ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Λεωφόρο με σκορ 1-0 από τον Παναθηναϊκό, σε ένα βράδυ που είχε μόλις μια (!) τελική στην αντίπαλη εστία και ουσιαστικά απόντες από το ματς όλους τους παίκτες της μεσοεπιθετικής του γραμμής. Κορυφαίος των Πειραιωτών ο Καπίνο, συγκινητικός ο Μποτία.

Μόλις μια τελική προσπάθεια κατέγραψε η στατιστική για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον για τους Πειραιώτες να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την Λεωφόρο. Σε τραγική κατάσταση οι παίκτες των "ερυθρολεύκων" από τη μέση και μπροστά, κορυφαίος ο Καπίνο, συγκινητικός ο Μποτία. Ακολουθεί η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Καπίνο: Έσωσε στο 15ο λεπτό στο τετ-α-τετ με τον Κλωναρίδη αλλά δεν βρέθηκε κανείς αμυντικός της ομάδας του να τον βοηθήσει και έτσι ο Μπέργκ σκόραρε στο ριμπάουντ. Έσωσε ξανά στο 19' στην προβολή του Βιγιαφάνιες (και την παρεμβολή του Μποτία) από τα δύο μέτρα, σε ένα διάστημα που οι συμπαίκτες του πελαγοδρομούσαν ανασταλτικά. Εξαιρετική η επέμβαση του στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού στο 33', όπως και στο 40'. Νίκησε ξανά τον Εμποκού στο εξ επαφής πλασέ που επιχείρησε στο 74'. O κορυφαίος του Ολυμπιακού, χωρίς ανταγωνισμό.

Φιγκέιρας: Βρίσκεται σε κάμψη το τελευταίο διάστημα και αυτό επιβεβαιώθηκε στη Λεωφόρο. Ταλαιπωρήθηκε από τον Εμποκού, πήγαινε δεύτερος στην μπάλα, αργούσε και είχε κακές επιλογές με αυτή στα πόδια. Ελάχιστες οι προωθήσεις του και αυτές δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κατώτερος των περιστάσεων ο Πορτογάλος μπακ.

Μποτία: Αβοήθητος στο πρώτο μέρος και από τους μέσους της ομάδας του και από τον μπακ της πλευράς του. Αναγκάστηκε να βγει μακριά από την περιοχή κάμποσες φορές για να προλάβει καταστάσεις, σημείο που είναι στα μείον του. Μοιραία έχασε μονομαχίες, αφού Μπεργκ και Κλωναρίδης έχουν μεγαλύτερη έκρηξη στα πρώτα μέτρα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που επενέβη αποτελεσματικά στην περιοχή, ειδικά σε περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να παίξει κάθετα. Αν αναλογιστεί κανείς την τραγική εικόνα των παικτών της μεσαίας γραμμής για τον Ολυμπιακό, η προσπάθεια του Μποτία μέχρι και... ηρωική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ντα Κόστα: Κάμποσες φορές αναγκάστηκε να βγει αριστερά και να καλύψει αποτελεσματικά τον... απόντα Σισοκό. Προσπάθησε να πάει πρώτος στην μπάλα και στον αέρα καθάρισε πολλές φάσεις. Εκνευριστικός με την μπάλα στα πόδια, αφού δεν λέει να κόψει το κακό συνήθειο να επιχειρεί κάθε τρεις και λίγο γιόμες των 40 και 50 μέτρων, κατά κανόνα χωρίς επιτυχία. Παραμένει επιπόλαιος και κάθε άλλο παρά εμπνέει εμπιστοσύνη, όμως στη Λεωφόρο τουλάχιστον έβγαλε πάθος. Χωρίς να σημαίνει πως αυτό από μόνο του είναι αρκετό.

Σισοκό: Συχνά χωρίς βοήθειες από τον χαφ της πλευράς και δίχως να καταλαβαίνει πού και πότε πρέπει να μαρκάρει. Όσες φορές φορές αποφάσισε να ακολουθήσει τον Βιγιαφάνιες ήταν σε λάθος χρόνο, με συνέπεια ούτε τον Αργεντίνο να προλαβαίνει, αλλά και να αφήνει ένα... στρέμμα ακάλυπτο γήπεδο αριστερά. Επιχείρησε να ανέβει την πλευρά επιθετικά, με μοναδικό κέρδος 2-3 κόρνερ. Οι επιστροφές του ήταν επιεικώς κακές. Με αρνητικό πρόσημο η συνολική συνεισφορά του στο ματς.

Ρομαό: Εκτέθηκε στο πρώτο ημίχρονο, τρέχοντας δεξιά - αριστερά να καλύψει τρύπες, χωρίς να έχει την ανάλογη ταχύτητα και με συνέπεια να αφήνει ακάλυπτο τον χώρο ευθύνης του. Απόρροια του τακτικού χάντικαπ που αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός και δεν διορθωνόταν από τον πάγκο, αφού ο Παναθηναϊκός έβγαζε έξτρα παίκτη χωρίς να υπάρχει ανάλογη προσαρμογή. Το πάλεψε στην επανάληψη αλλά με τις αδυναμίες του στην προώθηση της μπάλας να παραμένουν εμφανείς. Λίγα πράγματα από τον Τογκολέζο.

Μαρτίνς: Χωρίς ενέργεια, δίχως καθαρό μυαλό και με πολλές κακές μεταβιβάσεις, χάνοντας τις περισσότερες μάχες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μπορεί η τακτική προσέγγιση του Ολυμπιακού να μην βοηθούσε τον Πορτογάλο μέσο, ωστόσο και ο ίδιος φρόντιζε να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον εαυτό του, αδυνατώντας να μπει στο κλίμα του αγώνα. Ορθώς αντικαταστάθηκε στο 57' από τον Ανδρούτσο. Απογητευτική η παρουσία του Μαρτίνς στο ντέρμπι.

Ντομίνγκες: Στο 29' φάνηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με την κούρσα του από δεξιά, όταν ο Κουλιμπαλί έκοψε το γύρισμα του στον αφύλακτο Ελιουνούσι. Παίζοντας πολύ κοντά στον Ανσαριφάρντ δεν μπορούσε ούτε τη μπάλα να πάρει στα πόδια του αλλά ούτε και να συνδράμει στο παιχνίδι χώρων ανασταλτικά όταν ο αντίπαλος είχε την κατοχή. Μετά το 35' κατέβηκε πιο χαμηλά και μπήκε στο παιχνίδι, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην οικονομία της αναμέτρησης. Στο 63' άφησε τη θέση του στον Φορτούνη. Διάθεση είχε ο Τσόρι, όχι όμως και τον τρόπο να βοηθήσει την ομάδα του.

Ελιουνούσι: Τρέχει, παλεύει, σκοτώνεται, κυνηγάει όλες τις φάσεις, όμως στη σούμα το κοντέρ γράφει... μηδέν. Καμία προσωπική ενέργεια, καμία συνεργασία. Ούτε δημιούργησε, ούτε απείλησε, δεν τον αισθάνθηκε πουθενά η αντίπαλη άμυνα. Φιλότιμος είναι, αποτελεσματικός όχι. Άργησε να αντικατασταθεί αφήνοντας τη θέση του στον Καρντόσο στο 81'.

Σεμπά: Ολοκληρώνει το παζλ μιας απίστευτα κακής μεσοεπιθετικής λειτουργίας (;) ο Βραζιλιάνος εξτρέμ. Το εξαιρετικό πρώτο μισό της σεζόν ανήκει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για τον Σεμπά, που μετά τον Γενάρη θυμίζει τον περσινό αναποτελεσματικό ακραίο κυνηγό. Ουδέποτε κατάφερε να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα, δεν πάτησε περιοχή, έμεινε μακριά από τις συνεργασίες. Αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε ανασταλτικά τα απαραίτητα. Έχει το δικό του μερίδιο για το στατιστικό - ορόσημο του Ολυμπιακού της μιας (!) τελικής προσπάθειας στην Λεωφόρο...

Ανσαριφάρντ: Έχει το ελαφρυντικό της απογοητευτικής παρουσίας των παικτών που ήταν υπεύθυνοι για το "τάισμα" του, αφού η μπάλα δεν έφτανε σε αυτόν ούτε με.. αίτηση. Όμως και ο Ιρανός φορ οφείλει να καταλάβει πώς πρέπει να βρει έναν τρόπο να βοηθάει την ομάδα του. Να κερδίζει ένα φάουλ, να κρατάει λίγο την μπάλα, να πηγαίνει σε μια προσωπική ενέργεια. Κακός και ο Καρίμ, έχοντας πάντως το μικρότερο μερίδιο ευθύνης για την επιθετική ανυπαρξία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.

Ανδρούτσος: Έβγαλε τουλάχιστον ενέργεια, πίεσε στην μπάλα, έκανε δύο δυνατά φάουλ. Σε ένα βράδυ που οι έμπειροι, ακριβοπληρωμένοι συμπαίκτες του ήταν απόντες από το ματς, ήταν μάλλον ουτοπικό να περιμένει κάποιος από τον 19χρονο Θανάση να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού. Μια πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον ήταν αυτά τα λεπτά συμμετοχής για τον Ανδρούτσο.

Φορτούνης: Από το 63' στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ντομίνγκες, μπήκε περισσότερο στο παιχνίδι από τον Αργεντίνο, όμως ούτε αυτός κατάφερε να δώσει κάτι ουσιαστικό στη μισή ώρα που αγωνίστηκε.

Καρντόσο: Μπήκε στο ματς στο 82', διεκδίκησε τις... γιόμες που είχαν προορισμό το κεφάλι του και ουσιαστικά δεν μπορεί να κριθεί στα 10 λεπτά που έμεινε στο παιχνίδι.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ