ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr παραδίδει τον έλεγχο στους παίκτες του Ολυμπιακού για την απόδοσή τους στον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό κυπέλλου καθώς πλήρωσε την ήττα με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι. Ο Αλέξις Ρομαό δεν ήταν μόνο ο σκόρερ του αγώνα αλλά και ο κορυφαίος των ερυθρολεύκων, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ντε λα Μπέγια.

Αυτός όμως που παραλίγο να αναδειχθεί MVP του δεύτερου ημιτελικού ήταν ο Όσκαρ Καρντόσο που έδωσε την ασίστ στο 0-1 και άγγιξε το 0-2, στη φάση του 90' όπου η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι.

Στέφανος Καπίνο: Στις λίγες φορές που απειλήθηκε είχε την απάντηση, όπως στο σουτ του Λάζαρου (28'), στο φάουλ του Μάνταλου (70') αλλά και με την έγκαιρη έξοδο μπροστά από τον Αραούχο (34'). Μία φορά πήγε να προδοθεί από την μπάλα, όταν έσκασε μπροστά του σε μακρινό σουτ του Γκάλο (40').

Ντιόγκο Φιγκέιρας: Έδωσε πολλές μάχες με τον Πατίτο στο πρώτο μέρος, οι περισσότερες κερδισμένες. Δεν ανέβηκε σχεδόν καθόλου στο πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος καθώς οπισθοχώρησε η ΑΕΚ και βρήκε χώρους. Ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο.

Μάνουελ Ντα Κόστα: Είχε τις γνωστές του καλές αλλά και κακές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Από δική του προώθηση βγήκε η ευκαιρία του Ρομαό στο 45'. Μετά το 0-1 εγκαταστάθηκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά πήρε μία ανόητη δεύτερη κάρτα στο 99' σταματώντας το παιχνίδι ενώ η μπάλα παιζόταν.

Παναγιώτης Ρέτσος: Σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα όπου αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, στο ΟΑΚΑ έπαιξε στο πλάι του Ντα Κόστα. Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, έχασε δύο φορές τον Αραούχο ενώ είχε και δύο-τρία άτσαλα διωξίματα. Μετά το 20' όμως πήρε τα πάνω του και ήταν εκ των κορυφαίων της άμυνας.

Αλμπέρτο Ντε λα Μπέγια: Καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, ανέβηκε δύο-τρεις φορές στο πρώτο μέρος κάνοντας τη σέντρα στην ευκαιρία του Καμπιάσο (45'). Στο δεύτερο μέρος ανέβηκε ακόμα πιο πολύ, ήταν περισσότερο επικίνδυνος από τον Φιγκέιρας, έβγαλε τη σέντρα στο δοκάρι του Καρντόσο (90') και έχασε την ευκαιρία να γίνει ήρωας στις καθυστερήσεις σουτάροντας από καλή θέση άουτ.

Αλέξις Ρομαό: Κιτρινίστηκε πολύ νωρίς (4') ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίζει να παίζει πάθος και να τρέχει να μαρκάρει σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Είχε μία καλή στιγμή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ενώ ήταν αυτός που πλάσαρε ψύχραιμα ανοίγοντας το σκορ. Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

Εστέμπαν Καμπιάσο: Δεν τον βοήθησε καθόλου το παιχνίδι που δεν είχε καθόλου ρυθμό αλλά πολλή ένταση, προσωπικές μονομαχίες και μαρκαρίσματα. Έτσι ο Αργεντινός δεν βρήκε την ευκαιρία να δώσει αυτά που μπορεί. Παρ' όλα αυτά, είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 45' να σκοράρει. Αναμενόμενη η αντικατάστασή του (61').

Αντρέ Μαρτίνς: Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο 4-3-3 και στις μάχες του κέντρου, με αποτέλεσμα να μην βρει χώρους για να μπορέσει να περάσει κάθετες πάσες. Το πάλεψε, έτρεξε, μάρκαρε ωστόσο δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό στη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων.

Μάρκο Μαρίν: Ήταν δραστήριος στο πρώτο μέρος, κέρδισε δύο κίτρινες (Βράνιες, Σιμόες) ενώ είχε και μία καλή στιγμή στο 33' με ατομική ενέργεια. Πίεζε ψηλά σε σημείο να πάρει κίτρινη για φάουλ στον Ανέστη. Στο β' ημίχρονο εμφανίστηκε κουρασμένος και χάθηκε. Έγινε αλλαγή στο 83', αμέσως μετά το 0-1.

Κώστας Φορτούνης: Ξεκίνησε ζεστός απειλώντας τον Ανέστη μόλις στο 3ο λεπτό. Δεν του έλειψε το πάθος και η διάθεση, έκανε φάουλ, πίεζε ψηλά αλλά δεν έκανε την διαφορά που ήθελε η ομάδα του Τάκη Λεμονή για να απειλήσει περισσότερο την αντίπαλη εστία.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Δεν δικαίωσε τον προπονητή του που τον επέλεξε στην κορυφή της επίθεσης. Φιλότιμος μεν, προσπάθησε, έτρεξε αλλά δεν κέρδισε καμία προσωπική μονομαχία με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει τον Ολυμπιακό εκεί που "καιγόταν". Σωστά έγινε αλλαγή (58').

Όσκαρ Καρντόσο: Άγγιξε τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης καθώς αφού έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Ρομαό στο 82' για το 0-1, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μάνταλου, έπιασε μία κεφαλιά που άφησε άγαλμα στο 90' τον Ανέστη. Η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας στο δεξί δοκάρι.

Θανάσης Ανδρούτσος: Μπήκε στο 61' στη θέση του Καμπιάσο και ήταν πιο κινητικός από τον Αργεντινό χάρη στη φρεσκάδα του και τα τρεξίματά του. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει την διαφορά.

Ταρίκ Ελιουνούσι: Δεν μπορεί να κριθεί γιατί μπήκε στο 84' και μέχρι το 100' όπου και έληξε ο αγώνας παίχθηκε ελάχιστος χρόνος καθαρού ποδοσφαίρου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ