕΤΣΟΣ: Ο έτερος στόπερ του Ολυμπιακού έδωσε πολλές μάχες με τον θηριώδη Ταουαμπά. Κέρδισε τις περισσότερες και "καθάρισε" ουκ ολίγες φάσεις στο χώρο ευθύνης του. Στα 19 του χρόνια ο κεντρικός αμυντικός των Πειραιωτών μοιάζει φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Νέος, αλλά καθόλου ψαρωμένος. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού ήταν ψύχραιμος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Έβγαλε τσαμπουκά στο παιχνίδι του, εξυπνάδα και έκανε γενικά πολύ καλό ματς. Δεν υπέπεσε επί της ουσίας σε κανένα λάθος, παρότι από την πλευρά του είχε μπόλικη δουλειά.

ΣΙΩΠΗΣ: "Κιτρινίστηκε" νωρίς ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού, που έπαιζε δίπλα στον Οφόε. Υπέπεσε σε μερικά αβίαστα λάθη στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο κράτησε σωστά το χώρο ευθύνης του, κάλυψε χώρους και αντιπάλους, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην επικράτηση της ομάδας του.

ΟΦΟΕ: Ακατάπαυστο τρέξιμο από τον Βέλγο στη μεσαία γραμμή. Μπορεί να υπήρξαν στιγμές που έκανε λάθη, αλλά αυτά δεν κόστισαν. Διαρκές πρέσινγκ, δύναμη στο παιχνίδι του, προσπάθησε να μαρκάρει, αλλά και να κουβαλήσει μπάλα.

ΚΑΡΣΕΛΑ: Ο Μαροκινός εξτρέμ έβγαλε ποιότητα στο Βελιγράδι. Απέδειξε ότι έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα. Από δική του ενέργεια προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Μεστό παιχνίδι από τον Καρσελά, που δεδομένα θα αποτελέσει παίκτη - κλειδί των Πειραιωτών τη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΜΑΡΙΝ: Ελλείψει Φορτούνη, πήρε τη θέση του πίσω από τον Μπεν. Όμως δεν έπαιζε μόνο στον άξονα. Έτρεξε και αριστερά και δεξιά, είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ, ενώ υπήρξαν στιγμές που γυρνούσε να μαρκάρει κιόλας. Πολύ καλό πρώτο μέρος, αν και στο δεύτερο φάνηκε να κουράζεται και να μην έχει τις ίδιες δυνάμεις.

ΣΕΜΠΑ: Από το... παράθυρο μπήκε στην ενδεκάδα ο Βραζιλιάνος, αφού ο Φορτούνης έμεινε εκτός λόγω στομαχικών διαταραχών. Ο Σεμπά έπαιξε στα άκρα και τα κατάφερε εξαιρετικά. Κράτησε μπάλα, έδωσε σωστές πάσες, δεν ήταν καθόλου αρνητικός. Στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμη καλύτερος από ό,τι στο δεύτερο. Θα μπορούσε να σκοράρει στο 49', αλλά ο Κλιάιτς τον νίκησε σε τετ α τετ.

ΜΠΕΝ: Ο επιθετικός από τις Κομόρες συνεργάστηκε άψογα με τον Μάριν και "εκτέλεσε" τον Κλιάιτς στο 5', ανοίγοντας το σκορ. Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, νωρίς - νωρίς, σημείωσε κι άλλο γκολ. Αυτό κι αν ήταν γκολ, με υπέροχο αριστερό σουτ! Ο MVP της αναμέτρησης για τα τέρματα που σημείωσε. Ουσιαστικός στο παιχνίδι του.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Πάρντο: Μπήκε στο 80' αντί του Καρσελά. Στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν πρόλαβε να πάρει αρκετές φορές τη μπάλα, αλλά ήταν σαφής η οδηγία που είχε να πιέσει, αλλά και να δώσει βοήθειες στον μπακ της πλευράς του, τον Φιγκέιρας.

Ζντιέλαρ: Αντικατέστησε στο 81' τον Μάριν. Ο Χάσι πέρασε εκτός αγώνα μεσοεπιθετικό και έβαλε στο ματς μεσοαμυντικό, με σκοπό να κρατηθεί το προβάδισμα. Όσο αγωνίστηκε δεν έκανε κανένα λάθος που να πληγώσει την ομάδα του.

Εμενίκε: Ο Νιγηριανός φορ μπήκε στο 88' αντί του Μπεν. Έκανε όλες κι όλες δύο ενέργειες, οι οποίες ήταν εξαιρετικές. Η μία από την αριστερή πτέρυγα όταν επιχείρησε να επιτεθεί κατά μέτωπο. Και η δεύτερη όταν αξιοποίησε τη μαγική ασίστ του Φιγκέιρας, περνώντας τον γκολκίπερ Κλιάιτς, γράφοντας το 1-3.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ