ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 1-2 στο Καραϊσκάκη και το Sport24.gr περνάει από... κόσκινο τους παίκτες του Τάκη Λεμονή. Κορυφαίος ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Ήττα ( 1-2) γνώρισε στο Φάληρο ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ, στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των Πειραιωτών. Κορυφαίος ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος δεν έπαιξε στη θέση του, αλλά κατάφερε τουλάχιστον από την πλευρά του να “εξαφανίσει” τους προσωπικούς του αντιπάλους.

KAΠΙΝΟ: Δεν έφταιγε σε κανένα από τα γκολ που δέχτηκε. Όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει το έκανε. Και στα δύο τέρματα πάντως δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη.

ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ: Κλασικός Φιγκέιρας. Τσακωνόταν με το “καλημέρα” του αγώνα, είχε και... προηγούμενα άλλωστε με τον Πατίτο (σ.σ. από το ματς πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη) και έχασε πολύ χρόνο παίζοντας με τσατίλα και όχι με μυαλό. Αρνητικό πάντως δεν μπορείς να τον πεις.

ΜΠΟΤΙΑ: Μια μετριότητα. Στη φάση του πρώτου γκολ της ΑΕΚ κοιμήθηκε όλη η άμυνα και μεταξύ αυτών και ο Ισπανός στόπερ. Αναγκαζόταν και τραβιόταν μακριά από την ερυθρόλευκη εστία, κυνηγώντας τον Αραούχο (άλλες φορές με αποτέλεσμα και άλλες χωρίς), αλλά σίγουρα δεν θα έχει να λέει ότι σήμερα στάθηκε και στο 100% στο ύψος των περιστάσεων.

ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: Μπορεί να μην έκανε καμιά φοβερή γκάφα, μπορεί να μην φέρει ευθύνη στο 100% σε κάποιο γκολ, αλλά όπως και ο Μποτία, έτσι και ο Μαροκινός δεν ξεχώρισε. Στις καθυστερήσεις πάντως έχασε τον Αραούχο, αλλά τελικά η φάση κατέληξε σε κόρνερ και έτσι δεν του “χρεώθηκε” κάποιο γκολ.

ΡΕΤΣΟΣ: Ο κορυφαίος για τον Ολυμπιακό, γιατί πολύ απλά “εσβησε” όλη τη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ. Κατά κύριο λόγο δεν επέτρεψε στον Χριστοδουλόπουλο να γίνει επικίνδυνος, ενώ όσες φορές κατέβηκε και ο Γκάλο, ο Ρέτσος ανταποκρίθηκε μια χαρά σε ρόλο αριστερού μπακ.

ΡΟΜΑΟ: Πολλά νεύρα από τον Αφρικανό και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις κοκορομαχίες με τον Μάνταλο από το ξεκίνημα του ματς. Όσο περνούσε η ώρα πάντως γινόταν και καλύτερος, ενώ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να καλύψει και τον πολύ κακό Ανδρούτσο. Σε γενικές γραμμές δεν ήταν και στα καλύτερά του...

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Δεν ήταν ο Ανδρούτσος που ξέραμε στα προηγούμενα ματς. Από δικό του λάθος λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να δεχτεί και δεύτερο τέρμα. Ο Λεμονής τον εμπιστεύτηκε αντί του Καμπιάσο, αλλά ο πιτσιρικάς ήταν σκιά του καλού εαυτού που μας έδειξε από το ξεκίνημα της σεζόν.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Κατώτερος των προσδοκιών ο Κώστας. Για ακόμη ένα ματς υψηλής επικινδυνότητας δεν βοήθησε δημιουργικά τον Ολυμπιακό. Πόνταρε πολλά στον Φορτούνη ο Λεμονής, αλλά ο Τρικαλινός χαφ στη βαθμολογία με το ζόρι θα έφτανε τη... βάση.

ΣΕΜΠΑ: Έριξε πολύ τρέξιμο και αρκετό... τζαρτζάρισμα με τους αντιπάλους του. Πήρε πολλές φορές την μπάλα, αλλά δεν έγινε τόσο απειλητικός όσο έπρεπε, άσχετα αν στη φάση του γκολ από μία δική του κεφαλιά έφτασε η μπάλα στα πόδια του Φιγκέιρας. Δεν ήταν αρνητικός, αλλά δεν ξεχώρισε κιόλας.

ΜΑΡΙΝ: Είχε όρεξη, είχε διάθεση, είχε και ένα δοκάρι, θα είχε συμμετοχή στο γκολ του Φιγκέιρας, αλλά όσο περνούσε η ώρα έμενε από βενζίνη και δικαιολογημένα ο Λεμονής τον αντικατέστησε.

ΚΑΡΝΤΟΣΟ: Λίγα πράγματα από τον Παραγουανό, ο οποίος πάντως δεν τροφοδοτήθηκε και από τους συμπαίκτες του. Ήταν φιλότιμος, έτρεξε, προσπάθησε να παίξει και έναν ρόλο που δεν έχει συνηθίσει στην καριέρα του (σ.σ. να πιέζει σαν σκύλος), αλλά γενικότερα κινήθηκε σε ακόμα ένα ματς στη μετριότητα.

ΚΑΜΠΙΑΣΟ: Συμμάζεψε κάπως την κατάσταστη στα χαφ, έδωσε βοήθειες στον Ρομαό, προσπάθησε να βοηθήσει ακόμα και στο δημιουργικό κομμάτι με κάποιες κάθετες πάσες που επιχείρησε, αλλά δεν έβρισκε και... ανταπόκριση.

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Ο Λεμονής τον έριξε στη μάχη αντί του Καρντόσο μήπως βοηθούσε με τα τρεξίματά του στην επίθεση και με το γεγονός ότι μπορούσε να “σπάσει” την μπάλα αριστερά – δεξιά ή να κινηθεί και ο ίδιος στις πτέρυγες για να ανοίξει διαδρόμους στον Φορτούνη ή τον Καμπιάσο να πατήσουν την περιοχή της ΑΕΚ.

ΜΑΡΤΙΝΣ: Δεν έδωσε τις βοήθειες που περίμενε ο Λεμονής στο δημιουργικό κομμάτι. Ουσιαστικά δεν πρόλαβε να μπει στο κλίμα του αγώνα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ